ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
darkb7ue
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Nisan 2012 09:32
Son Ziyaret:
24 Mayıs 2016 22:55
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış Can GEZER
Doğum Tarihi:
19 Temmuz 1989
Yaş:
34
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış Can

SON 10 MESAJI

Akvaryumumda ki sorunlar
Ben de eski 3-4 cm civarındaki balıklarıma bezelye veriyordum. Yiyebiliyorlardı ama küçük parçalara bölmekte fayda var.

Hastalıklardan çok anlamıyorum ama fotoğraflarda görüntüyü tam alamadım. Benek diyince siz,aklıma mantar yada beyaz benek hastalığı geliyor. Ama tam teşhisi bilen arkadaşlar yapabilir ancak. Yanlış bilgilendirmede bulunmayayım.
Akvaryumumda ki sorunlar
Akvaryumunuz hayırlı olsun :)

Çok tecrübeli değilim. Ancak forumdan öğrendiğim bilgileri paylaşmak istedim. Sanıyorum ki yunuslar için hacminiz yetersiz. Yavru iken pek bir problem var gibi gözükmesede, büyüdükleri zaman yanık kalma gibi sorunlar ortaya çıkabiliyormuş. Yanık kalma nedir derseniz. Hacim yetersizliği nedeniyle balığın büyümesi yavaşlıyor ve bir süre sonra büyümesi duruyormuş. Hatta sonrasında büyük hacimli bir akvaryuma alsanız dahi büyüyemiyormuş. Bu nedenle yunusun önerilmeyeceğini düşünüyorum. Aynı şekilde melekler içinde aynı durum söz konusu, bunun dışında diğer türler ile uyumsuz diye sanıyorum.

Yem olarak ne kullanmak gerektiğini bende baya araştırdım. http://www.akvaryum.com/Forum/tum_sus_baliklari_icin__gerekli_yemler_k188284.asp bu konuda arkadaşlar çok güzel sınıflandırmışlar ve kafa karışıklığının önüne geçmişler. Sizde bir göz atın derim. Bunun dışında alabalık yemi veren arkadaşlar vardı. Ayrıca bezelye , salatalık vb. verenlerde var. Ben bezelyeyi denemiştim. Haşlayıp vermiştim (Kabuğunu yiyemiyorlar.) Ancak dikkat etmekte fayda var. Eğer bezelyenin hepsini yiyemezlerde dibe çökerse suyun yapısını bozabiliyor.

Görsel olarak da fikirlerimi söylemek istiyorum. Arka plan olarak tek renk siyah veya lacivert seçerseniz, balıklarınızın daha ön planda olacağını düşünüyorum. Diğer bir yandan gördüğüm kadarıyla yel değirmen dekoru akvaryumun doğallığını bozuyor. Biraz daha taş eklerseniz de balıklarınız daha çok saklanma yeri bulabilecektir.

Bitki ve dış filtre konusunda bir bilgiye sahip değilim. Ama iç filtre hoşuma gitti. Aynı dış filtre mantığına sahip.

Sağlıklı balıklara sahip olmanız dileklerimle. Umarım ki hiç bir zaman hevesiniz kaçmaz diyorum. İyi akşamlar. Saygılar...
Akvaryum 65 LT hangi balık kac adet
[QUOTE=egouard]İnternetten bakıorum beyfendi.[/QUOTE]

Hangi siteden bakıyorsunuz ?
Yeni Akvaryum
Cüce Amerikan türleri olabilir (Kakadu, Ramirezi vs.) Sajica, Brichardi, Zebra gibi türlerde tercih edilebilir.


destan akvaristlik(bursa)
Herkes güzel yorumlar yazmışlar, bende buradan okuduğum yorumlara göre 4 - 5 kez dükkanı ziyaret ettim. Gerçekten güzel balıklara sahipler. Bu işten iyi anladıkları çok belli ancak akvaryuma yeni başlayan ve bilgi almak isteyen kişilerin sorularından hemen bunalan bir yapıya sahip Bahadır Bey. Birde üstüne bilgisizlikleriyle dalga geçme girişimi içerisinde. .

Ayrıca alışveriş yapmadım diye alıngalık yapan bir esnaf ile ilk defa karşılaşıyorum. .


Yeni baslayacak birisi icin onerileriniz
[QUOTE=lynx23]Çok teşekkürler.
Önemli olanda bu, tecrübeleri paylaşmak.

Benim bu sump konusunu adam akıllı arastirmam lazım. Peki son sorumu sorayım : Almam gerekenler
1) Akvaryumun cam hali
2) sump ( olmalı mi olmamalimi arastirmam lazım )
3) iç filitre
4) dis filitre
5) aydınlatma
6) kum vs
7) balık :)
Başka birşey var mi ?

[/QUOTE]

Isıtıcı ekleyebiliriz listeye. Yaz ayları için önermiyorlar ama hastalık durumlarında (bazı hastalıklarda) ısıtıcı ile bir kaç derece sıcaklığı arttırmak faydalı olabiliyormuş.
Brichardi veya Leleupi
Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Herkes fikrini söylerse memnun olurum (:
250 Litre akvaryum tür önerileriniz.
Kum olarak midye kırığı yada silis kum kullanabilirsiniz. Hatta malawiler sert su sevdiği için pH ı arttırma özelliğine sahip mercan kırığı kullanabilirsiniz. Hatta daha iyi olur gibi geldi. Yanlışım var ise lütfen arkadaşlar düzeltsin. Mümkün olduğunca ince kum seçerseniz balıklarınız için daha rahat olacaktır. Ağızlarına alıp taşımaktan hoşlanan türler çünkü.

Bu türleri bulabilmeniz için Bursa'da bir kaç akvaryumcunun ismini söylememde bir mahsur yoktur umarım. Heykelde Sempati Pet Shop, Mudanya yolu civarındaki Teleskop akvaryum ve Bursa Aqua Farm gezdiğim en güzel akvaryumculardı. Ayrıca Beşevlerde Destan Akvaryum ve Turkuaz Pet Shop öneriyorum.


yardım lütfen
Bende dışardan topladığım kayaları ekledim akvaryumuma. Eklemeden önce bir tencerede kaynattım, birazda kaya tuzu ekledim. Daha sonra son bir kez yıkayıp akvaryuma ilave ettim. Taşların salınım yapıp yapmadığını sirke damlatarak anlayabiliyormuşuz. Eğer kabarma gibi belirtiler var ise salınım yaptığı ve akvaryuma konulmaması gerektiği görüşünde arkadaşlar var. Salınım yapmasının pH ı arttırdığını ve malawi türleri için daha iyi olacağını savunanlarda var. Ama ben risk etmek istemedim dediğim gibi kaynatıp kaya tuzu ilave ederek akvaryuma ilave ettim.

Yunus 25 cm bir boya ulaştığı için en az 300 litrede beslenmesinin doğru olacağını söylüyorlar. Sarı prenses ve iceman için daha uygun bir akvaryuma sahipsiniz. Hatta forumdan takip ettiğim kadarıyla utangaç olan sarı prensesleri cesaretlendirmek için, iceman tercih eden arkadaşlar var. Yalnız iceman sadece otçul beslenen bir balık diye biliyorum, sarı prenses ise hem otçul hem etçil. Icemanlar etçil yem yedikleri zaman sindirim sistemlerinde problemle karşılaşabilirler. Bir arada besleyen arkadaşların görüşleri daha doğru olacaktır tabiki. .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.