Akvaryumu kurdum yardıma ihtiyacım var


_OGUZHAN_Çevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2010
İl: Zonguldak
Mesaj: 52
_OGUZHAN_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2010 13:44
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım merakımı mazur görün , 4 gün önce akvaryumu kurdum 
boyutları
yatay 50
yükseklik 30 cm bir akvaryumum vardı faliyete geçirdim.
 
Daha önce sadece lepistes büyüttüm üreme gerçekleşti isteyenlere yavrularından verdim sonra işim gereği diğerlerinide arkadaşlarıma verdim. Kendim denizciyim pek fazla uğraşamıyorum ancak şu an Türkiye'deyim ve uğraşacak vaktim var. Haziranda tekrar gideceğim kardeşim ilgilenecek. Şimdi sormak istediklerim var ;
Akvaryumu alırken 3 balık aldım
 
1- baya büyük 7 - 8 cm bir teleskop balığım var (teleskop ve japonların hastasıyım ) :)
2- çok tatlı bir japon balığım var çok sevimli :)
3- küçük bir teleskop balığı aldım
 
Dünde 1 tane kırmızı şişko bir japon balığı aldım :D
 
Bunları alırken yanında bir motor aldım. Küçük 10 cm kadar bir motor . Küçük bir hortumu var onu dışarda bırakmamı söylediler. Neyse , akvaryumu uzun süredir kullanmadığım için camda lekeler vardı. Onları kaya tuzu ile gidermeye çalıştım bulaşık singeri ile temizlemeye çalıştım ama temizlenmeyen kısımları kaldı. Hala duruyor bazı yerlerde o lekeler... İlk akşam sorun yoktu , ikinci gün küçük teleskop balığımın gözünde bir leke gördüm ama aldığımdada çok küçük bi leke vardı. O leke 3. gün baya büyüdü 4.gün yani bu gün öldü :( ben o lekenin büyüdüğünü gördüğüm anda bunu ayrı bir kaba aldım. Sorun o lekeler mi? Diğer balıklarımda hiç bişey yok çok hareketliler. Ama korkuyorum işte ... Şu an akvaryumumda 3 balık var . Teleskop'um gitti :( . Akvaryuma suyu ilk koyduğumda mavi bir mürekkep gibi bişey var 2 - 3 damla ondan damlatmıştım. 1 saat sonra balıkları içine atmıştım motorda çalışır durumdaydı. Sizce bu teleskop neden ölmüş olabilir? Lütfen yardım istiyorum diğer balıklarımı kaybetmek istemiyorum . Msn'de bir arkadaşım vatoz balığı almamı önerdi. O camları temizler falan dedi . Siz ne diyorsunuz? Sizlerin görüşleride benim için çok önemli . Eğer vatoz al derseniz hemen gidip bir vatoz alacağım.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cysteinÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 179
cysteinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2010 14:15
Ben de sizin gibi yeniden hobiye başlamayı düşünüyorum. Bu nedenle araştırmaya başladım. Bu sitede bir hayli bilgi var. Sorunuzu yanlış forum başlığı altında açtığınızı hatırlatmakla başlayayım. Sorunuza net bir yanıt vermem zor ancak araştırmalarım sonucunda öğrendiğim bilgiler ışığında hatalı bir iş yaptığınızı düşünüyorum. Akvaryumu kurduktan hemen sonra balıkları suya koymak hatalı bir iş. Suyunuz dinlenmiş miydi bilemiyorum ancak suyunuz dinlenmiş olsa bile boş halde bir süre çalıştırıp biyolojik sistemin oturmasını beklemeniz yerinde olurdu (bakteri üremesi). Bakteri kolonileri yerleşmeden balıkları akvaryuma yerleştirmek bir kaç gün içinde ölümle sonuçlanabiliyormuş, forumda okuduğum bilgilerden aklımda kalanlar bunlar. Ayrıca kullandığınız madde Metilen Mavisi sanırım. Sorunun ondan kaynakladığını sanmıyorum. Üstadlar daha detaylı bilgi verecektir sanırım.

Saygılarımla..
cystein2010-01-23 14:16:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SezgintrÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 311
SezgintrÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2010 14:23
 Ben size yardımcı olmaya çalışayım. Balığınız zaten hasta gelmiş ve hastalığı ilerleyerek ölmüş. Camdaki lekeyle bir alakası olacağını sanmıyorum. İlla o lekeyi nasıl temizlerim diye düşünüyorsanız bir tane jiletle o lekeyi kazırsanız birşey kalmayacaktır. Özen Gözcü2010-01-25 20:42:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_OGUZHAN_Çevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2010
İl: Zonguldak
Mesaj: 52
_OGUZHAN_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2010 14:23
Arkadaşım doğru söylüyorsun bunu daha önceden yapmam gerekirdi , su dinlenmişti , akvaryuma öyle koydum balıkları. İlk önce balıklarla motoru getirdim motoru çalıştırdım 1 saat boyunca ,metilen mavisi dediğiniz sıvıdan damlattım. 1 saat sonra balıklarım hala küçük torbada duruyolardı, ilk önce alışsınlar diye torbayla birlikte akvaryuma koydum, yarım saat sonra balıkları dışarı çıkardım , yarım saat gözlemledim hiç birinde bir sorun olmadı , ancak işte bugün başıma bu geldi çok üzüldüm. Şimdi vatoz almaya gidiyorum 10 - 20 dakika sonra dönerim... İlgilendiğin için çok teşekkür ederim.
 
 
Ayrıca sezgin arkadaşımada çok teşekkür ederim söylediğini deniycem.
 
 
Saygılar...
_OGUZHAN_2010-01-23 14:26:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Sote157Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2009
İl: Amasya
Mesaj: 58
Sote157Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2010 14:33
Balıklarınızın bulunduğu ana tanka pek ilaçlama yapmanızı önermem.Çünkü tankınızda küçük de olsa bir küçük canlı biotopu oluşmuştur.Bu canlılar balıklarınızla da bağlantılı oldukları için bir bütündür.Siz zararlı bir canlıyı öldürmek isterken bu biotop u yok ederseniz balıklarınız için sağlıklı olmaz.Akvaryumda da bir biolojik döngü söz konusudur.Fakat siz akvaryumu yeni kurduğunuz için şuan bir biotop oluşmamıştır.Herşeye rağmen tedbir olarak sıcak bir suda kaya tuzunu iyice çözüp akvaryumunuza ilave edebilirsiniz.Damlatmış olduğunuz Contra nın hiç bir zararı olmayan doğal karşılığı kaya tuzudur.20 litreye bir yemek kaşığı kaya tuzu düşecek şekilde ilave etmenizi öneririm.Ben öyle yapıyorum.Çünkü her balık tuzu kaldıramaz.Balıkların bağışıklık sistemleriyle hastalıkları geçirip geçirememeleri veya geçirme süreleri değişiklik gösterir.Fakat balık alırken dikkat etmelisiniz hastalıklı balığı değil içinde hasta bir balık olan akvaryumdan dahi balık almamanızı öneririm çünkü tankınızdaki diğer sağlıklı balıklarınızı tehlikeye atmaya değmez.

Sağlıklı Balıklar Sote1572010-01-23 14:35:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cysteinÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 179
cysteinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2010 01:31
http://www.akvaryum.com/forum/neden_cama_cam_k271281.asp

Bu konuyu üşenmeden tastamam okursanız eminim faydalı olacak. Akvaryum denilen şey aslında tabiatı taklit etmek için evde doğayı kandırmaya çalışmak. Doğayı çok fazla kandırmaya çalışırsanız sonuç hüsran olur. Bakterilerin neden akvaryumda olması gerektiğini bilmek lazım. Bakteri kolonilerinin oluşması için insanlar para verip özel bakteri kültürleri atıyorlar yeni kurulmuş akvaryumlara veya oturmuş bir akvaryumun suyundan az bir miktar bidona koyup kendi yeni kurulmuş akvaryumlarına taşıyorlar veya oturmuş akvaryumun biyolojik süngerini kendi akvaryumlarının suyuna sıkıyorlar, veya, veya.. Eskiden bir filtredeki süngeri temiz suya sıkmaya sanırım delilik gözü ile bakardı çok kişi :) Neticede bu işi düzgün yapmak için iyi araştırma lazım. Balık siz aldığınızda mı hasta idi yoksa kurduğunuz sistem tam oturmadığı için mi öldü bilmek imkansız. Ama bilebileceğim odur ki bu işi iyi yapıp akvaryumdaki canlılara eziyet etmemek için çok iyi araştırma yapmak lazım.

Umarım başka balık kaybetmezsiniz.

Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gorkemozgozeÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 367
gorkemozgozeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2010 15:09
Öncelikle geçmiş olsun diyorum balıklarınıza olduğu şekilde yeni bir balık eklendikten sonra olmuştu kaya tuzu ile geçirdim ben bir çay bardağını yarısına kadar kaya tuzu doldurup filtrenin üzerinden ekliyorsun daha çabuk karşıyor bunu yaparken tuzun iyice erimesine dikkat edin balıklar yemeye kalkabilir 2 gün kadar sonra % 20 su değişimi yaptım 2-3 gün kadar sonra %20 -%30 kadar bir su değişimi daha yaptım su tazelenmiş oldu lekelerde yaklaşık bir hafta içinde geçti tavsiye ediyorum ancak yüzde yüz işe yarar demiyorum. Syg.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_OGUZHAN_Çevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2010
İl: Zonguldak
Mesaj: 52
_OGUZHAN_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2010 17:20
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Dün balığımın teki rahatsızlandı gorkemozgoze
arkadaşımın dediği gibi yaptım bu gün hiç bişey kalmadı çok teşekkür ederim. Ayrıca bitane vatoz aldım zararı olmaz değil mi? Sürekli camda yapışıkk duruyor. :) 
 
Birde bende ısıtıcı yok , ısıtıcı gerekiyor mu?  Isıtıcı alırsam molly ile birlikte yaşarmı japon ve teleskop balığı? Balıkları aldığım adam molly , velifera ile yaşar demişti doğru mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir