Akvaryumum ve bu işte yeniyim


PsychoÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 19
PsychoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2012 18:12


Boyut (cm):
Kapasite (litre):
Canlılar:3 Tane Japon

Malzemeler:

Akvaryum Bakımı:Tam bilgim yok

Kullanılan Yemler:Betta yemi değişik birşey vitamin vs varmış içinde japonlarda tüketebilirmiş

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Mikrofish bakteri ilacı kullanmıştım




İşin Aslı bu işte bilgim sıfır akvaryumu bizimkiler satın aldılar kaç litre olduğu hakkında bile bir fikrim yok ayrıca balığımın biri bir hastalığa yakalanmıştı kırmızılık vardı balıkta mikrofish kullandım ilk kullanımda geçirdi şimdi onları akvaryum'a geçirdik ama ısıtıcısı yok bu akvaryumun..
ve bilgim sıfır bana bu konuda yardımcı olabilecek varsa mesajını bekliyorum.

Psycho2012-04-22 18:14:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DxMajhineÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 113
DxMajhineÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2012 18:18
Yeni bir başlangıca göre çok iyi bir akvaryum tebrik ederim. Ayrıca geçmiş olsun. Mikofish çok etkili bir ilaçtır. İç parazit, beyaz benek genelde 0 koyduğumuz sulardaki bakteri ortamını oturtmada kullanılır. Isıtıcıya gerek yok japon balıkları için ama yok dedik diyede su buz gibi olmasın sıcak bir ortamda bulunsun. Zaten yaz mevsimi geldiğinden dolayı Suyunuz sıcak olucaktır. O ilacı tekrar kullanmanıza gerek yok. Tekrar hastalık görüldüğü taktirde uygularsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PsychoÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 19
PsychoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2012 18:21
Peki bir sorum olucak akvaryum ve malzemeleri alınırken ben yoktum yani küçük bir akvaryum ölçülerini alıp yazayım kaç litre olduğu anlaşılır heralde birde içinde kullanılan süsler plastik bir zararı olur mu aslında koymak istemedim ama küçük kardeşim ısrar etti o aldırtmış süsleri Petshopcuya göre zararı olmazmış kimyasal değilmiş..
Açıkçası ne kumun rengini beğendim ne tasarımı tasarım yapmak isterim bu akvaryuma :)
edit:birde su değişimini ve yem olayını öğrenmem gerekiyor sizden yemi sabah akşam birer tane veriyordum eski yemde fakat bu yemler daha kaliteli ve küçük adam dibe çöküyor bunlar demiş daha iyi vs fakat dibe falan çöktüğü yok markasını tam hatırlamıyorum dış kabında betta resmi vardı 

Birde balıklar yem sanıp kumu yiyorlar :)
belli bir bölgeden çıkamıyorlar hep aynı yerde yüzüyorlar akvaryumun diğer yerlerine geçmeme sebeplerini anlamış değilim.
Psycho2012-04-22 18:26:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2012 12:42
Hayırlı olsun akvaryumunuz. Mikofish isabetli bir ilac olmuş dış yaraları geçirmekte. Kumu yemezler karıştırmayı severler japonlar kumu karıştıran balıkta sağlıklıdır. Yem olarak, balığın iki güzü büyüklüğüne yakın yemi bir ögünde vermeniz yeterli. Fazla abartmayın balığın sağlığında sorun yoksa verdiğiniz şekilde devam edin. Kabızlığı önlemek ve bitkisel beslenmesini sağlamak için haftada iki kez ögün aralarında yahut bir ögün balık başına birtane haşlanmış bezelye tanesi, kabuğu soyulup verilecek, yahut haşlanmış ıspanak yaprağıda verebilirsiniz, altarnatifler çoğaltıla bilir, haşlanmış kabak, haşlanmış havuç, haşlanmış brokoli, v.b.. Dekorla kumla oynamayın balığı strese sokar, su değerlerini bozarsınız. balıkta çeşitli hastalıklar oluşabilir. haftada bir balık suyunun 1/4 oran suyu akvrayumla aynı suyla ısıda bir suyla değiştirin, çeşme suyu kullancaksanız klorun uçması açısından 3 gün üzeri açık bir kapta bekletin sonra kullanın, içme damacana kaynak suyu kullanacaksanız, bunda klor olmaz hemen kullanabilirsiniz. Akvaryumu fazla süs ve dekorlarla kalabalıklaştırmayın balıklarınız rahat rahat yüzsünler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PsychoÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 19
PsychoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2012 14:47
Bu arada yemleri sabah akşam veriyorum her balık için bir tane veriyordum fakat yem değişti ve 1 balık daha eklendi 3 balık oldu toplamda o yüzden kafama göre atıyorum sabah akşam birde filtrenin arka tarafındaki 






Görmüş olduğunuz bu Siyah kapağı çıkarttım çıkartmak gerekiyor mu daha doğrusu benim çok bilmiş kardeşim çıkarttı şimdide tutturmuş balıklara öğlende yem verelim petshopcu güya öyle söylemiş ayrıca plastik süsleri çıkarmayı düşünüyorum bir tanesini kaldırdım geriye iki tanesi duruyor siz ne önerirsiniz lütfen bana yardımcı olun



Benim kafam plastiklere yatmadı ayrıca alınan kum'da hoşuma gitmedi açıkçası beklediğim türde bir akvaryuma sahip değilim diyeceğim şu ki 3 balık için toplamda balığın 2 gözü büyüklüğünde yem yeterli olur mu diyorsunuz ayrıca bu bitkisel beslenme olayını yapmam şart mı?


Suyun 4'te 1'ini nasıl tahmin edeceğim ve nasıl değiştireceğim ben fanus kullanırken suyu komple boşaltıp yenisini koyuyordum bu arada artık çeşme suyu kullanmamaya karar verdim çünkü balık bu yüzden o hastalığı kaptı...
Açık konuşmak gerekirse balıklar 1.5 2 TL Falan değerinde ona aldığım ilacın fiyatı 14-15 lira civarıydı toplamda harcadığım parada 80 TL falan olmuştur şuana kadar 

Hobi işte ama güzel bir tasarımda göze hoş gelen bir akvaryumum olsun çok isterdim 


30 Uzunluğu 35 Genişliği Litresini nasıl hesaplıyabiliriz acaba?

Birde Çöpçü almak istiyorum bunların yanına alabilir miyim çöpçü akvaryumun temiz kalmasını sağlar mı suyu sık değiştirmek gerekir mi birde dip çekimi nedir ben bu 4/1 oranını ayarlıyamayacağım gibi geliyor...


Bu arada iç filtre biraz fazla rahatsız edici olmaya başladı tek filtrem o zaten dış filtre veya ısıtıcı vs başka birşey yok ama gerekiyorsa alırım.
Psycho2012-04-24 16:55:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2012 18:50
Hava hortumunun ucundaki siyah kapaktan bahsediyorsunuz galiba akvaryumun dışında, onu sağa sola bükün baloncuk üflemeyi kısar yahut azaltır çıkartırsanız son kapasite çalışır sorun yok yani. Plastik süslere bitkilere gelince yüzmelerini egelleyecek kadar kalabalık olmaması iyi olur. Kum bence güzel doğal bir kuma benziyor. Yem olarak günde 3 kez verecekseniz, öğünleri azalmanız lazım yani bir gün vermeniz gereken yemi 3'e bölmeniz lazım. Evet bitkisel haşlanmış bezelye, ıspanak, verirseniz iyi olur balıklarınız kabız olmaz bu yüzden bitkisel beslenme iyi olur.
Suyun dörtte birini söylehesaplarsınız, su seviyesi yüksekliğini dört parçaya bölün tahmini diyelim su derinliği 20 cm diyelim, 4 e bölün  5 cm eder. yani akvrayumdan 5 cm derinliği düşürecek kadar kirli suyu boşaltıp yerine eski yüksekliğe gelecek kadar taze su eklemeniz gerekecek. Tüm suyu birden değiştirirseniz balıklarınız yakın zamanda ölürler, hastalıklara yakalanırlar, çünkü suda balıkların yaşamasını kolaylaştıran faydalı bakteriler oluyor siz tümden değiştirince bunlar ölüyor, ve yeni suda balıklar için öldürücüdür. onun için 1/3 yahut 1/4 değiştirmek iyidir. İç filtrenizin süngerinide her hafta akvaryumdan aldığınız suyla bir kapta yıkayıp yerine geri takın yoksa tıkanır iç filtre çalışmaz. İç filtrenizi değiştirmeyin iç filtrenin yönü ve kapasite bence o akvaryuma uygun gibi. Dış filtreye hiç gerek yok size. çok ufak akvaryum 100 litre üzeri akvaryum alırsanız birgün ona uygun bir dış filtre kullanırsınız, hemde o zamana kadar tecrübe edinmiş olursunuz. Aceleye gerek yok. Çöpçü almanıza gerek yok. Sadece japon beslemeniz yeterli. He kadar çok balık eklerseniz o kadar çabuk suyunuz kirlenir bozulur.
Akvaryum hacmi şöyle hesaplanır. Akvaryumun uzunluğu x taban eni x yüksekliği birbiriyle çarpılır çıkan sonuç 1000 ml'e bölünür sonuç sizin akvrayumun su hacmidir.
Örneğin:
30x35x18= 18900     18900: 1000 = 18.9 kg (Su hacmi)

Aşağıya çeşitli hacimleri hesaplama bölümünün linkini ekliyorum. Orası size çok faydalı olacaktır linke tıklamanız yeterli.

mesutok2012-04-24 18:52:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PsychoÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 19
PsychoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2012 21:29
Daha birkaç sorum daha olucak 
Çöpçü alsak su daha geç mi kirlenir zahmetten kurtulurmuyum?

Ayrıca birde bu 3 Japona bir günlük tahmininizce ne kadar yem yermem gerekir üçe böleriz onu sorun değil ama ayarını yapalım önce.

Birde ben dip çekimi nedir onu anlıyamadım su değişimini nasıl yapıcam bu arada 3 tane harşlanmış bezelye olayına başlıyacağım eğer dediğiniz gibi faydası dokunursa ben birde bunun içinden plastik bitkileri çıkartıp gerçek bitki eklemek istiyorum ışıkta almayı düşünüyorum ışık ve bitki olarak ne önerirsiniz çöpçü balığı olarakta japonlarla yaşayabilecek bir tür olsun isterim.

şimdiden teşekkür ederim sorularımı cevapladığınız için kafamda tonla şey var dedim ya bilgim sıfır :)

Bu arada ölçüyü hesapladım Yanlış anlamadıysam akvaryumun yandan görünüşünün yanlamasına uzunluğu boy oluyor.
Boy 18
En 35 cm
Yükseklik 24 cm
Yani 15 Litre akvaryumum...

Birde gece yatarken arkasındaki tıpaçı kapatsam veya zararı olmazsa filtreyi kapatsam biraz fazla rahatsız ediyor sesi akvaryum benim odamda çünkü :)

Birde hocam bir sorunum daha mevcut Aldırttığım yemler güya dibe çöküyormuş filtre itmese çöktüğü yok çökemeden bir obur balığım var sağolsun hepsini kapıyor iki tanesi diğerine göre oldukça büyük olduğu için yemleri onlar kapıyor diğeri en küçüğü yerde yem aramakla meşgul fakat yerde yem falan yok taşları yokluyor yazık hep aç kalıyor birde yemin fotoğrafını çekeyim günlük öğün olarak ne kadar atmam gerektiğini yazın bana size zahmet olmassa 
Bunlar bitincede sizden yem tavsiyesi isteyeceğim mümkünse dibe çökenlerden olsun ve korkuyorum obur balık çatlıyıp ölücek diye çünkü hemen hemen bütün yemi o kapıyor engel olamıyorum doğal olarak...
Psycho2012-04-25 00:04:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2012 11:34
Çüpçü balığı suyu temizlemez sonuçta oda bir balık olduğu için oda suya dışkılar bırakır akvaryum ufak başka balık eklemeyin bence, her yeni balık akvaryum suyuna yeni bir yüktür. İsmine çöpçü derler ama orijinal imsi coridoras'tır onlarda normal balıklar gibi yem yer, dipe çöken bulduğu yemlerle yaşamaya çalışırlar, aslında onlar içindeözel dip yemleri vardır. Verdiğiniz oranda bir sorun yoksa öyle devam edin, kabız olmuyorsa, dışkısı boyuna yakın uzun çıkmıyorsa,sorun yoktur sebzesel beslemeyide ihma etmeyinki kabız olmasın, bir öğün balık başına 2-3 günde bir haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soyup içini atın yesinler yumuşak olanlardan, sert olmamalı bezelye tanesi, haşlanmış ıspanak yaprağı verin yesinler. Sebzeler balığı asla kabız etmez dokunmaz, kabızlığınıda giderir olmuşsa eğer. Hiç canlı bitki falan almayın masrkaf etmeyin çünkü akvaryumunuz ufak 15 litre çok yetersiz japon balıkları için, şöyle en azından balıklar büyüdükçe ilerleyen aylarda zaten anlarsınız, en az 50-70 litre. İdeal olarak ise 100 litrelik ve üzeri akvaryum alırsanız ilerde iyi olur. Ozaman ışık canlı bitki falan düşünürsünüz, birde akvaryumun kapagında altında lamba tıkılan bir yer yapmış olabilirler. Işığı gerek yok şu anda oda ışığı japonlar için yeterli bitkide ışık kullanmanız daha faydalı olur ilerleyen zamanlarda. İç filteyi kapatırsanız sudaki dalgalanma duracağı için oksijen düşmeye başlayacaktır. tıpac dediğiniz hava kısma musluğu baloncuk üfleme aparatı zannedersem onu kısa bilirsiniz biraz, o tıpacı sağa sola sıvırarak havayı kısa bilirsiniz hava üfleme kapansa bile iç filtre yine çalışır görevini yapar, ama iç filtrenin fişini çekmeyin çalışırsa iyi olur balıkların sağlığı açısından. En uzun kısmı boyu olarak düşünülüyor genelde akvaryumda ama 3 ölçü bir arada hesaplanıyor. Hepsi bir şekilde yem bulur yer. Yem olarak japonlarınıza karışık pul yem, pond yem vermeniz yeterli dip yemleri vardır onudayerler ama dip yemi daha çok dipte yaşayan dip balıkları çöpçü vatoz gibi benzeri balıklar için daha uygun hızla dibe çöken yemlerdir. Akvaryumcularda japonlar için üretilmiş yemlerde satalarlar. Sera veTetranın örneğin kutularda satarlar bunuda tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu barkaların açık poşette ekonomik olanlarını satarlar 2 lira gibi şeffaf poşetlerde olur. aşağıya resim eklemeye çalışacağım. Heryem ıslandıkça dibe doğru çöker, yavaş balıkların faydalanması için vereceğiniz yemin yarısını en sağdan, kalan yarısını en soldan atın bu biraz faydalı olur. Yem verirken iç filtrenizi bir iki dakika durdurabilirsiniz sorun olmaz. Daha rahat yem yerler.Hemde iç filtre yemi çekmemiş olur tüm yemi balıklar yemiş olur. Bir kaç dakika sonra tekrar iç filtrenin fişini takarsınız.
Pond yem (beyaz)

Pul yem karışık
mesutok2012-04-25 11:39:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PsychoÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 19
PsychoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2012 15:06
Değerli cevaplarınız için teşekkürler dediğiniz gibi dışkısı ip gibi düz ve uzun çıkıyor o çok yiyen balığın özellikle.
AQUADINE Fish food ve poşetinde betta balığı olan bir yem daha kullanıyorum uygun bir zamanda resimlerini çekip göndericeğim küçüğe acıdığım için bugün biraz fazla yem attım.

yemler renkli kırmızımsı kahverengi olanlardan.

Sabah ve akşam 5 tane veriyorum toplamında. bugün biraz fazla attım tabii.

Sözünüzü dinleyip çöpçü almaktanda vazgeçtim bilginize o poşetteki açık ucuz olan Pond yemden kullanıyordum ilk başta suyu fazla kirletiyor ve adi yem bu yemlerde ne kalitede bilemiyorum ama AQUADINE'in üstünde japonca veya çince yazılar falan yazıyor petshoplarda satılan hemen hemen herşey çin malı sanırım ışık aldık bozuk çıktı ondada çince şeyler yazıyor...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PsychoÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 19
PsychoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2012 01:57
Ve Floyd için özür dilerim üzülerek söylüyorum balığımın bir tanesi öldü daha alalı 6.günüydü eğer diğerleride ölürse bu işi bırakıcam Yarın sabaha küçük kardesim kıyameti koparırsak çok üzülücek şahsen bende üzüldüm bir balığa bakamadım diye neden öldü hiç bir fikrim yok ama su iğrenç kokuyor son günlerde balık ölünce suya mikrofish damlattık ama filtreyi sonradan açtım umarım bu balıklara zarar gelmez.... Link http://www.akvaryum.com/Forum/japon_baligim_suyun_ustunde_hareketsiz_yan_yatiyor_k577918.aspPsycho2012-04-28 01:58:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Antalya
Mesaj: 989
@Lİ TOPLUKAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2012 03:19
Daha yolun başındasınız böyle şeyler mutlak olucak bu hobiye başladığında balık kaybetmemiş kişi yoktur önemli olan yapılan yanlışlar sonucu doğruyu bulucaksınız ve böyle böyle tecrübe kazanacaksınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PsychoÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 19
PsychoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2012 11:02
Doğru söylüyorsunuz fakat daha neden öldüğünü bile anlamış değilim diğer iki balığıma Fanus'ta 4-5 Ay baktım bu daha 6.Gününde öldü fakat bu balıklarımın renkleri soluk ölen balığıma göre ayrıca dip çekimi yapılabilir mi 15 litre akvaryuma bugün suyun %25'ini değiştirsem iyi olur balık ölünce suya mikrofish damlatmıştım kimse yardımcı olmayınca dezenfekte görevi görür diye..


Su değişikliğini Suyun %25'ini değiştirerek yapmayı düşünüyorum dip çekimi mümkünse nasıl yapıldığını öğrenip o aletten alabilirim.

Akvaryumum 15 litre

Geriye iki balık kaldı 

Onlarıda sabah ve akşam olmak üzere yem veriyorum sabah 4 yem akşam 4 yem olmak üzere.

Ayrıca birşey dikkatimi çekti ölen balık ölmeden önce sürekli su yüzeyinde duruyordu aşağılara inmiyordu kendini salıyordu genelde iç filtre onu iktirince korkup arada hareket ediyordu sonradan fanus'a aldım yanlış yaptım suyu değişti bakterisiz suya geçti ölmüceği varsada ki bence ölücekti akvaryumdada iç filtrenin kablosunun oraya falan sıkışıyordu tek yaptığı şey solunum yapmaktı fanus'a aldım konu açtım hiç birşey yapamdan yardım beklerken ölüverdi...

Şimdiyse diğer balıklarda suyun yüzeyine çıkıyor bazen,korkuyorum aynı şey onlarada olucak diye...
Yanlışım var ise lütfen düzeltin böyle böyle balık kaybediyorum bir yerde hata yaptığım açık.
Psycho2012-04-28 11:12:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir