Akvaryumumdaki Balik Ölümleri İçin Çözüm Arıyorum


ozgur4103Çevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2017
Mesaj: 1
ozgur4103Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2017 17:34
Arkadaşlar oncelikle herkese selamlar,
akvaryumumda ciddi bir sorunum var ve yardımcı olabileceğinizi düşünerek paylaşmak istedim,belki de diğer arkadaşlara da yapılan hatalar örnek olur da benim yaşadıklarımı yaşamazlar.
herşey mevcut 400 lt akvaryumumda bulunan 22 yunus,2 frontoza,3 sarı prenses,1 mücevher balığım beraber mutlu mesut yaşarlarken başladı.İlk olarak yavru akvaryumumdaki 18 adet 1-1,5 cm uzunluğundaki yavru yunuslarımın 1 gecede toplu bir şekilde olmesıyle başladı.Tabi anlam veremedim,heralde hava motoru çalışmadı gibi düşündüm o gece için.Ardından 1 tane daha akvaryum kurmak istedim ve internetten hobiyi bırakmak ısteyen bir arkadasımızın sattığı komple sistemi satın aldım.İçinde yaklasık 22 adet sarı prenses ve 10 adet de ıceman vardı.Sistemi aldığımda akvaryumu kurmak,suyunu dinlendirmek için gerekli olan 3 günü sorunsuz geçirmeleri için balıkları mevcut akvaryumuma aldım.tabiki de hepsini suya alıştırıp teker teker yarım saat içinde akvaryuma koydum.Daha sonra iş yoğunluğu sebebiyle akvaryumu kurma işini biraz öteledim,aklımca balıklar nasıl olsa güvendeydiler ve acelem de yoktu.Tabi sorunlar başladı.Önce 1 sonra 2 balık öldü,normaldir dedim,alışamadılar dedim.Sonrasında özellikle yunuslar sağ ust kosede toplanmaya başladılar ve hareketsiz tum gun bekliyorlardı,yem verdığım zaman alabalıklar gibi kapış kapış çıldıran balıklar yem yemiyor,oldukları gibi duruyorlardı.Havanın yetersız geldığını dusunup extra bi iç filtre daha koydum,dış filtreyi yukardan suya çarpmasını sağladım ama nafile.Balıkların hemen hemen hepsi yukarda yüzüyor,yunuslar sağ üst köşede masum masum duruyorlardı.Sudan numune alıp analız ettırdım,ph değeri 6,5 ve nitrat oranı çok yuksek çıktı ve hemen dip temizliği yapıp 1/4 oranında dip çekimi yaptım ve yaklaşık 150 gr kaya tuzu ve 1 çay kaşığı karbonat ilave ettim.Ertesi gun sabah 3 balık olumu daha gerçekleşti ve tekrar dip çekimi yaptım ama bu sefer daha az tuz kullandım ve karbonat hiç atmadım.Teste goturdum suyu fakat sonuçları alamadım,makıne yoktu.Sağolsun akvaryumcu abimiz de konuyla ilgili,bana suyu mavi yapan bir ilaç yaptı ve bir seferlik bunu da parazite karşı kullanmamı istedi tabi filtreden komuru çıkartarak.Kullandım.ve bu sabah 12 olu balık daha.
Arkadaslar parazit mi,nıtrat patlaması mı bilemiyorum ama tum balıkları aynı anda akvaryuma koydum hata,tanımadığım ınsandan balık aldım hata,bari bu kalanları kurtarabilmek ıcın ne yapsam fayda eder.resimde de gorulduğu uzere balıklar biraz daha canlandı ama grup grup vurdu,ilk once yunuslar baya bı zaiyat verdı,ardından ıcemanler toplu gıttıler,sıra sarı prenseslerdemiki?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdemoguzÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12655,2[/B]
Kayıt: 07/11/2015
İl: Düzce
Mesaj: 2295
erdemoguzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2017 17:41
Merhaba, beslediğiniz balıklar için suyun ph'ı çok düşük, 7.5-8.5 arasında olması gerekir diye biliyorum. Akvaryumcunun verdiği metilen mavisi sadece gerektiğinde dış parazit tedavisinde kullanılır ve filtre çalıştırılmaz litreye göre gerekli hava motoru ile su havalandırılır, ana tankta uygulanmaz. Yazdıklarınıza göre canlı sayısı epeyce fazla olmuş sorunun sebebi burdan çıkmış olabilir, yeni gelen balıklarla beraber bir bakteri çakışması yaşanmış olabilir.

Konunuzun linkini [URL]http://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp[/URL] bu konuya yazmanızı tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21470
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2017 18:12
Selamlar öncelikle büyük geçmiş olsun [:'(] Ozgur bey zaten sebebini siz tahlil sonuçlardan almışsınız Nitrat oranı fazla çıkmış. Daha ne olacak nitrat oranın yüksek çıkması geceden sabaha olacak bir durum değil. Hemen su değiştirmeniz etkili olsada. Nikotin bağımlısı olmuş birini tedavi sürecinde hemen o illetten kurtara bilirmisiniz. Hayır bu bir süreçtir aşırı nitrat maruz kalmış balıklarınızında hemen değiştirdiğiniz. Sudan kurtulmamaları gayet normal artı balık yükü söylediğinize göre baya artmış belli süre zaten ölümlerde ondan sonra hızlanmış. Kenddinizde söylemişsiniz zaten balıkların direnç katsayılarına göre olası bu durumdan ilk etkilenenler az dirence sahip yavrular sonrasında yunuslar sonrasında icemanlar sonrasında sp ler gider en dirençli olan Frontozalar en sona kalırdı bu dediğiniz durum devam etseydi. Artı önceki balık türleriniz,de çok birbiriyle uyumlu değilken siz birde üstüne üstlük iceman ve sp sayısını arttırmışsınız [:(] Erdem beyin değindiği bakteri çakışmasıda olası sebepler içinde baş sırada olabilir.
Bundan sonra yapacağınız Frontoza ve kaldıysa Yunusları bir koloni yapmak ve düzenli dinlenmiş suyla haftalık su değişimlerini aksatmadan yapmak ve bol hava oksijenlendirmek akvaryumu filtrelerini güzelce yıkayarak
Diğer kalan balıklarıda diğer akvaryumunuz litresi oranlarında bırakarak orda bakmak
Artı resimden bahsediyorsunuz yazınızda konunuzda herhangi bir resim yok eklenmiş olan resimler başka yerdenmi bakacağız acaba [:?][EDIT]Kınayu,2017-03-18 18:18:23[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir