Akvaryumumda ki sorunlar


The Special OneÇevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 164
The Special OneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 21:09
Merhaba aranıza yeni katıldım forumda bol bol konu okudum ve kendi akvaryumumu sizinle paylaşıp görüş ve önerilerinizi almak istedim.Japon akvaryumundan sıkılmam sebebiyle akvaryumu ve türü değiştirmeye karar verdim. Benim size bir kaç sorum olacak.Öncelikle akvaryumumun ölçüleri 90*40*50 180 litredir. Sorularım;
1) Akvaryumumda 4-5 cm boylarında 5 Yunus ve 5 Sarı prenses var. Yanlarına 5 Yunus 5 Melek eklemeyi düşünüyorum olur mu? Olursa nasıl olur?

2) Bu balıklar için önereceğiniz yemler nelerdir? Akvaryumcudan aldığım 1 mm nsl grow formula diye bir yem kullanıyorum başkaları hep çeşit çeşit yemler kullanıyor. Neler tavsiye edersiniz ve ne işe yarar o yemler?

3)Akvaryumumda, resimde görülen SOBO WP-3300C 30 watt  1800 L/H iç filtre kullanıyorum. 4 hazneli(ben 3 haznesinde sünger, zeolit, seramik ve bioball kullanıyorum. Yeterli midir? Dış filtre almayı düşünüyorum. Forumda yaptığım araştırmalar sonucunda Tetratec ex 700 almaya karar verdim. Benim için sessiz olması önemli çünkü yatağımla arası 1 metre akvaryumun. Ayrıca fiyat-performans olarak ta uygun olduğunu karar verdim. Bu filtre hakkında bilgi verirseniz ve de akvaryuma yeterli olup olmadığını söylerseniz sevinirim.

4)Bir de bitki belasını aldım başıma. Canlı bitkiyi çok istiyordum ve sonunda edindim ama bitkiler soluyor, sürekli çürüyor. 8 kilo siyah hagen kum, misket gübre ve Deep Floramin sıvı gübre kullanıyorum, her gün ortalama 7-8 saat ışığı açıyorum ama bitkiler hızla çürümeye devam ediyor.
Neden böyle oluyor? Neyi yanlış yapıyorum? Önerisi tespiti olan varsa lütfen yardımcı olun.

5)Biliyorum fazla oluyorum ama son olarak benim görmediğim ,sizin gördüğünüz 'Şurasını şöyle yapsan daha iyi olur.' 'Burasını yanlış yapıyorsun böyle yapman lazım.' dediğiniz bir şey varsa lütfen söyleyin. Sağlıklı ve bol yavrulu balıklar.
 


Bir de yazmayı unutmuşum 4 resimdeki balık gibi bütün yunuslarda benek gibi şeyler var acaba bu yunusun cinsiyle ilgili mi yoksa bir hastalık mı söz konusu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkb7ueÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2012
İl: Bursa
Mesaj: 26
darkb7ueÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 21:46
Akvaryumunuz hayırlı olsun :)

Çok tecrübeli değilim. Ancak forumdan öğrendiğim bilgileri paylaşmak istedim. Sanıyorum ki yunuslar için hacminiz yetersiz. Yavru iken pek bir problem var gibi gözükmesede, büyüdükleri zaman yanık kalma gibi sorunlar ortaya çıkabiliyormuş. Yanık kalma nedir derseniz. Hacim yetersizliği nedeniyle balığın büyümesi yavaşlıyor ve bir süre sonra büyümesi duruyormuş. Hatta sonrasında büyük hacimli bir akvaryuma alsanız dahi büyüyemiyormuş. Bu nedenle yunusun önerilmeyeceğini düşünüyorum. Aynı şekilde melekler içinde aynı durum söz konusu, bunun dışında diğer türler ile uyumsuz diye sanıyorum.

Yem olarak ne kullanmak gerektiğini bende baya araştırdım. http://www.akvaryum.com/Forum/tum_sus_baliklari_icin__gerekli_yemler_k188284.asp bu konuda arkadaşlar çok güzel sınıflandırmışlar ve kafa karışıklığının önüne geçmişler. Sizde bir göz atın derim. Bunun dışında alabalık yemi veren arkadaşlar vardı. Ayrıca bezelye , salatalık vb. verenlerde var. Ben bezelyeyi denemiştim. Haşlayıp vermiştim (Kabuğunu yiyemiyorlar.) Ancak dikkat etmekte fayda var. Eğer bezelyenin hepsini yiyemezlerde dibe çökerse suyun yapısını bozabiliyor.

Görsel olarak da fikirlerimi söylemek istiyorum. Arka plan olarak tek renk siyah veya lacivert seçerseniz, balıklarınızın daha ön planda olacağını düşünüyorum. Diğer bir yandan gördüğüm kadarıyla yel değirmen dekoru akvaryumun doğallığını bozuyor. Biraz daha taş eklerseniz de balıklarınız daha çok saklanma yeri bulabilecektir.

Bitki ve dış filtre konusunda bir bilgiye sahip değilim. Ama iç filtre hoşuma gitti. Aynı dış filtre mantığına sahip.

Sağlıklı balıklara sahip olmanız dileklerimle. Umarım ki hiç bir zaman hevesiniz kaçmaz diyorum. İyi akşamlar. Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Special OneÇevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 164
The Special OneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 22:01
Görüşleriniz için teşekkürler öncelikle şunu söylemeliyim ki bu kadar çok yunus almamın sebebi hem yunusları küçükten büyütmek hem de şu anda tayini yapamayacağımızdan dolayı sayıları dengede tutmak istemem. Şöyle ki bu yunuslar büyüdükçe cinsiyet tayini yapmak suretiyle 4 dişi 1 erkek bırakıp sayıda azalmaya gideceğim. 5 yunus içinde akvaryumun hacmi yeterli olur diye düşünmüştüm.

Filtre konusuna gelirsek evet iç filtrem güzel hem akvaryumu kuralı 2 haftadan fazla oldu çok temiz çok berrak. Her hafta 3/1 su değişimi yapıyorum filtreyi temizliyorum ama her hafta filtreyle uğraşmak istemiyorum o yüzden dış filtre düşünüyorum şöyle 2 - 3 ayda bir temizleyeyim diye.

Balıkların boyları 3-4 cm arası bu boydaki balıklar ıspanak,bezelye vs. yer mi? Daha önce 67 cmlik japonlarıma haşlanmış ıspanak vermiştim yememişti. Eğer yerlerse bahçeden solucan çıkarıp verebilirim. Bu arada arka plan tavsiyenizi de düşüneceğim.

Bir de yazmayı unutmuşum 4. resimde gördüğünüz gibi yunusların üzerinde sanki beneklere benzer şekiller var acaba yunusların cinsiyle mi ilgili yoksa hastalık filan mı? Bana vakit ayırıp önerilerde bulunduğunuz için teşekkürler. Saygı bizden. Sağlıklı balıklar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkb7ueÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2012
İl: Bursa
Mesaj: 26
darkb7ueÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2012 08:39
Ben de eski 3-4 cm civarındaki balıklarıma bezelye veriyordum. Yiyebiliyorlardı ama küçük parçalara bölmekte fayda var.

Hastalıklardan çok anlamıyorum ama fotoğraflarda görüntüyü tam alamadım. Benek diyince siz,aklıma mantar yada beyaz benek hastalığı geliyor. Ama tam teşhisi bilen arkadaşlar yapabilir ancak. Yanlış bilgilendirmede bulunmayayım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

paradoks01Çevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 67
paradoks01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2012 18:39
O siyah benekler yunuslarda normaldir.
Dekorun şık olmuş ve doğal fakat yunuzların bitki ile arası pek iyi değildir.
Akvaryumun hacmine gelince yunuslar ortalama 30cm büyürler biraz fakat bu hacimde bi akvaryumda büyüme ve üreme hızlarıda malesef yavaşlayacaktır.
Yunuslar etçil yani protein ağırlıklı beslenen balıklardır ama haftada bir kere salatalık , kabak bezelye gibi besinler hayvanların sindirim sistemine yardımcı ve faydalı oluyor.
paradoks012012-08-05 18:46:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir