Akvaryumcu Açıyoruz


izmirlimuratÇevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2012
İl: Izmir
Mesaj: 5
izmirlimuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2012 00:07
Herkese iyi geceler(arkadaşlar,kardeşler,abilerim,ablalarım hangisi olursa) . Daha önce başka bir üye adım vardı fakat hobiye 1 yıllık ara verdiğimden unutmuşum şifresini yeni aldım.Ayrıca konuyu nereye açayım diye çok düşündüm akvaryum tür tavsiye'ne ve İzmir'li olduğum için izmir akvaristler forumuna açmayı düşündüm ama burada karar kıldım.gerekirse taşıyabilirsiniz. Biraz uzun bir yazı olucak sorularım var çünkü.

Neyse söze gireyim.Geçen hafta dayımla konuşurken akvaryumcu dükkanı açmaya karar kıldık.(eylülde)Dükkan kendimizin şu an boş duruyor.Hem onu değerlendiririz hemde ben esnaflığı öğrenirim diye.(dükkanın masrafları çoğu dayımdan küçücük bir kısmı benden birazıda teyzemden)Yani bol satışlı aylar haricinde kira sorunu yok(çok satış olduğu zaman kira öderim dedim teyzemlere)

Biraz hobi geçmişim hakkında bilgi vereyim.8-9 yaşından beri akvaryum hobisiyle ilgileniyorum.Canlı doğuran türleri(lepistes,kılıç kuyruk,plati,moli,ay moli,velifera vs) besledim.Japon-koi besledim.Malawi olarak sp-yunus türlerini besledim(mavi beyaz-paslı)demasoni felan besledim.Challanger-pengasus.Ve hepsindede yavru aldım-ürettim(köpek balıkları hariç tabi).masraflarını çıkarıyorlardı.hemen hemen.Şu an 16 yaşındayım 17'e girdim.(bazıları merak edicek bu çocuk okula gitmiyormu felan diye,açık öğretime gidicem,bu yıl bırakmıştım)


Yalnız bütçemiz kısıtlı 2-3 bin lira civarı.biliyorum çoğu kişi diğer forum ve konularda gördüğüm kadarıyla karşı çıkıcak olmaz felan diye.Lakin sağolsun akvaryumcu bir tanıdığımız (geçen ay emekli oldu) ile konuştum.Fazla birşeye gerek yok o para yapılır.az akvaryumla başlarsın .Ben seni toptancılarla tanıştırırım felan dedi.Kendisi camcı-akvaryumcu zaten.akvaryumları hemen hemen maliyetine(ya da sırf maliyetine) ondan alıcam,ikimiz yapıcaz akvaryumları.Profiller demirler içinse tanıdık demircimiz var onada ucuza kapatmaya çalışıcaz.Geriye balıklar felan kalıyor almak için.Biz biz demirler-akvaryumlar 1500 lira civarı hesapladık aşağı yukarı ama 2000'e kadar çıkabilir.Bütçeyi artırmak pek söz konusu değil ama 500 lira civarı bir ek yapabiliriz belki.Bazı sorularım olacak.
Isı Yalıtım olayını kendimiz yapabilir miyiz?Dükkan biraz büyük.Strafor felan bol alabiliriz.gerçi baya strafor var ama yetmezse diye nerden demin ederiz ve fiyatları.ısınma olayını halledince hava motorları 5-6 çıkışlı düşünüyoruz.benim gördüğüm 4  felan satılıyor çevremizde ama daha büyüklerine denk gelmedim.fiyatlar nelerdir.Akvaryumlar için ucuz üretim filtrelerinden koyucaz.kalitelide oluyorlar zaten.1 adet 3 lü set(9 akvaryum) 1 adette 2 li set(6 akvaryum)(kaç litre olacaklarna karar vermedik)toplamda 15 akvaryum alıcaz.kendiminde 4-5 tane akvaryumum var onlarıda koyucaz.
Balıkları alcağım toptancılarla görüşeceğim malzeme satıp satmadıklarını bilmiyorum ama.malzemeleri toptandan alacabileceğim yerler nereler,?

Ve son olarakta aklımda bazı türler var tabiki.Ama lütfen sizde önerin.Yalnız üretimhane açmıyorum dükkan açtığımdan dolayı fazla üretim olmuycak.üreticeğim ama genel olarak alım-satım.

Üreteceğim bazı balıklarda lepistes-amerikanzebra-yunus düşünüyorum.toptandan.sp-yunus-canlı doğuran-japon-koi-ve başlangıçta olmaz sanırım ama ilerleyen zamanlardada tropheus-frontosa-demasoni alım satımı.

Sizin önerebileceğiniz farklı türler ya da iyi seçmişin devam veya bazı türleri azalt felan herhangi önerileriniz varsa lütfen söyleyin.

Son olarakta tamda dükkanı açmaya 2 ay kalmışken moralimi acayip bozan bir olay oldu.odada otururken bugün çatt diye bir ses geldi 300 litrelik akvaryumun bulunduğu odadan.Baktık cam çatlamış.Sanırım silikonlarıda sıcaktan erimiş.50-100 litre boşaldı odaya :) sağlık olsun.2 balık vardı zaten.2 tanede 2 gün önce ölmüştü sıcaktan,buz - buzlu su takviyesi yapıyoruz 2 gündür.buda tecrübe oldu sıcaktan ölceklerini aklıma getirmemiştim.bu çatlayan akvaryumla ilgili olarak bu tekrar yapılabilir mi(silikonlar ve alt cam) ne kadar tutar.Ha bu arada akvaryum ve balıkları sıcaklardan koruma için yazın özellikle ,neler yapabiliriz.piyasada soğutucular var ama çok pahalı.bilgisayar fanları öneriyorlar forumda.başka alternatiflerde varmı

Aklıma gelmeyen başka konular var mı bilmiyorum ama lütfen cevaplayın.çok sevinirim.Balıklar-bütçe-dükkan-çatlayan akvaryum .

Edit:bu arada dükkan büyük dedim ama dükkanın her yerini kullanmıyacağız tabiki.helede bu bütçeyle
izmirlimurat2012-07-18 00:23:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nuisanceÇevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2012
İl: Bursa
Mesaj: 336
nuisanceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2012 01:37
Sadece dükkan açmakla bitmiyor.

Bu gün muhabbeti geçti bu konunun tanıdığım akvaryumcu ile benim aramda.
En az 5000 lirayı gözden çıkarmak ruhsat izin v.s için.

Örnek vermek gerekirse, "balık, kuş, yem, satış izni" "muhasebeci", "veteriner" gibi dolu resmi iş var.

Edit:Ayrıca diyelim ki açtınız, müşterilerin oturması dükkanın tanınması v.s. aşağı yukarı 1 yılınızı alıcaktır ve 1 yıl geçse bile siz ne zaman açtınız dükkanı gibisinden laf gelicektir, her zaman moralman yüksek olmanız gereken bir iş.
nuisance2012-07-18 01:42:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DaSKaPiTaLÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2011
İl: Afyon
Mesaj: 936
DaSKaPiTaLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2012 02:02
Açık konuşayım; Ben konuları okurken kişinin kayıt tarihine, konu başlık seçimine, yaşına ve konu içeriğine dikkat ederim. 16 yaşında birinin yazdığı pengasus vb. hayvanlardan yavru aldım demesi üzerinde sonraki yazıları okumadım inandırıcı gelmedi çünkü. Düşündüklerimi belirtmek istedim sadece kusura bakma. Kolay gelsin açacağın dükan için. Başarılar.

Not: Silikon günlük sıcaklıklardan erimez.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2012 08:24
Canlı doğuran türleri(lepistes,kılıç kuyruk,plati,moli,ay moli,velifera vs) besledim.Japon-koi besledim.Malawi olarak sp-yunus türlerini besledim(mavi beyaz-paslı)demasoni felan besledim.Challanger-pengasus.Ve hepsindede yavru aldım-ürettim(köpek balıkları hariç tabi).

Emre buraya dikkat etmedin galiba.Köpek balıkları hariç tabiki demiş zaten bende orayı okuduğumda gülmüştüm. Bu konunun sonlanmayacağına yine bir genç kardeşimizin hayal dünyasında kalacağına eminim İnşallah hayallerini yaparsın.
tosyalı2012-07-18 08:26:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ElegansÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/07/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 588
ElegansÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2012 08:52
Bu işin ruhsatı,veterineri,petshoplar icin aylik odenen belli miktarlari goz onune almadan konuya girismissin.
O butceyle en fazla kendi evinde ufak bi hobihane kurabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekrem4332Çevrim Dışı

Kayıt: 19/11/2010
İl: Isparta
Mesaj: 94
ekrem4332Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2012 10:40
Kardeş hayırlı olsun
bu işlerden pek anlamam yorum yapamam ama az önce forumda gezerken bi ilan gördüm bi incele belki işine yarar. Özellikle hava motoru 30 akvaryuma yeter yazıyor.
kolay gelsin hayırlı olsun

 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izmirlimuratÇevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2012
İl: Izmir
Mesaj: 5
izmirlimuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2012 18:57
nuisance  " Sadece dükkan açmakla bitmiyor.

Bu gün muhabbeti geçti bu konunun tanıdığım akvaryumcu ile benim aramda.
En az 5000 lirayı gözden çıkarmak ruhsat izin v.s için.

Örnek vermek gerekirse, "balık, kuş, yem, satış izni" "muhasebeci", "veteriner" gibi dolu resmi iş var.

Edit:Ayrıca diyelim ki açtınız, müşterilerin oturması dükkanın tanınması v.s. aşağı yukarı 1 yılınızı alıcaktır ve 1 yıl geçse bile siz ne zaman açtınız dükkanı gibisinden laf gelicektir, her zaman moralman yüksek olmanız gereken bir iş."


Yorumunuzu dikkat alıcam.Dükkan kurulumu 70 civarı bir para ödüyormuşsun.1 yıl vergisi yokmuş diye biliyorum.Değişmemiş sanırım.Veteriner olayını akvaryumcuda söyledi ama tek akvaryumcu 500(atıyrum) lira aylık para yerine örneğin 5 akvaryumcuya 1 veteriner yaparlarsa 100 lira gibi bir para dedi.Detayı tam bilmediğim için birşey söyleyemiyorum.Muhasebeci satış izni,1 yıl tanınma gibi konularda haklısınız.Yazımda yazarken bile 3000 bütçe var belki zor ama 500 eklerim demiştim.Artık daha da zor olan bir 5000'lik var önümde :) inşallah başarabilirim.


DaSKaPiTaL -  "Açık konuşayım; Ben konuları okurken kişinin kayıt tarihine, konu başlık seçimine, yaşına ve konu içeriğine dikkat ederim. 16 yaşında birinin yazdığı pengasus vb. hayvanlardan yavru aldım demesi üzerinde sonraki yazıları okumadım inandırıcı gelmedi çünkü. Düşündüklerimi belirtmek istedim sadece kusura bakma. Kolay gelsin açacağın dükan için. Başarılar.

Not: Silikon günlük sıcaklıklardan erimez."

Yazımda daha önce zaten yıllardır üye olduğumu.Lakin hobiye ara verdiğim için 1 yıl girmediğimi ve şifre kullanıcı adımı unuttuğumu söylemiştim.Oyüzden ilk mesajım yeni açtığım hesabımda.Ayrıca pengasustan challengerdan yavru almadım.Yukarda oda yazıyor.Silikon konusunda pek bilgim yoktu bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
" Düşündüklerimi belirtmek istedim sadece kusura bakma." Önemli değil :) burada paylaşım yapıp birbirimizi bilgilendirmekle yükümlüyüz.Burası forum amacıda bu. " Kolay gelsin açacağın dükan için. Başarılar. "
Teşekkürler.

tosyalı - "Emre buraya dikkat etmedin galiba.Köpek balıkları hariç tabiki demiş zaten bende orayı okuduğumda gülmüştüm. Bu konunun sonlanmayacağına yine bir genç kardeşimizin hayal dünyasında kalacağına eminim İnşallah hayallerini yaparsın."

Yorumuzun için çok teşekkür ederim.Gerçekten mutlu oldum.Sağolun

Elegans - "Bu işin ruhsatı,veterineri,petshoplar icin aylik odenen belli miktarlari goz onune almadan konuya girismissin. 
O butceyle en fazla kendi evinde ufak bi hobihane kurabilirsin."

Pethshop olmadığı için o konuda araştırma yapmadım.Akvaryumculardan da alınıyormu ?
Haklısınız evde kursam daha iyi olur ama.Ben küçüklüğümden beri yani 7-8 yaşlarından beri sürekli ticaret yapma sevdası var.ailemin ve akrabalarımın verdiği paraları harcamaz biriktirir,bayramlarda topladığım paraları bir köşeye atar sonra onlarla , çeşitli yıllarda-aralıklarda satmak için çiğdem,çerez,oyuncak,hediyelik eşya,veya evimde olan eskiden kalan kullanmadığım oyuncaklar veya eşyalar satardım kapımızın önünde veya arkadaşımla pazarda bir köşede.Tabiki bunlardan neredeyse çok küçük karlar ettim ya da etmedim.Ama ticaret sevdası işte :) Böyle küçük şeyler yapmamdan dolayı dükkan aslında benim için daha büyük ve güzel bir hedef.
Tekrardan yorumunuz için teşekkürler.


" Kardeş hayırlı olsun " Sağolun .

" bu işlerden pek anlamam yorum yapamam ama az önce forumda gezerken bi ilan gördüm bi incele belki işine yarar. Özellikle hava motoru 30 akvaryuma yeter yazıyor. 
kolay gelsin hayırlı olsun "

Yardımınız için teşekkürler.Bende nerden bulurum veya varmıdır diye endişeleniyordum.Hemen bakıyorum.


Tüm yorum yazan kişilere teşekkür ediyorum.Eleştiri-öneri ve hayırlı olsun dilekleriniz için.Hepsini dikkate alıp,çözümler üretmeye çalışıcam



izmirlimurat2012-07-18 19:10:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YakupylmzÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 34
YakupylmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Temmuz 2012 22:33
Murat Bey;
 
Gelen yorumlara verdiğiniz olgun cevap tarzını hayatınızın bundan sonraki aşamalarında sürdürebilirseniz başarılı olacağınıza canı gönülden inanıyorum.
 
Selamlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izmirlimuratÇevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2012
İl: Izmir
Mesaj: 5
izmirlimuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2012 00:20
Yakupylmz -"  Murat Bey;
 
Gelen yorumlara verdiğiniz olgun cevap tarzını hayatınızın bundan sonraki aşamalarında sürdürebilirseniz başarılı olacağınıza canı gönülden inanıyorum.
 
Selamlar "

Yorumuzun için çok teşekkür ederim.Sevinmek-mutlu olmak bir yana , sizin gibi benden tecrübe ve yaşça büyük  bir abimden bu sözleri duyduğum için üstüne birde gururlandım.
Tekrardan sağolun.
izmirlimurat2012-07-19 00:22:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SantiagoÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 901
SantiagoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2012 00:34
Murat kardeşim , öncelikle güzel düşüncelerin var ve yaşına görede gayet saygılı birisi olarak gözüküyorsun.Bu ticarette hem iyidir , hem kötüdür.Güler yüzünü kullanmak isteyenler olabilir , insanlara hayır diyemediğin kıramadığın ve zarar ettiğin anlarda olabilir.Ben yazdıklarını tam okumadım , daha doğrusu 4. paragrafa kadar , onunda bir kısmını okudum.Gerisinin tahmin ettiğim gibi gideceğini bildiğimden bakmadım.

Öncelikle bütçen çok yetersiz , okadar yetersizki 2000 tl ye bence sadece setlerini yaptırırsın ki bence set ölçümlerinde yanlış.Biraz daha fazla ve ufak bölmeli akvaryumlara geçmen lazım.Bir diğer diyeceğim şey ise senin o dükkanı bir şekilde doldurman lazım , yemler , motorlar , lambalar vs.. derken bunlarda oldukça çok para tutuyor.Bazı firmaların kampanyaları vardır , mesela Sera dan 10 bin tl lik peşin mal alırsan , 5 bin tl lik hediye mal alabiliyosun gibi..Son hatırladığım bu şekildeydi.Birçok firmada böyle kampanyalar var ama senin bütçen yetmez.

Bence o dükkana o akvaryumları kur ve üretim yap , kazandığını kenara at , ileride güzel bir yer kurabilmek için nakitin olmasını sağla.Güzel ve ufak çaplı bir hobihane kurabilirsin o ücrete.Şimdiden kolay gelsin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TahaArifÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 946
TahaArifÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2012 00:55
    Murat kardeşim nacizane tavsiyem bazı arkadaşların da dediği gibi elindeki sermayeyi o dükkanı üretimhane-hobihane yapımı için kullan.Hem tecrüben artar hem de bir nebze olsun tanınırsın.Bu sayede belkide al-sat yaptığın türleri de kendin üretebilecek düzeye gelirsin.
   Belli bir süre satışını yap, sermayeni büyüt daha sonra mekanından ufak bir yer ayırıp işi resmiyete daha rahat dökebilirsin.Şuan elindeki miktarla bir akvaryumcu açman zor hadi diyelim açtın, tamam kira ödemiyorsun belki ama suyu var, elektriği var, yemi ilacı birçok kalem gideri var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izmirlimuratÇevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2012
İl: Izmir
Mesaj: 5
izmirlimuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2012 01:58
Öncelikle baktımda tüm yorumlarıma klasik teşekkür ederim gibi başlamışım.Konuya bakarsanız okunma sayısı çok fazla ama cevap veren sayısı tam tersine çok az.Bu yüzden yazan herkese hem yardım ettikleri için hemde  yardım eden az kişiden biri oldukları için üstünkörü olarak değil,bir borç biliyorum teşekkürü.


Santiago   " Murat kardeşim , öncelikle güzel düşüncelerin var ve yaşına görede gayet saygılı birisi olarak gözüküyorsun.Bu ticarette hem iyidir , hem kötüdür.Güler yüzünü kullanmak isteyenler olabilir , insanlara hayır diyemediğin kıramadığın ve zarar ettiğin anlarda olabilir.Ben yazdıklarını tam okumadım , daha doğrusu 4. paragrafa kadar , onunda bir kısmını okudum.Gerisinin tahmin ettiğim gibi gideceğini bildiğimden bakmadım.

Öncelikle bütçen çok yetersiz , okadar yetersizki 2000 tl ye bence sadece setlerini yaptırırsın ki bence set ölçümlerinde yanlış.Biraz daha fazla ve ufak bölmeli akvaryumlara geçmen lazım.Bir diğer diyeceğim şey ise senin o dükkanı bir şekilde doldurman lazım , yemler , motorlar , lambalar vs.. derken bunlarda oldukça çok para tutuyor.Bazı firmaların kampanyaları vardır , mesela Sera dan 10 bin tl lik peşin mal alırsan , 5 bin tl lik hediye mal alabiliyosun gibi..Son hatırladığım bu şekildeydi.Birçok firmada böyle kampanyalar var ama senin bütçen yetmez.

Bence o dükkana o akvaryumları kur ve üretim yap , kazandığını kenara at , ileride güzel bir yer kurabilmek için nakitin olmasını sağla.Güzel ve ufak çaplı bir hobihane kurabilirsin o ücrete.Şimdiden kolay gelsin. "

Teşekkürler yorumunuz için.Böyle kampanyaların olduğunu bilmiyordum şirketlerin.Dediğiniz gibi bütçem yetmez ama yinede yeni bir bilgi edinmiş oldum
Eğer setler söylediğiniz gibi 2000 tl civarı tutarsa dediğinizi dinleyip akvaryumları kurucam ve ordan satış yapıcam.
Ama o zamanda toptandan satış yapıcağım için diğer akvaryumculara karım az olacak ve gereken parayı toplamak zaman alıcak.Sonuçta perakende satışta daha hızlı toplayabilirsin.Lakin 1 yıl dediğiniz gibi yapsam elime güzel bir para geçer ve bende daha iyi bir dükkan açabilirim.Tekrardan teşekkürler.

TahaArif - "     Murat kardeşim nacizane tavsiyem bazı arkadaşların da dediği gibi elindeki sermayeyi o dükkanı üretimhane-hobihane yapımı için kullan.Hem tecrüben artar hem de bir nebze olsun tanınırsın.Bu sayede belkide al-sat yaptığın türleri de kendin üretebilecek düzeye gelirsin.
   Belli bir süre satışını yap, sermayeni büyüt daha sonra mekanından ufak bir yer ayırıp işi resmiyete daha rahat dökebilirsin.Şuan elindeki miktarla bir akvaryumcu açman zor hadi diyelim açtın, tamam kira ödemiyorsun belki ama suyu var, elektriği var, yemi ilacı birçok kalem gideri var. "

Teşekkürler.Eğer masraflar sandığımızdan daha fazla çıkarsa.Gereksiz alımlardan kaçınıp setler akvaryumlar felan,alımı azaltıp yukarda Santiago ve sizinde söylediğiniz gibi küçük bir üretimhane-hobihane tarzı bir yere dönüştürürüm orayı.Dediğiniz gibi hem tecrübe hem tanınma.Al-sat yaptığın türleri de kendin üretebilecek düzeye gelirsin demişsiniz.Benimde en büyük isteğim bu zaten.Örneğin al sat yaptığım bir yunus-sp-demasoni-tropheus vs yanında ayrı bir akvaryumdada kendi özenle yetiştirdiğim ve ürettiğim bir akvaryum-/akvaryumlarım olursa gerçekten çok sevinirim.Diğer üreticilerden kalite ve uygun fiyat olarak sıyrılmak hoş bir duygu olur.

Ama yinede masraflar az tuttuğu sürece ilk mesajımda yazdıklarımı denemeye çalışıcam.Ailem hep söyler kendimi bildim bileli inatçı biri olduğumu.Burda inatçılığımın olumlumu olumsuzmu olduğuna inanın ben bile karar veremedim şimdi :) 

Ama dediğim gibi sizler sayesinde aklımda yeni ve alternatif fikirlerde oluştu.Masraflar yüksekse hobihane tanıtımı olarak 2 ay sonra yeni bir konu açar veya burdan devam ederim :)







Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

caporeigmeÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 175
caporeigmeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2012 06:40
Yazıların tamamını okudum yorumlar dahil..
16 yaşımda bu mevsimlerde tek yaptığımın mahallede top peşinde koşturmak oldunu düşünürsem , azmin ve seviyenle şimdi olmasa da ilerde bu işi iyi bir şekilde yapabileceğine kanaat getirdim..

Benim tavsiyem de şu olacak.. Madem ticareti seviyorsun , önce sermaye birikimi için başka bir yerde çalış.. Hem işi öğrenirsin hem de bir yandan para biriktirirsin.. Olmadı başka bir sekötde çalışıp para biriktirirsin..seneye bence yeterli bir miktar paran olur en azından işe başlamak için..
Her balık besleyenin artık tüccarlık yapar olduğu , minik akvaryumunda lepistesin 2 yavru vermesiyle kendini üretim sektörüne atmaya çalışan gençlerin olduğu bir ortamda fark yaratabilmek için sağlam bir giriş yapman gerekir..

Ben bu işe iki çarık bi çekiçle başladım... deyimleri eskide kaldıo..artık her sektör tam rekabet piyasası koşullarında , ikamesi çeşitli malların ticaretini yapıyor..dolayısıyla ufak bir giriş senin hayallerini suya düşürebilir.. Sağlam bir giriş yapmalısın..azimliysen tabi..
Bir ön fikir olsun ben geçen bir hesap yaptım , 8 akvaryumlu bir hobihane açsam diye..herşeyiyle bana 17 bin tlye mal oldu kağıt üstünde.. Hobihane olduğu için vergisi , muhasebesi , belgesi gibi masrafları da olmadığı halde..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ElegansÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/07/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 588
ElegansÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2012 09:30
Akvaryumcu diye ayri bir is yeri sifati oldugunu sanmiyorum Murat kardesim.2 akvaryum 3 balikta koysan orayi resmi olarak acacak isen petshop olacak.Elegans2012-07-19 09:34:08

Ve sunu belirteyim, elindeki parayla guzel bi hobihane yapabilirsin (balik turlerine bagli olarak). Eyup beyin bahsettigi giris fazla saglam olmus kendisi sanirim cok nadir tür uretimine girmeyi planladigindan maliyet oyle cikmis. Bende kendimden ornek vereyim; odami discus hobihanesine cevirme planım var ve balıklarim mevcut.
9 adet uretim akvaryumu ve 3 adet 400+ akvaryum, dis filtreler,hava motoru,oda kaplamasi hersey dahil kafamda cikarttigim maliyet 3000 tl yi gecmiyor.
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir