Akvaryumcuların kalitesini arttırmak (öze


pckobatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Amasya
Mesaj: 1934
pckobatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2010 11:49
Aslında işin ticaret olması sıkıntı yaratıyor çogu kişi para kazanmayı düşünüyor.Yaklaşık 8 ay önce tekrar başladım akvaryum hobisine bana sattıkları balıklar 200 tl lik lepistes rahat almışımdır alıyorum 5-10 tane ölüyor.Akvaryumcuya sorsan birde ilaç kaptırıyor mediko-pet diye bir marka sattı bir hastalıgıda geçirsin yav:=)İlacı attım daha kötü oldu balıklar.Genel dezenfektan istedim içini aç bak beyaz benek hastalıgının tedavisinde kullanılır.Gittim tatlı su midyesi var mı dedim.Deniz akvaryumunda olur o dedi:=)Daha sonra bir komşumun vesilesi ile amerikan cichlidlerden green terror beslemeye başladımda rahat ettim.Tabi akvaryumcuların kazıkları bitmiyor.Balık yumurta döktü ilk döktügünde yemişti 2.de sordum böyle böyle yumurtayı ayırsam bir şey olur mu?'Yok bir şey olmaz ayır.Sonuç hüsran hiç biri çıkamadı.Bu işi bilen kişilerin gerçek hobicilerin yapması lazım yoksa böyle devam eder.
 
Akvaryumcu kursları açılması lazım en azından biraz bilgileri olsun.Ülkemizde iyi akvaryumcu sayısı çok az inşallah ilerde artar bu sayı.Bu işi bilen hobici gençleri yanlarına alarak daha faydalı olabilirler.İyi forumlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koi-keeperÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 1494
Koi-keeperÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2010 10:34
[QUOTE=zetpetshop]Sayın meslektaşlarım,sizler tarım ve köy işleri bakanlığından ruhsat alıyorsunuz(bunu almak için nelere katlandığınızı anlatmama gerek yok sanırım),sigortalı eleman çalıştırıyorsunuz,canlı sağlığı için hiç bir fedekarlıktan kaçmıyorsunuz ve kalite adına herkez kendi adına birçok fedakarlık daha yapıyor.
Buna karşılık saydığım şeylerden bi haber bir kişi gelip bende akvaryumcuyum diye dükkan açıyor.
[/QUOTE]

Merhaba sizinle Bursa pasifikpetbursada Fatih beyin yanında tanışmıştık. Ancak bursada ruhsatı olmayan okadar  yer varki ayrıca sigortalı eleman çalıştıran yanlızca 2 yer biliyorum biride Fatih abidir zaten.  Bu sektörün ciddiyeti nerede acaba?

Sizler gibi ruhsatları tam, evcil hayvan satma ruhsatı, açık yem satma ruhsatı, veterinerlerle noterden onaylı kağıtları olan, yangın tüpleri için belediye ruhsatları, belediyenin düzenlediği evcil hayvanlarla ilgili konferanslarına katılan ve yukarıda daha saymadığım ruhsatları tam olan kişiler olsada Bir petshop için 200 bin lira yetmez siz iyi biliyorsunuz ancak 10 bin liraya yanınıza hemen bir dükkan açılır.

Sizin endler lepistesiniz olsun , lir kuyruk , pin tail falan olsun 10bin liralık dükkan 1.50 liraya satar lepistesi  hiçbir müsteriyede anlatamazsınız sizin elinizdeki 5 liralık lepistesi.

YAPTIRIM GÜCÜ OLAN DERNEK OLMAZSA bu işin en kalitelileri bile hafta sonu eşiyle yada çacuklarıyla pikniğe , denize , arkadaşlarıyla bowling oynamaya yine gidemez, herzaman strateji üretmek durumunda kalır.

Hele kuş işine pakistan ve suriye kuşlarına hiç girmiyorum bile...

Ümidim bu sektörün çok daha kaliteli olması, başkalarının bu sektörü kırmalarına izin verilmemesi gerekir.

Yanlışlıklar hatalar herzaman düzeltilebilir, ortak çalışmalar yine olabilir, İmkansız diye birşey yok ama bu iş biraz zorTebessüm

Tüm evcil hayvan satan dükkanlara Allah iş rastlığı versin çünkü giderler gerçekten fazla.
Hobicilerede çok sağlıklı canlılar verilsin.
Banada AAA grade Cins koiler getirmeyi nasip etsin.

Herkese HAYIRLI BOL MÜŞTERİLİ GÜNLER......
Koi-keeper2010-03-29 11:12:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zetakvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 07/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 144
zetakvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2010 16:52
Güncel

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zetakvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 07/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 144
zetakvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2010 15:27
Merhaba
     Biraz önce tarım il müdürlügünden işyerimizi denetlemeye geldiler.İşyerini baştan aşağı dolaştılar,elinde denetim tutanağı olan veteriner hekimin gözleri yemler ve ilaçlar üzerinde yoğunlaştı incelediler,daha sonra ikinci veterinerle tutanağa ne yazacaklarını konuştular,tutanakta yazılanı aynen yazıyorum;
    İşyeri tertip düzen ve hijyenin devamlılık arz etmesi.
Tutanağı iki veteriner imzaladı bende imzaladım işlem bitti.
Bu arada sohbet ederken kocaelinde tek ruhsatlı akvaryumcu  olduğumu öğrendim,buna sevinmekmi lazım üzülmekmi kararı sizlere bırakıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EvcilAlÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 29/08/2008
İl: Adana
Mesaj: 356
EvcilAlÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2010 02:20
Değerli meslektaşlarım ve akvarist arkadaşlar ,
 
Öncelikle konuyu başlatan ve duyarlılığı ile örnek teşkil eden Sn.Emrah Örter'e teşekkür ederim. Konuyu tesadüf farkettim ve bizim de bu konuyu desteklemek istediğimizi ve üzerimize düşen tüm vazifeleri yerine getirmek çabasında olacağımızı bildirmek isterim. Çocukluktan beri hobim olan akvaryum ve evcil hayvanlar , 10 sene öncesinde ticarethaneye dönüştü. Elbette ki bir ticarethanenin amacı başta işletmedir ve kardır. Fakat biz bunun yanında mağazamızı geliştirmeye çalışırken kendimizi de sürekli olarak yenilemeye ve öğrenmeye şartladık. Bu süreçte sektöre , bilinçli hayvanseverlik bilinci yerleştirme çabamızın yanında biz de bu süreçte bizden daha bilgili müşterilerimiz ve dostlarımızdan faydalandık. İşte asıl nokta burada başlıyor :
Maalesef ülkemizde sektörümüzle ilgili eğitim,denetleme,kayıtlı oda ( esnaf veya ticaret odası ) mekanizmaları sektöre yönelik oturmuş değildir ve birçok sektör arasında , evcil canlı , malzemeleri ve akvaryum , süs balıkları ve malzemeleri ticareti bir meslek grubu arasında halen konumlandırılamamıştır. Öyle ki  , esnaf sanatkar odasına kayıdımız olan Adana'da maalesef  herhangi bir sektörel grubumuz bulunmadığından , odamız merkeze değil de , ilçede başıboş gruba bağlı bulunmaktayızCinnet . Hoş , diyelim ki bu sorun ortadan kalktı , tar.köy işleri kursuna isteyen istediği gibi katılıp , herhangi bir yeterlilik sınavına, şartına bağlı olmaksızın verilen sertifikanın sahibi olunabiliyor ( yani mahalleden herhangi bir teyzeyi kursa götürün , ilk giriş kayıdını yapsın , 2 gün kursa sabahtan gelip imza atsın , sonra 1-2 saat sonra kursu terketsin , yine de bu belgenin sahibi olabilmektedir , en azından bu süreç Adana'da böyle işlemiştir ). Elbette ki isteyen istediği mesleği yapmakta özgürdür fakat hangi meslek olursa olsun , bilinsizce yapılan her meslek sonu hüsrandır. O sebeple bu işi yapacaklar ve eskiler dahil herkes için öncelikle eğitim , tatbik , düzenli kurslar ( kurs bilgi yarışmaları ) ve konferanslar mutlaka devletimizi tarafından düzenli aralıklar ile yapılmalı , ilgili kişiler belirli aralıklarla denetlenmeli , hukuki cezalar ve yaptırımlar uygulanmalıdır. Aksi taktir de , pazarda kedi,köpek,kuş,balık satanlarla pet shoplar bir tutulurlar. Her önüne gelen kişi de istediği gibi sektöre girip dilediği gibi davarnmaya devam eder , sayıları az olan  bilinçli kişilerce sektöründe ilerlemesi maalesef ağır olur. En basitinden , İzmir ve İstanbul'daki arkadaşlar bilirler, her sene düzenlenen pet fuarlarında ( örnek http://www.fuartakip.com/fuarlar/fuarturdetay.asp?ID=4202&yer=yerli%3EYurt%20%C3%84%C2%B0%C3%83%C2%A7i%20Fuarlar%3C/a%3E%20%3Cbr%3E%20%20%3Ca%20href= linke bakınız sektör olarak çiçekçilik yazılmış , sektörün adı bile yok ) herhangi bir öğretici bilgi minumum seviyede olmasına rağmen , fuardan çok panayır , hayvan ve malzeme satışı olarak işleyiş görülmektedir.
Bunlardan dolayı ilk yapılması gereken şey eğitimdir düşüncesindeyiz. Sonrasında , burada birlik olmuş binlerce üye ile bu işin üzerine gidebilmek adına görevlendirmeler yapılıp , kişiler ve kurumlar ile irtibat kurulması sağlanmalıdır .
Yorum ve önerileriniz hepimiz için önemlidir , paylaşım gösteren ve bilgisini paylaşacak herkese şimdiden sektörün geleceği ve kendimiz adına teşekkür ederiz.
 
Sevgi ve saygılarımızla...
EvcilAl2010-06-12 02:37:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaryumİstanbulÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 29/08/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 119
AkvaryumİstanbulÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2010 11:23
Merhaba;

Bende konu bitti derken sizinde bu konuya dahil olmanıza çok sevindim, Sizinde dediğiniz gibi sektör olarak bir odamız bile yok mesela benim bağlı bulunduğum esnaf odası tekel bayii ve mezeciler odası fuarda ise çiçekçi yazması bence çok doğal ve benim bağlı bulunduğum oda ismine göre çok daha güzelCinnet  aslınıda yazacak çok konu var yazsak burda sayfalar yetmez.
ALLAH herkezin gönlüne versin.

Saygılarımla
BİROL BULDULAR


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bahtiyarÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 1533
bahtiyarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2010 21:23
Sanırım burada biz hobicilerde bayağı suçluyuz. Aslında suçtan çok bilinçsiziz demek daha doğru olur. Yaşadığımız İl ve ilçelerde gittiğimiz petshop yada akvaryumcuların iş yeri açma ruhsatına ( içeriğine ) dikkat etsek ve ruhsatsız yerlerden alışveriş yapmasak herkez elini kolunu sallayarak istediği gibi akvaryumcu açamaz. Aslında bir balığı yada malzemeyi akvaryumcudan satın almadan önce bir kaç defa gidip canlıya yada malzemeye dikkat eder hakkında bilgi alır ve daha sonra satın alırız, bu gidip gelmelerin arasında birde ruhsatlarına dikkat etsek en azından bizlere düşen görevin birini yerine getirmiş oluruz. Sonuçta ruhsatlı bir akvaryumcudan satın alınan bir malzemede sorun çıktığında değiştirmek yada soruna çözüm bulmak daha kolay, çünkü bukadar yatırım yapan ve gereklerini yerine getiren bir işletme müşteri kaybetmeyi ve istemez, zaten bu işi isteyerek yapıyordur. Ama ruhsatsız ve eldeki 3-5 Lira ile açılmış bir işletmeden yaptığımız alışveriş sonrası bir aksilikle karşılaştığımızda çözümü kolay olacak bir iş bize illallah dedirtebilir.
Umarım siz ve sizler gibi bu sektöre gerçekten hizmet etmeye çalışan kişilerin sorunları duyulurda en azından sorunlarınızın  ufakta olsa bir bölümü hafifler. 
 
Saygılar,  
bahtiyar2010-11-15 21:24:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2010 21:35
Burda aslında önemli olan konu:
Akvaryum veye pet shop açılışı sırasında ticari vergi levhası,belediye tabela vergisi hafta sonu çalışma ruhsatı vs.bunlara bakarken neden o kişinin bu konuda yeterlilik sahibi olduğunu araştıran bir birim yada resmi bir kuruluş olmamasından kaynaklanıyor.
Tamammen parası olupta ticarette para kazanmak isteyenlerin merkezi bir yere gösterişli bir yer açması ve tamamen o canlıları ticari bir varlık gibi görmesi ve onlarında yaşama hakkı olduğunu tamamen devre dışı bırakmasından kaynaklanıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EvcilAlÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 29/08/2008
İl: Adana
Mesaj: 356
EvcilAlÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2010 21:44
Değerli akvaristler ;
 
Lütfen bu konuyu unutturmayalım ve hobinin bilincini daha sağlıklı hale getirmek için elimizi taşın altına sokalım. Her öneri bir fikir , bir fikir de binlerce fikir demektir. O sebeple paylaşan ve tartışan herkese şimdiden tekrar teşekkürler...
Sevgi ve saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kazım_öcaldıÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,51106[/C] [C]2,2,51106[/C]
Kayıt: 14/06/2008
İl: Adana
Mesaj: 1887
kazım_öcaldıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2010 22:20
Hobiden zevk almak ister insan.Birçoğumuzda bu sevda boyutuna geldi, hobi sözcüğü biraz basit kalıyor yanında.Severek yaptığımız bu hobide mutlaka birçok sorunla karşılaşacağız,ancak aşmanın da yollarını arıyorsak eğer yolun uzun kısmını aşmışız demektir.Adanada forumun yardımıyla tabi ,bu hobiye gönül verenler ve kaliteli ticarethane sahipleri toplantılar düzenliyoruz.Birbirimizi tanıma fırsatımız oluyor,giderek genişliyoruz,paylaşımlarımız artıyor ve hepimizin yaşadığı olumlu ve olumsuz tecrübeler bize doğruyu gösteriyor.Seçici olmayı öğreniyoruz,ticarethaneler de kaliteyi yakalamadan ,doğru bilgiler ve doğru malzemeler sunmadan başarılı olamayacaklarını biliyorlar artık.Kalitesiz ya da cahil ticarethanelere yolunu kaybetmiş bir kaç gariban dışında kimse uğramaz olacak yakında.Tavsiyem bu tür faaliyetleri arttırırsak sorun yavaş yavaş da olsa çözülür kanaatindeyim.Paylaşım güç demek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selçukaydoğarÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2008
İl: Adana
Mesaj: 448
selçukaydoğarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2010 09:08
Bende çocukluğumdan beri bu hobiye gönül veren biri olarak söylediklerinize katılıyorumn fakat şunuda kesinlikle söyleyebilirim artık insanlar birçok konuda olduğu gibi bu konudada yeterince bilinçlendiler hobiciler hangi akvaryumcunun bu işi hakkı ile yapıp yapmadığını çok iyi biliyorlar,bence bu işi dürüst ve profesyönelce yapan petshop'lar herzaman diğerlerinden ayrılacaktır ve bu her sektörde böyle olmuştur bunların oturması için sadece biraz zaman ve ülke ekonomisininde düzelmesi gerekmektedir diye düşünüyorum. .
saygılar. ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

farukogurÇevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2010
İl: Adana
Mesaj: 102
farukogurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2010 11:06
Bilinçli müşteri , Bilinçli petshop yada akvaryumcuları yaratır.
Akvarist Kimdir?: "Armut piş, ağzıma düş" diyen değil, araştıran-öğrenen hobicidir!!! farukogur2010-11-23 11:16:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur NergizÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10751,2[/B] [B]7454,3[/B]
Kayıt: 20/01/2010
İl: Adana
Mesaj: 3497
Onur NergizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2010 13:09
Aslında konuşulanların %100 ü doğru denebilecek tezler.Ancak buradaki suç sadece manavdan elma alınıyormuş gibi belge veren kişi ya da kurumda değil,aynı zamanda bilinçsizce ilerleyen vede ne yazıkki çoğalan hobici sıfatlar.Eğer hobici dost ve abilerimiz bilinçsiz satıcının üstüne gider ve ona zevkle para kazandırmaya devam ederse ilerida inanıyorumki önüne gelen akvaryumcu,petshop,üretimhane vb işlere karışacaktır.Ayrıca akvaryumcuların ve petshopların resmi olarak bir kurumsala bağlı yapısı konulamadığı için yada bu işten çıkar sağlayan insanlarca kondurtulamadığı için bu ve buna benzeri yazıların birkaç yıla deniz olacağını düşünüyorum.Bu konu bu hereket yada adını ne koyarsak koyalım ilerlemesi gereken bir yapım.Adanadan örnek vermek gerekirse neredeyse hobiyi ilerleten petshop sayısı %3 ü geçmez.İsim vermek istemem ancak bizim üretimine karşı olduğumuz canlıları zorla üreterek satan,karışıncada tersleyerek sen kimsin benim işime karışıyorsun diyen kişi ve/veya kurumların temizliğinden başlayarak bu işin hakkını veren kişileri ön safta tutarsak yolun sonunu görürüz.Ancak bilinçsiz satıcıların kurbanı olmaya devam edersen yani çekirgeyi durmadan sıçratırsak bu işin değil sonunu başından bile başlayamayız.Herkesin biliçlenmesini diliyorum.Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zetakvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 07/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 144
zetakvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 11:55
[QUOTE=onurplus01]Aslında konuşulanların %100 ü doğru denebilecek tezler.Ancak buradaki suç sadece manavdan elma alınıyormuş gibi belge veren kişi ya da kurumda değil,aynı zamanda bilinçsizce ilerleyen vede ne yazıkki çoğalan hobici sıfatlar.Eğer hobici dost ve abilerimiz bilinçsiz satıcının üstüne gider ve ona zevkle para kazandırmaya devam ederse ilerida inanıyorumki önüne gelen akvaryumcu,petshop,üretimhane vb işlere karışacaktır.Ayrıca akvaryumcuların ve petshopların resmi olarak bir kurumsala bağlı yapısı konulamadığı için yada bu işten çıkar sağlayan insanlarca kondurtulamadığı için bu ve buna benzeri yazıların birkaç yıla deniz olacağını düşünüyorum.Bu konu bu hereket yada adını ne koyarsak koyalım ilerlemesi gereken bir yapım.Adanadan örnek vermek gerekirse neredeyse hobiyi ilerleten petshop sayısı %3 ü geçmez.İsim vermek istemem ancak bizim üretimine karşı olduğumuz canlıları zorla üreterek satan,karışıncada tersleyerek sen kimsin benim işime karışıyorsun diyen kişi ve/veya kurumların temizliğinden başlayarak bu işin hakkını veren kişileri ön safta tutarsak yolun sonunu görürüz.Ancak bilinçsiz satıcıların kurbanı olmaya devam edersen yani çekirgeyi durmadan sıçratırsak bu işin değil sonunu başından bile başlayamayız.Herkesin biliçlenmesini diliyorum.Saygılar...[/QUOTE]
Onur kardeşimizin yaşına dikkatinizi çekmek istiyorum,bu yaşta bu bilinçli yazıyı yazdığından dolayı tebrik ediyor ve gelen neslin hobiyi bizlerden daha ileriye taşıyacağına inanıyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir