Akvaryumdaki Balıkların Ölmemesi İçin Ne Yapmalı


felekÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 2
felekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2018 15:39
Merhaba 👋 bana içinde uç tane japon balığı olan akvaryum verildi balıklar aşırı korkuyor bir köşeye çekilip saklanıyorlar bide akvaryumun zeminin deniz taşlarıyla süslenmiş bunun balıklara zararı varmı
30 lt bir akvaryum hava motoru var biraz büyük bir motor/standart mı oluyor bu motorlar yoksa akvaryumun boyutuna göre mi seçilmesi lazım akvaryum hakkında hiç bir bilgim yok ve bu balıkların ölmesini istemiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim akvaryumun içi baya kirli içini nasıl temizlemeliyim ne yapmam lazım😞

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sorceresÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,108164[/C] [C]2,2,108164[/C] [B]13373,3[/B]
Kayıt: 05/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 4093
sorceresÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2018 15:54
[QUOTE=felek]Merhaba 👋 bana içinde uç tane japon balığı olan akvaryum verildi balıklar aşırı korkuyor bir köşeye çekilip saklanıyorlar bide akvaryumun zeminin deniz taşlarıyla süslenmiş bunun balıklara zararı varmı
30 lt bir akvaryum hava motoru var biraz büyük bir motor/standart mı oluyor bu motorlar yoksa akvaryumun boyutuna göre mi seçilmesi lazım akvaryum hakkında hiç bir bilgim yok ve bu balıkların ölmesini istemiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim akvaryumun içi baya kirli içini nasıl temizlemeliyim ne yapmam lazım😞 [/QUOTE]

Öncelikle hobiye hoş geldiniz. İlk olarak yapmanız gerekeni değil de hemen yapmamanız gereken şeyi söyleyeyim. Akvaryum pis gözükse de sakın ha balıkları çıkarıp içini komple döküp temizlemeyin, hele hele hiç kimyasal bulaştırmayın. Çeşme suyunda klor olduğu için suyu tamamen değiştirirseniz pırıl pırıl gözükür ama balıklar için zehirlidir ve ölümcüldür. Genel yapılan ölümcül bir hata olduğu için ilk bu hususu belirtmek istedim.

Japon balıklarınızın boyutlarını bilmiyorum ama suyu çabuk kirlettiklerinden 30 litre yetersiz gelecektir. Yemlemeye dikkat edin, fazla yemleme zararlıdır.

Deniz kabukları zarar vermez ama beslediğiniz balıklara uygun değildir. Japonlar kumu ağızlarına alıp tükürmeyi severler.

Hava motoru dediğiniz şey iç filtre olabilir mi? İç filtre de hava motoru gibi suya baloncuk verir ama aynı zamanda filtrasyon da yapar. Bu filtrelerin farklı farklı güçte olanları vardır. Akvaryum hacmine uygun seçilmesi gerekir.

Isıtıcınız yok sanırım. Sudaki ısının sabit kalabilmesi için bir ısıtıcı edinin. 30 litre için 25watt lık bir ısıtıcı işinizi görür.



Uygun ekipman ve uygun hacmi sağladıktan sonra yapmanız gereken;

-Düzenli olarak haftada bir kez %25-30 su değişimi (akvaryum ısısına eşit ve 1 hafta dinlendirilmiş su),
-Balıkların diyetine uygun yemlerle aşırıya kaçmadan besleme,
-10 günde bir akvaryum içinden alacağınız su ile iç filtrenin süngerini temizleme. Dış filtre varsa 3-4 ayda bir temizleme.
-Camda oluşan yosunlanma içinde cam silme aparatı veya kredi kartı ile camı kazımanız gerekir. Haftada bir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

felekÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 2
felekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2018 16:13
Çok teşekkür ederim dediklerinizi tek tek uygulayacağım👌😊😊

Beğenenler: [T]108164,sorceres[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir