ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Konyali23
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Şubat 2006 16:02
Son Ziyaret:
23 Kasım 2014 12:25
Toplam Mesaj:
1925 [0.29 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bilal Pekçalışkan
Doğum Tarihi:
30 Ekim 1983
Yaş:
40
İl:
Yurtdisi
Meslek:
elektronik tekniker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Bilal Pekcaliskan

SON 10 MESAJI

Akvaryumumda ne besliyebilirim
Kapasite hem japon hemde vatoz icin yetersiz. Onlari verip yerine bir tane Betta alirsaniz daha iyi olur. Yada daha fazla balik almayip bu sekilde gittigi yere kadar bakarsiniz.
Erkek lepistesler dik yüzüyor.
Bir hava tasinin etrafina  15x15 cm genisliginde mavi filtre süngerini iple dolayip akvaryumun icine birakin, ayrica bakteri kültürü ekleyin. Cünkü bakteri olusumunu saglayacak hic bir sey yok. Biyolojik denge oturana kadar ölümler olacaktir. Isi 26 derecede olsun, her gün su degisimine gerek yok. Aksine bir hafta su degisimi yapmayin. Salyangoz yada cöpcü eklemenin manasi yok onlarda ölecektir.
Yavru Frontozo Akvaryumu HK.
iki üc ay icinde yanma ihtimali var . Frontosa degil ama yunus ta tecrübe ettim.
Ortam nasıl Sizce
Tankin suyu filtrelemesi falan saglam duruyor . Ancak o tankda o kadar mücevher sakincali. Amansiz kavgalar olabilir. Ayrica plastik bitkileri cikarmanizda fayda var, zaman icerisinde suya salinim yapar. Mücevherleri mutlaka verin, üreme zamani cok agresif olurlar. Su anda bile diger türleri kovaliyorlar.
sump
O halde reef akvaryum yapacaksiniz. Ilk etapda kapasite olarak 300 litreyi gecmeyecek sekilde bir akvaryum tasarlayin derim. Madem bu konuda yenisiniz bolca arastirma yapmanizi tavsiye ederim. Eger Yer konusunda sorun yoksa , 100* 60*50 ölcülerinde bir akvaryum , ideal ölcülerdir. Eger imkaniniz varsa uzunlugu 120 de yapabilirsiniz. Ancak yüksekligi 50-55 arasi ayarlayin. Ön ve yam camlar ekstra clear cam olursa daha iyi olur. Baslangic icin Acropara,catalaphllia,tubipora,seriatapora türleri uygundur. Tecrübe kazandikca diger türlerede gecebilirsiniz. Türkiyede ayrica domates anemon dedikleri kolay bulunan ve dayanikli bir tür daha mercan var. Balik konusuna gelince , bir hevesle önünüze geleni doldurmayin. Size receteyi yaziyorum. 5 adet yellow tang, Bir cift picasso anemon baligi, iki adet temizlikci karidesi, bir ciftde yellow goby. Eger cok isterseniz bir adet de Blue tang olabilir.

Bu dediklerimin haricinde maddi ve manevi acidan da dayanikli iseniz , gerisi cok kolay. Forumda yapilmis bir yigin deniz akvaryumu var onlari inceleyin. Kolay bir is degil belirteyim. Ama bittikten sonra iyiki yapmisim , neden bu zamana kadar beklemisim dersiniz. Filtreleme cok önemli iyice arastirin , özellikle zeolit filtresi, nitrat filtresi, UV. filtre konularina bakin. Unutmadan 300 litre icin , refigium olan bir sump 150 litre iyi olur. Kücügü yaramaz , büyügünede gerek yok. Refigium nedir, Balling methodu nedir, SPS mercanlar , gibi konulari inceleyin.
sump
Eger marine akvaryum yapiyorsaniz neyse de, reef yapacaksaniz , tank ölcüleriniz cok yanlis. 70 cm yükseklik deniz akvaryumu icin gereksiz . Isiklandirma cok önemli oldugu icin 70 cm de istenilen verimi alamazsiniz. Sump olayina gelince , belli bir sinirlama yada büyüklük söz konusu degil. 30 litrelik sumpda is görür 200 litrelik sump da olabilir. Bu sizin ne beslemek istediginize bagli. Mercan istiyormusunuz ? evetse Hangi türler? bunlari yazarsaniz , daha dogru bir recete belirlenir.
Dekorasyon Tavsiyesi
Bir kac kaya da sol tarafa eklenebilir.
Yavru Frontozo Akvaryumu HK.
30 lt de frontaza yavru dahi olsa bakilmaz. Zaten 4-5 cm olana kadar bekleyim deseniz , baliklarin yanik kalma ihtimali var. En güzeli geri vermeniz.
Konyali232014-11-21 09:35:24
Erkek lepistesler dik yüzüyor.
Akvaryumda biyolojik filtrasyon yok, 120 litre pipo filtre ile idare edilmez. Biyolojik denge belliki oturmamis. Havalandirma da yok baliklar yeterli oksijen alamadiklari icin su yüzeyinde yüzüyorlar, bir iki güne ölürler. Acilen bir dis filtre alip, akvaryuma bakteri kültürü ekleyin.
Akvaryumu yeni kurdum...
Akvaryum hacmi yasayan kaya icin yetersiz , Tetra zaten cichlidlerle uyumsuz bir tür, Su degerleri bakimindan da cok farklidir. Cinsini bilmediginiz siyah cichlid in resmini eklerseniz bakariz. Digerleri uyumlu türler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.