Akvaryumda yüzmeye cesaretiniz var mı?


thesmallesttallÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 241
thesmallesttallÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2009 17:33
Akvaryumda yüzmeye cesaretiniz var mı?
Avrupa'nın en büyük alışveriş ve yaşam merkezi Forum İstanbul, eylülde açılacak. Bayrampaşa'daki Türkiye'nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo'da köpekbalıklarından sazana her türlü balık olacak. Cesareti olanlar, akvaryumda köpekbalıklarıyla birlikte yüzebilecek. Turkuazoo, sualtında keyifli bir deneyim geçirmek isteyenlerin uğrak yeri olacak.


Nikâh şahidiniz köpekbalıkları olsun!

fBayrampaşa'da hummalı bir inşaat faaliyeti yürütülüyor bugünlerde. Neredeyse her milletten insan çalışıyor. Bu büyük gürültü, binanın sessiz sakinleri için çıkartılıyor. Çünkü çok yakında Avrupa'nın en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olacak Forum İstanbul'da, Türkiye'nin ilk dev akvaryumu "Turkuazoo" hizmete girecek. Dünyada bir alışveriş merkezi içinde yer alan ilk akvaryum olma özelliğine sahip Turkuazoo, ailece eğlenceli vakit geçirmek isteyenlere, sualtı dünyasına dair keyifli bir deneyim sunmayı vaat ediyor. Çünkü eylül ayı sonunda faaliyete geçecek bu dev akvaryum çocuklar kadar yetişkinlere de seslenecek. Cesaretiniz varsa akvaryumda köpekbalıklarıyla birlikte yüzebileceksiniz.

Türkiye'nin bu ilk akvaryumunu, dev akvaryum yatırımı ve işletmeleri konusunda faaliyet gösteren Global Aquarium firması yapıyor. İstanbul Sualtı Dünyası A.Ş. tarafından işletilecek olan akvaryum için 17 milyon Euro harcanacak. 20 yıldır bu alanda çalışan Turkuazoo'nun Genel Müdürü Philip Crane, dünyadaki pek çok ünlü akvaryumun kurucusu. Singapur'dan Edinburg'a dünyanın çeşitli yerlerinde 21 dev akvaryum kurulumunu gerçekleştiren Crane, İstanbul'u aile yapısının güçlü ve ailece eğlenme kültürünün fazla olmasından dolayı seçtiğini belirtiyor. İstanbul'u çok sevdiğini ve Türklerle iyi anlaştığını söyleyen Crane, akvaryumda köpekbalıklarından dev vatozlara, deniz kaplumbağalarından ahtapotlara hatta Amazonlar'dan gelen dev tatlı su balıklarına kadar birçok özel ve egzotik deniz canlısı türlerini getireceklerini söylüyor. "Buraya 6 köpekbalığı getireceğiz. İsteyenler profesyonel dalgıçlar eşliğinde köpekbalıklarıyla yüzme deneyimi yaşayacak. Akvaryumun içinden geçen 80 metre uzunluğundaki akrilik sualtı tüneli sayesinde, sanki balıklarla yüzüyormuş hissine kapılacaksınız.

Ziyaretçilere 270 derecelik sualtı görüş açısına sahip gözlem salonu sunacağız. Hem çocuklar hem büyükler eğlenecek. Belli periyotlarla yeni canlılar getirerek burayı dinamik tutacağız." diyor.

Öğrencilere yönelik hazırlanan eğitim programları ile yıllık 100 bin öğrenciye eğitim vermeyi hedeflediklerini söyleyen Philip Crane, çevre bilinci oluşturmayı da istediklerini belirtiyor. Üniversiteler ve bilimsel kurumlarla gerçekleştirilecek işbirliği ile bilimsel araştırmalara imkan sağladıklarını anlatan Crane, eğitim programının dünyada uyguladıkları bir program olduğunu belirtiyor.

Marmara Denizi'nden alınan deniz suyunda yüzecek canlılar arasında ülkemizin balıkları için de özel bir bölüm oluşturulacak. Şirket, yılda 1 milyon ziyaretçi hedefliyor. Akvaryumun içinde eğitim mekanları ve deniz ürünleriyle ilgili satış reyonları da yapacak. Dünyanın birçok ülkesine dev akvaryumlar yapan Philip Crane, evinde küçük bir akvaryumunun dahi olmadığını belirtiyor. Toplam 70 kişilik personeliyle misafirlerine hizmet verecek Turkuazoo, düğün törenleri, yaş günü partileri, şirketlerin lansman toplantıları gibi özel günlerde de misafirlerine, sıra dışı bir mekân olarak ev sahipliği yapmayı hedefliyor. s.zengin@zaman.com.tr ZAMAN

H. SALİH ZENGİN
thesmallesttall2009-08-01 17:33:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melih_52Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 197
melih_52Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2009 21:56
Bende bu açılışı merakla bekliyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkan16Çevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2009
İl: Bursa
Mesaj: 291
berkan16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2009 22:57
Beyler şu köpekbalıklarına baksanıza bi bu hayvan 1 öğün aç kalsın bütün davetlileri çerez niyetine yer ben söyleyeyimTebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sancosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/12/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1449
sancosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2009 23:49
Ben dalmak isterdim öyle bir akvaryuma...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aykut70Çevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 523
aykut70Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2009 00:46
JAWS filmlerinin etkisi altında kalmayanlar köpekbalıklarıyla gönül rahatlığıyla yüzebilir insan eti köpekbalıkları için cazip yiyecek olamayacak kadar yağsızdır :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KasımPaŞaÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2008
İl: Rize
Mesaj: 82
KasımPaŞaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2009 01:25
Selamlar. İstanbul genelinde yapılan çoğu alışveriş merkezinde (AVM) iş yapmak kaydıyla bulundum fakat buraya nasip olmadı şimdilik. Önemli olan bitmiş halini değil yapılma aşamasınıda izlemektir, güzel bir seyir olurdu gercektende.Ticaret güdüyolar diye inşallah balıklara   gerekli hassasiyeti gösterirler ve akvaryumada. Deneyimli bir ekip tarafından yapıldığı kesin , herşey parayı alanakadar değildir inşallah öyle olçağınıda sanmıyorum hak var hukuk var.Allah utandırmasın. Saygılar.   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir