Akvaryumumda Vatoz Yaşamıyor


kimiberkayÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 15/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 476
kimiberkayÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2009 09:20
[QUOTE=dame]Kesinlikle tuzla bir alakası yok çok aşırı tuz atarsanız vatoz ölür hepimiz akvaryumumuzda azda olsa tuz kullanıyoruz Murat bey sizde araştırma yapmadan ezbere lütfen burda yazmayın akvaryumda kesinlikle tuz kullanılmaz diye bir şey yok bu hobiyi yapan arkadaşlarımızın %90 tuz kullanır bende 10 yaşından beri 22 senedir hobiciyim bu zamana kadar hangi tür olursa olsun kararında tuzun balık öldürdügünü görmedim yazınız tamamen yanlış Berkay bey Murat beye hitaben yazdıklarım sizin içinde geçerli ama sadece tuz ve vatoz ile ilgili yazdıklarınız için tuzun mikrop öldürdügünü söylemeniz ise bu konuyu tartışma aşamasına bile getirilmicenin kanıtı saygılar. [/QUOTE]
 
Tuz dezenfektan gibidir.
Tuz kullanamazsınız demiyorum. Tabiki acı suyu seven canlılar olacak ama ortak gereksinimlere göre hareket edilmelidir. Burada bunada dikkat lütfen, acı su ve tuzlu farklıdır. İyotsuz kaya tuzu ile acılık sağlayabilirsiniz. Hatta molly, Plati gibi canlılara az miktarda tuz atarsanız hastalıklara yakalanma olasılıklara azalır. Sebebide çok basit asıl ortam şartlarını sağladığınız içindir. Ama akvaryumda vatoz varken atarsanız bence sakat iş yaparsınız.
 
Vatozların tuza toleransı yoktur. Anında ölmeyebilirler. Ama organları zarara uğrayacaktır.
Aynı insanlardaki karaciğer gibi. Durduk yere alınan ilaçlar karaciğeri tahrip eder.
 
Siz hiç durduk yere ağrı kesici ya da kanser ilacı alır mısınız?
Yararları var diye?
 
Tuz kullanmayınca bu canlılar ölüyor mu?
Akvaryumcular zaten daha kuracam dediğin gibi sana metilen mavisi ve tuz atacaksın diyor.
Durduk yere canlıları niye zehirliyelim bunuda anlamış değilim.
 
Suyunu çeşmeden doldur.(Bazı yerler istisnaya uğrıyabilir. Trabzon'da çeşmeden su içiliyor.)
2-3 gün dinlendir kloru gitsin, zaten belediye 48 saatte bir ilaçlıyor.
 
Sonra suyunu koy bu kadar basit. Tertemiz suyun olur.
 
Saygılar... !

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kimiberkayÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 15/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 476
kimiberkayÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2009 09:25
[QUOTE=styleturk]Merhaba.
 
yaa arkadaşlar ben bu vatozları çözemedim dorusu sanki akvaryumda hiç bir işe yaramıyolar gibi geliyo bana sorduğun zamanda camları temizliyo yosunların oluşumunu engelliyo falan fıstık benim akvaryumumda birtane vatozum var var olduğunu biliyorumda kendisi hiç ortalıklarda görünmüyo bende bu yüzden kendisini yok kabul ediyorum herif yiyo içiyo motorun arkasında sızıyo resmen camları ben temizliyorum yosunları ben alıyorum bu nasıl iş ben anlamadım dorusu
[/QUOTE]
 
Bazıları cüce vatozlar yosun yer diyorlar fakar konu ile alakalı olmayan hayatında cüce vatoz görmemiş olmalarına rağmen.
 
Burada sana sunu açıklıyım.Yosunun türünden türüne fark var.
 
Yeşil nokta algi ile kaplanmış bir akvaryuma siz cüce vatoz atsanız, hatta aç bıraksanız dahi onlara müdahale edemiyecektir. Aynı şekilde salyangozda karideste bu yosuna hiç bir şey yapamaz.
Bu yosunu yiyebilen, tüketebilen çok az canlı türü vardır.
 
Kısacası genel olarak yosun yer denilen her canlı yosunu tüketmez. Her yosunun ayrı bir yiyicisi vardır.İhtiyacınıza göre canlı seçmelisiniz.
 
Not: Tabi akvaryumunuzda yosun oluşuyorsa bir yerde yanlışınız var demektir.
kimiberkay2009-08-08 09:27:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

styleturkÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 9
styleturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2009 23:29
Yosun derken koyu bir tabaka değil kastım akvaryumun camında hafif bir buğulanma oluyo yan camlardan bakıldığında sanki öncam tozlanmış gibi duruyo yosundan kastım o.
 
Not:vatozum leopar vatoz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kimiberkayÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 15/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 476
kimiberkayÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 09:32
[QUOTE=styleturk]Yosun derken koyu bir tabaka değil kastım akvaryumun camında hafif bir buğulanma oluyo yan camlardan bakıldığında sanki öncam tozlanmış gibi duruyo yosundan kastım o.
 
Not:vatozum leopar vatoz
[/QUOTE]
 
Vatozun o suyun temizliği ile uğraşacağını sanmıyorum.
 
Ama aşırı yemlemeden olabilir, suyun bulanıklığı.
Düzene sokabilirsin, mesela pazar günleri yemleme yapma. Dip çekimlerini aksatma suyun temiz olur.
 
Tozdan kastın neye benziyor? Yeşil noktalar mı?
kimiberkay2009-08-12 09:34:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamerkarakanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/05/2009
İl: Gaziantep
Mesaj: 79
tamerkarakanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 10:26
Tuz veya şunu  bunu kullanıyorum birşey olmuyor demeyin. Balıklar her ne kadar bize basit canlılarmış gibi gözüksede oldukca karmaşık metebolizma ve organlara sahip yaratıklar. Bu canlıların akvaryum hobisi olarak beslenenleriyle ilgili araştırmalar biraz sıkıntılıdır. Çünkü bir gıda ürünü olarak satılacak balıklar kadar ticari değeri yok. Mesela balık çiftliklerinde aşı yapıldığını belki televizyonda görmüşsünüzdür. Peki hiç lepistesinize ya da çikletinize aşı yapıldığını gördünüz mü? Hal durum böyle olunca iş deneyime kalır. Bu durumda sizin vatozunuz tuz atmanıza rağmen 2 sene yaşadıysa birisi tuz atmadan 10 sene yaşatmışsa bu durumda tuzdan şüpelenilebilir. Biz insanlar tıpta bu kadar gelişmiş olmasaydık şöyle diyecektik. Sigara içenler az içmeyenler daha uzun yaşıyor. Sigara ömrü kısaltır. Bunu deneyimlerle söyleyecektik. Çünkü kanseri v.s. bilmiyor olacaktık. Birisi çıkıp olur mu canım amcam içiyordu 80 nin de öldü deyince senin amcan gibi kaç tane insan var denir. Size hatta şunu söyleyeyim. İnsanlar da sürekli mantar enfeksiyonu yaşayınca hücrelerde mutasyon gelişip ağız kanserleri oluşabiliyor. Hatta kansere neden olan virusler bile var. Ne alaka diyeceksiniz. Şöyleki balığınız her hastalığa yakalanıp kurtulduğunda hasar görmediğini nerden biliyorsunuz. Kısacası bir balığı bilinen ömrü kadar yaşatıyorsanız ve hiç sorun yaşamıyorsanız. O zaman doğru bir iş yapıyorsunuz denilebilir. Bu yüzden üstatları dinlemekte fayda var. Çünkü otopsi, araştırma v.s. yapmadan tam olarak ne olduğunu bilemezsiniz. Ha yok ben iki akvaryum tankı aldım bütün su değerlerini ikisinde de sabit tuttum. Yanlızca birine tuz koydum. Eşit şekilde besledim v.s. şeklinde bir araştırma yaptım. Deneyi30 defa tekrarladım. Otopsi yaptım derseniz. İstatistiksel olarak anlamlı bir fark bulamadım derseniz gelir ellerinizden öperim. Ama bence balığınızı yavaş yavaş öldürmeyin lütfen.

Böyle araştırma yapılır mı derseniz buyrun bitki araştırması. Yapan yapıyor. Gereken saygıyı da hakediyor ve alıyor. http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=162866

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir