akvaryumumdaki yanlışlıklar neler?


berkayCÇevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2011
İl: Hatay
Mesaj: 75
berkayCÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2012 17:29
 
arkadaşlar akvaryumumdaki yanlışlıklar,tür bilgisi,düzenlemedeki yanlışlıklar,ne tür balıklar almalıyım,balıklar uygun mu,balıklar ne zamana yavrular? bu soruların cevabını verebilirseniz çok sevinirim.
akvaryumun özellikleri
boyutları: 65 24 31
balıklar:1erkek 2dişi sarı prenses,1erkek 2dişi ıceman.
ekipmanlar:rs 702 iç filtre,rs 100 ısıtıcı,sylvanıa marka gro-lux f18w/gro tipi ışık mısırdan getirdiğim üç tane mercan 3 tane yapay bitki, ve 1 tanede kaya birde ince kum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2012 17:39
Bence her şeyi çıkartın ve doğal kayalarla mağaralar oluşturun yani planlı bir şekilde üst üste yığın demek istedim.Ayrıca bu türler en az 80 cmlik akvaryumlarda beslenmesi gereken türler.Şu an sorun olmaz ancak iyice büyüyüp yer kavgası yapmaya başladıklarında ne demek istediğimi anlayacaksınız.Benim 1 mlik akvaryumum 2 tane velifera erkeğine bile yetmiyor:).Dişi sayısıda az 2 şer diş içok hırpalanacaktır.1 er dişi daha eklemenizi öneririm.Beslediğiniz balıklar hem etçil hem otçul beslenir hangi yemleri kullanıyorsunuz? malawi_cheart2012-01-06 17:41:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Saner KarakusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 434
Saner KarakusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2012 17:50
Selamlar, öncelikle böyle bir soru sorduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Buradan size gelecek yorumları sakın yanlış anlamayın, hepsi bizzat deneyimlerimizden olduğu için, sizin iyiliğinize vaatler olacaktır.

Akvaryumdaki en önemli ekipman filtredir, filtrelerin görevi sadece mekanik ( yani pislikleri toplayan) değil aynı zamanda biyolojik ( yararlı bakterileri barındırma) ve kimyasal filtrasyonda yapmaktır. İç filtreler biyolojik ve kimyasal kısmına pek giremezler sadece mekanik görev yaparlar diyebiliriz. Bu yüzden şelale filtre yada dış filtre almanızı tavsiye edeceğim. 

Diyeceksiniz ki bu akvaryum küçük gerek yok dış filtreye, lakin ben 60 lt yavru akvaryumumda da dış filtre kullanıyorum ve balıklar daha sağlıklı oluyorlar. Çünkü dış filtre biyolojik filtrasyon sağlıyor, filtrasyon alanı fazla olduğu için ( yani içine fazla malzeme alabildiği için) daha sağlıklı bir su yaratıyor.

Icemanleriniz sanırım kırma imparator varyetelerinden biri ile çiftleşmiş gibi duruyor ama tam emin değilim, bu konuda bilgili olan arkadaşlar yazacaktır.

Bizler yapay bitjiki pek tavsiye etmeyiz çünkü üzerinde pislik tutar ve de sonuçta yapay, hani doğal değil. Bitkiler yerine bol küçük kayalardan mağaralar oluşturarak dizayn etmeniz balıklarınıza saklanacak yerler yapmanız daha mantıklı olacaktır görüşündeyim.

Kumunuzun nasıl bir kum olduğunu anlayamadım, lakin ben chiclidler için mercan kırığı kum yada silis kum tavsiye ediyorum.

Arka fonunuz bence hoş değil :) tek renk bir arka fonla değiştirmek daha hoş gözükmesini sağlayacaktır. Örnek vermek gerekirse :  http://www.akvaryum.com/Forum/saner_karakus_saulosi_tanki_k516443.asp

Bu yerden duran bişi var mercan dediğiniz sanırım, o biraz keskin duruyor balıklarınıza zarar verebilir, balıklar kavga ederken yada oynarken veya suda bir sıkıntı olduğunda sürtünürlerken balıklarınızın derisini tahriş edebilir ölüme kadar gider hatta araştırırsanız forumda örnekleri mevcuttur.

Dip çekim hadisesini biliyor musunuz? Bilmiyorsanız da forumdan araştırmanızı öneririm.

Kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mountainÇevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2009
İl: Ankara
Mesaj: 417
mountainÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2012 20:18
Akvaryumunuz hacmi oldukça yetersiz.Öncelikle maddi durumunuz uygunsa en az 200-250 lt lik akvaryuma geçmeniz iyi olacaktır.Geçici olarak yapay bitkilerinizi çıkartıp kaya, küp eklemenizi tavsiye ederim.Arka fonuda tek renk yapmanız balıklarınızı ön plana çıkarır.Akvaryumun altındaki fayansların yerinede strafor koymalısınız.Straforu akvaryum boş iken koymayı unutmayın!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kesh5534Çevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1897
Kesh5534Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2012 23:45
Merhabalar.
Akvaryumunuzun hacmi balıklarınıza yetersiz.Eğerki malavi besleyeceğim derseniz ve malaviden sp,iceman olacak derseniz maddiyatınız el veriyor ise 200 Lt lik bir akvaryuma geçmeniz iyi olacaktır.Malaviler kayalık alanları severler yapay dekorlardan çok kayalık kullanmalısınız ve en az 1e 4 d şeklinde olmalıdır.Eğerki malavi diye bir kesinlik yok güzel bir canlı doğuran yapabilirsiniz canlı bitkiler ile.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir