Akvaryumlarda kullanılan doğal taşlar


grayprinceÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/11/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 550
grayprinceÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2010 02:27
Arkadaşlar dün CNR fuarına gittim. Mermerler ile ilgili inanılmaz alternatifler vardı. Dikkatimi doğal taşlar çekti tabi. Standları gezdim ve sadece doğal taş üzerine olan 4 stand gördüm. Sergilenen doğal taşlar ton ile satılmakta. Bizim akvaryumlarda kullandıklarımızın aynıları. Hani kimi zaman tanesine 10 TL verip aldıklarımızdan. Sordum tabi fiyatlarını haliyle tonları 300 TL civarında. yani 1 kg 30 kuruş ediyor. Ve bu taşlar bizim arayıpta bulamadığımız cinsten taşlar. Fotoğrafını çekip sizlerle paylaşsaydım koşarak giderdiniz eminim :) tabi ben arkadaşa sordum şunu ne kadar bunu ne kadara satarsınız diye. Bunların hepsi daha gelmeden satıldı dedi :S Tamam dedim diğer standlara gideyim bari. Fakat hepsinin cevabı aynı idi daha gelmeden hepsi satıldı. Zar zor tanesine 10 Tl verdiğim volkanik tüf 'ten bedava bi tane aldım, 1 tane de adını blmediğim yine tüf benzeri uzun zamanda göl diplerinde oluşan delikli bir taş aldım. Bıraksalar akvaryumu taş ile doldururdum zaten :)  Ayrıca ünlü markaların dış filtrerde kullanılmak üzere paketine 20-40 TL ye  sattığı doğal taş partikülleri mevcuttu. Bunları kimin aldığını sorduğunuzda cevap alamıyosunuz. Kim neden bu kadar taşı alır??! Peyzaj olarak bahçelerde kullanılabilir tabi ama 1 kişi bahçesinde 40 farklı doğal taş kullanmaz herhalde.

 Bunları sizlerle paylaşmamın sebebi,

1- Doğal taş konusunda resmen kazıklanıyoruz. Kendi ülkemizin doğal taşları sanki 80 gümrükten geçmiş gibi vergilendirilip biz akvaryum severlere satılıyor.
2- Oluşumlarını tamamlamayıp suda zararlı salınımlar yapan bazı doğal taşları bize "tam bir akvaryum dekoratif malzemesi" diye satılıyor.

Peyzaj ürünleri olarak satılan bu organik taşları akvaryumculardan almak istiyen arkadaşların alırken aklında bulunması açısından belirtmek istedim. Mesela ben her yıl doğal taş fuarını bekliyorum artık :)  Poşetle gitmekte fayda var :D

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gentli67Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 884
gentli67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2010 02:33
Şunu söyleyeyim dere kenarları olmadı dag taş tepe yurdumuzda ne kayalar ne taslar var sadece biraz pratik olmak birazda alet edavatla birazda sabır ve mimarimizi kullanarak bedavaya getirtebiliriz,düz bikaç blok tası birbirine yapıstırarak köprü misali yapılar kayayı matkap gibi burguyla delerek genişleterek oyuklar acmak kolay ben yaptım ve bana maliyeti hiltinin ucunu aldıgım burgu için bi slm kelam vede bir çay içmek oldu hemde burgunun sahibinden okadar vermneyin yazık günah onca taş için verilen paraya..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir