Akvaryumuma bitki tavsiyesi - yeni başlayan biri


temmuzÇevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2014
İl: Ankara
Mesaj: 39
temmuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2014 20:25
30x60x20 - boyutları yanlış vermiş olabilirim 60 cm yükseklik- boyutlarında bir akvaryumum var lepistes ve neonlarım var. bitkili akvaryum hakkında hiçbir bilgim yokkken ucuz diye cobamba aldım ve haliye bocaladım. şimdi hevesliyim az da olsa bilgim var. size sormak istediklerim var.

Öncelikle zeminde beyaz kum var bugün petshopa siyah kum uygun diyorlar bitki için dediğimde ışığın hepsini siyah kum emer bitkiye ne kalır dedi. beyaz kumum dursa ne olur yoksa yenileyeyim mi ? 

Başlangıç için mango köküne anibuas sarmayı düşünüyorum. Ve amazon, limon, zeytin almayı düşünüyorum sizin önerileriniz var mı ? 

Ampülüm 6wlık bir florasan akvaryumumun boyutuna bir tek bu uygundu petshopta bunu alabildim sizin önerebileceğiniz daylightlar ankarada 30 cmden küçük şekilde kolay bulabilir miyim ? Başka bir öneriniz var mı ? 

Bir iç motorum var. fakat bunun bitkilere zarar vermesinden korkuyorum. Sadece pipo filtre takmayı düşünüyorum bu ne kadar mantıklı  ?

Kötü bir resim fakat şimdilik aklınızda bir görüntü olsun diye ekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için. Bu haftasonu başlamak istiyorum en azından siparişlere.

http://imgur.com/LYiSVnz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 03:11
Akvaryumunuz bitki icin uygun degil. Neden derseniz yükseklik cok fazla ve eni cok dar. Bu da demek oluyorki böyle bir akvaryumu 6 watt lik florasanla aydinlatmak, mantar tabancasi ile tavsan avlamaya benzer. Yapacaginiz en mantikli hareket Power LED 3wattlik 10 adet bir isiklandirma yapmaniz. Elektronikden anlayan biri icin 2-3 saatte bitecek bir is. 4 adet kirmizi 2 mavi 4 adet soguk beyaz isinizi görecektir. Yada iki adet 10 watt lik bir kirmizi bir beyaz led projektör alacaksiniz. Bu isiklandirmayi yaptiginiz takdirde en azindan limon zeytin anubias barteri moos gibi türleri yetistirirsiniz. Petshopcuyada selam söyleyin bitkiler yerden yansiyan isikla degil direk yapraklarina düsen isikla fotosentez yaparlar. Hagen siyah kum , Sera aquaclay, lav kirigi gibi kum cesitleri bitki icin uydundur. Bir petshopa bagli kalmayin bir kac tanesini gezin oralarda da farkli malzemeler bulursunuz. Projektörler ve LEd ler icin link atiyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-yapi-malzemeleri-10-watt-led-projektor-kapi-onlerine-15-tl-180838529/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-yapi-malzemeleri-10-w-kirmizi-led-projektor-175891962/detay

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/3w-soguk-beyaz-power-led-127949722

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir