Akvaryumun Işığı/Bitkilerin Çürümesi/Lepistes Yavru ve Tetra? Resimli


KadirinazorÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2012
İl: Trabzon
Mesaj: 63
KadirinazorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 23:46
Merhabalar. bir kaç sorum var sırasıyla soruyorum. (Gerekli resimleri koyuyorum)
25w pembe flo 75cm x2
18w grolux flo (beyaz)
Isı: 26 derece
Kum: Siyah hagen
Ölçüler: 90cm U x 35cm G x 38cm yükseklik (çerçeveler haric cam boyutu)
Yemleme: Bitkisel Renk arttırıcı yem günde 3 kez az az veriyorum
Balıklar: 4x çöpcü 2x vatoz 9-10 dişi Lepistes 4 erkek lepistes 1 dişi  plati 2 erkek plati 10 neon tetra 2 tanede henüz ne adını bildiğim ne de tetra türleri diye arattığımda bulabildiğim ancak akvaryumcunun tetra diye verdiği bir balık (Resmini koyuyorum)
Gübreler: Flourish seacham Potasyum, Flourish seacham Demir, Sera Florena 
Otomatik ayarlı priz aldım. Sabah 9 da açılıcak - akşamda 11:59 da kapancak(kendi ışığı kapanıp salon ışığından etkilenmesinler diye)

1-)15 saat açık kalacak ışık. Bir sorun olurmu ki? tropik bitkiler ekvator bitkileri güneş hep yüksek orada.

2-)Co2 kullanmıyorum. Mayalı ve tüplü sistem istemiyorum. Bir zararı olur mu ki? Balıklar üretemezmi gerekli co2 yi? İlla şart sa tablet kullansam olurmu? 

3-)Forumda araştırdım kimisi kesintisiz 12 saat ışık verin diyor. Kimisi 3 açık 5 kapalı 3 açık ya da 5 saat açık 2 saat kapalı 6 saat açık diyorlar. Bu balıkların gündönümünde böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum açıkcası. Bir güneş olsa ortalama 12+ saat gündüz yaşarız diye düşünüyorum onların bulunduğu ortamda. sizce ne olmalı?

4-)Bitkilerim çürüyor. Araştırdım sararma çürüme için demir/potasyum öneriyorlar. Uzun olan bitkimden 2 tane var. diğeri çürümezken o çürüyor. Ama şöylede bir şey var çürümeyen bitkinin köklerini %95 tam gömerken diğerinin ise bu oran %70~75 de kaldı. ertesi gün kum alıp tamamladım. su içinde çok oynama yapamadığımdan büyük çoğunluğunu kapatabildim. Acaba diyorum çürüyen yaprakların besin kaynağı o açıkta kalan köklerdi de besin alamadıklarından mı çürüdü? Çünkü diğerinde en ufak sarılık yok. Ve cubalarım. Başta yemyeşildi kısalardı uzadıkca altları kahverengi olmaya başladı. Sanırım çürüyor. Bu bitkilere ışık yukardaki gibi çok mu ? azaltmalımıyım yoksa doğru yoldamıyım?

5-) Bir lepistesim hamile. Doğurdu doğuracak. Başta erkek dişi orantısız olduğundan bunu kovalarken sanırım vurdular sırtında ufak kesik şeklnde yaralar oldu kanlı. Bir sabah baktım gizleniyor kayaların dibinde. Bende hem yavrular hemde iyileşir diye yavruluğa koydum. Fakat 4 gündür yavru yok. Yaraları iyileşti. Karnı dahada büyüdü siyahlaştı. Sürekli hareketsiz duruyor. Hızlı soluk alıyor. Acaba strese mi girdi de doğurmuyor? Ve en çok merak ettiğim nokta akvaryumum bitkili dışarda doğursa bu bitkiler yetermi yavrulara ? Yoksa tetralar yermi ?  
teşekkürler 








Hiçmi bilen görüşü olan yok arkadaşlar :( 55 kişi bakmış

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KadirinazorÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2012
İl: Trabzon
Mesaj: 63
KadirinazorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 12:34

Hiçmi bilen görüşü olan yok arkadaşlar :( 55 kişi bakmış

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

afartoÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2012
İl: Edirne
Mesaj: 95
afartoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 22:28
Arkadaşım kesin fikrim yok ama resimlerden gördüğüüm kadar dibe ışık fazla ulaşmıyor ışık yetirsiz geliyor sanırsam bende fazladan iki adet tasarruf ampülü ile çözmüştüm olayı. Sade pembe ışıktan çok beyaz ışık olması daha iyi oldu benım akvaryumda. afarto2012-12-02 22:29:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayiboyuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/12/2009
İl: Giresun
Mesaj: 1352
kayiboyuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 23:02
Arkadaşım öncelikle ışıklandırman yetersiz. Düşük destekli (low Tech) bir bitkili tank kurmuşsunuz, gübreleme idare eder ama yetersiz. Bitkilerinizin çoğu kökten beslenen bitkiler. Misket gübre öneririm. Kökten besleniyor derken diğer gübreleride ihmal etmeyin tabiki. Işıklandırma en az litre başına 0,50 w olması gerekir ki bu en düşük değerdir ideali litreye 1w olmalı. Sizin değerler kurtarsada her floresan bitkiye uygun değildir. Bu konuda forumda harika başlıklar var ve sizi ziyadesiyle aydınlatacaktır. Floresan seçiminde stndart floresanlar yerine bitkiler için üretilen kelvin değeri yüksek uygun ürünleri kullanın. Akvaryumun yüksekliği çok değil ışık köklere ulaşır ama yetersiz ve kalitesiz ışık bitkilerinizin ihtiyacını karşılamaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir