ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cystein
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ocak 2010 12:55
Son Ziyaret:
15 Mart 2018 15:04
Toplam Mesaj:
179 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bedreddin ŞAHBAZ
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1977
Yaş:
47
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bedreddin ŞAHBAZ

SON 10 MESAJI

2017 Yılı Takvim Dağıtımı İle İlgili Konu.
Kargom sağlimen ulaştı elime, emeği geçenlerin ellerine sağlık. Fotoğrafları çeken arkadaşlara sağlıklı canlılar ve tanklar diliyorum. İlyas Yılmaz'ın anısı bu takvimlerle pek çok kişiye ulaştı.

Saygılarımla..
Ilk Deniz Macerasi
Gökmen Emre Bey,

Cree led temin etmek çok zor Türkiye'de siz nereden temin etttiniz? Fiyatı ne idi ve orijinalliklerine güvenilir mi? Son olarak sizin temin ettiğiniz yerden internet üzerinden biz de sipariş versek posta/kargo ile Türkiye'ye gelir mi? Aydınlatmanızda bir diğer ilgimi çeken yan kasa; o kasa hazır olarak satılıyor mu orada?

Saygılarımla..
Uygun fiyatlı yeni tank kurulumu
Gördünüz ve aklınıza yatmadı ise diyecek bir şey yok :) Saygılarımla..
Uygun fiyatlı yeni tank kurulumu
Doğan Bey,

Akvaryum için şunu tercih etmeyi düşünün bir bence http://www.akvaryum.com/Forum/nano_akvaryum_m40_k822079.asp

Fiyat olarak gayet uygun, tasarımı şık, hacmi ne az ne çok, arkadan sump olması yer kazandırıcı. Bir inceleyin bence. 200 tl olarak hesapladığınız maliyetin biraz üzerinde ama akrilik işleri falan da var üründe. Bir değerlendirin bence..

Saygılarımla..
deniz akvaryumu fikri
Merhabalar,

Tuzlu su hakkında benim de hiç bir fikrim yok ve şu anda teorik araştırma içindeyim. Şu ana kadar yaptığım tüm araştırmalar bana tuzlu su akvaryumunun gerçekten de "TUZLU" bir iş olduğunu gösteriyor.

Eski tatlı su tankınızı ekonomik bir şekilde tuzlu suya çevirme arzunuzdan anladığım kadarı ile maliyet sizin için önemli bir parametre. Bu bağlamda size sadece tek bir parametreden bahsedeceğim; malum tuzlu su için çeşme suyunu kullanmayı hiç kimse önermiyor. 250 litre gibi görece yüksek bir hacimde damacana veya pet şişe ile tankı doldurmak epey zahmetli ve maliyetli olacaktır. Bir ters osmoz cihazı edinmeniz şart gibi duruyor. Tek başına kaliteli bir RO cihazı bile tatlı su kurulumunun hepsine eş fiyatta olabiliyor.

Hiç tecrübemin olmadığı tuzlu suda, başlangıç için bu kadar büyük riskler almayı ve para harcamayı gözüm yemediği için 50-80 litre civarında nano bir kurulum için araştırma yapıyorum şu anda. İnanın tank hariç 1000 tl yi buluyor bu hacimde bile maliyet. Hüsrana uğramamak için kurulum öncesinde çok iyi teorik araştırma sürecinden geçilmesi taraftarıyım.

Saygılarımla..
cystein2015-02-02 09:29:18
Tasarımcı olarak ilk akvaryum dizaynım
Rıza Bey,

Discusların yaşadığı ortamlara yukarıda da yazdığım gibi Amazon Asit Havuzları deniyor. Amazon Nehrini ülkemizde akan subtropik nehirler gibi düşünmeyin. Kimi yerlerde genişliği onlarca kilometre olan bir nehir sisteminden ve bu sistemin taşkın bölgelerinden bahsediyoruz. Discuslar nehrin ana kollarında akıntılı yerlerinde değil asit havuzu diye tabir edilen durgun taşkın bölgelerinde yaşayan canlılar. Akvaryumumu kurmadan önce kurcaladığım kaynaklarda kaya kullanımından hiç bahsedilmemiş olması dikkat çekici. Tabii kesinlikle kaya kullanmamalısınız demiyorum. Bu kişisel beğeni meselesi bir noktada. Salınım yapmadığına eminseniz büyük sorun yaşamazsınız. Ben daha doğal görünmesini isterim böyle hoş bir akvaryumun :))

Saygılarımla..
Tasarımcı olarak ilk akvaryum dizaynım
[QUOTE=karideskisehir] Benim takıntım olan tek tip kaya olayı ilgimi çekti sadece. Bence tek tip kaya türü kullanılsa daha güzel ve doğal bir hava olurdu diye düşünüyorum.
[/QUOTE]

Bu mesajı Rıza Beyin discus beslemeyi düşündüğünü göz önünde bulundurarak mı yazdınız acaba? Zira biz kayaları çıkartmasını önerirken siz tek tip kayadan bahsediyorsunuz. Kullanılan kayaların salınım yapıp yapmadığını bilemiyoruz tabii ama discusa uygun bir tasarımda kayanın bence yeri yok. Amazon Asit Havuzu tasarımı yapacaksak kayanın tasarımda işi yok bence..

Saygılarımla..
Tasarımcı olarak ilk akvaryum dizaynım
Bu stres işi ilginç bir iş. Benim 5 tane yetişkin Discusum var. Özellikle akşam eve yeni geldiğimizde salon kapısından girer girmez deliriyor hayvanlar. Bulunduğumuz tarafa yaklaşıp camda yukarı aşağı yüzüyor resmen bize yem verin diyorlar vücut hareketleri ile. Cama yaklaştığım zamanlarda korkmak yerine benim olduğum bölgeye yaklaşıyorlar. Benim discus ile ilgili şahsi kanaatim, aşırı titiz davranmamak. Yani discus tankı yanında hareket etmeyelim, çok yaklaşmayalım, çok dikkat edelim gibi aşırı titiz davranışlara gerek yok. Ben daha önce bu şekilde davrandım, balıklar yabanlaştı iyice :) Çok yalnız bırakmamak lazım discusları..
Tasarımcı olarak ilk akvaryum dizaynım
Akvaryum ve evde yarattığı hava inanılmaz, imrendiğimi söylemem lazım :) Lakin akvaryumunuzun tasarımını ben uygun bulmadım. Ben sizin yerinizde olsam kayaların tamamını tasarımımdan çıkarırım. Daha çok köke yer veririm. Aquaclay'i çok dağıtmışsınız. Bir faydası yok bu hali ile, elbette arka kısımları tam göremiyorum yorum yapmayım ama Aquaclay'in en büyük açmazı doğal görünmüyor olması. Ben kütüklerle bir set oluşturup Aquaclay malzemeyi o setin arkasına doldurdum. Önden seyir açısı ile bakılırken hiç bir şey görünmüyor bu sayede.

Canlı ekleme ile ilgili de bir kaç önerim olsun, bence canlı doğuran işine girmeyin hiç. Önce salyangoz eklemenizi tavsiye ediyorum. Mümkünse 1 çift elma salyangozu. Bir süre sonra corydoras, cüce vatos ve tetra türleri ile yola devam edin. Amaç discus beslemekse böyle bir yol haritası daha iyi gibi sanki.

Saygılarımla..
Aquabee 1000 Seramik Motor Mili Kırıldı
Kimseden cevap yok ben sorumu cevaplayayım. 3 gün boyunca milsiz çalıştı kafa motoru, biraz ses çıkartması dışında herhangi bir problem çıkmadı. Dün akşam otuz.com'dan sipariş ettiğim yedek mil geldi ve taktım. Eskisi gibi sessizce çalışmaya devam ediyor kafa motorum.

Saygılarımla..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.