ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kadirinazor
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Kasım 2012 20:50
Son Ziyaret:
22 Haziran 2016 17:27
Toplam Mesaj:
63 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadircan Öksüzoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Trabzon
Meslek:
Bilgisayar Programcılığı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kadircan Öksüzoğlu

SON 10 MESAJI

Sera Ürünleri Hakkında
Mantar haslatıklarında peki? Sera gibi markadan ne istemişler ya
Sera Ürünleri Hakkında
Sera ürünlerinin geneli neden yok ülkemizde? Bir çok petshopcuyla konuştum sera ürünlerini getirtemiyoruz dediler. Nedeni ise kimyasal vs gibi olması. Fakat metilen, su düzenleyicileri falan var ülkemizde. Bir çok petshop baktopuru el altından satıyor. Bunların sebebi nedir? Mesela şuan benim ektopur ile mycopur a ihtiyacım var fakat hiç bir yerde bulamıyorum 
Eheim 400 hava motoru Garanti hakkında
[QUOTE=sinanistanbul]Geçen gün eheim 400 hava motorum arızalanmıştı, çok ses yapıyordu, eski bir motor olduğundan garantisini düşünmedim.
İçini açtım gördüm ki plastik kolların ucundaki mıknatıslardan birisi plastikten kurtulmuş.

Plastik kolu söktüm, 404 epoksi yapıştırıcıyla mıknatısı yerine güzelce yapıştırdım, 24 saat kuruma süresinden sonra parçaları yerine monte ettim, şu anda sorunsuz çalışıyor.

Hava motorları çok karmaşık yapıda değiller, biraz eliniz yatkınsa birçok arızalarını ve ses problemlerini kolayca tamir edebilirsiniz.

Not: motor çalışırken üzerinde 220Volt elektrik olduğundan mutlaka önce fişini çıkartıp sonra müdahale ediniz.
[/QUOTE]

Hava debisi düşmesindede geçerlimi bu acaba? Benimki aldığımdan beri sessiz çünkü. 400 litre değil 1 litre hava basamıyor su an :D

Eheim 400 hava motoru Garanti hakkında
Aynı sorun bende ses olarak değil debi düşmesi olarak var. Alalı 6 ay oldu. Faturamı bir türlü bulamayıp karşı şirketten istememe rağmen aylardır yollamadılar. Garanti belgesi duruyor. Ali beyle konuştum fatura istedi. Ali bey eğer bunu okuyorsanız garanti belgesi yetmezmi? Gerçekten hava üflemiyor nerdeyse.
Hazır CO2 Set soru - Taban/Işık eleştirisi
Merhaba arkadaşlar yazım biraz uzun, durumumu tam anlamanız için ayrıntılı bilgi veriyorum. Şimdiden teşekkürler okuduğunuz için. Mayalı sistemin stabil olmayışından dolayı ve akvaryumu bulandırmasından dolayı vazgeçiyorum bu sistemden. Piyasada hazır tüplü sistemler var. Kullanan arkadaşlar ne önerirler? Akvaryumum 130 litre(kum hariç). 
Işıklarım t5 jbl solar natur 35w ve t5 plant color 48w. Akvaryumu kuralı 20 günden fazla oldu sanırım. En alta JBL 5 litre gübre üstüne aquaclay üstünede (elimde fazla var diye) 6-9cm silis kum kullandım. Akvaryumda 2 adet mangrow dalı/kökü var. Dış filtremide ara ara çalıştırıyorum. İçinde substrat /phosphate out /seramik var. Sabah 8 (en geç10) akşam 11 12 ye kadar aydınlatıyorum. Aynı şekilde kendi yaptığım mayalı sistemi gündüz devreye sokuyorum (yaptığım sistem 15 dk ya co2 vermeye başlıyor) Fakat bu co2 ilk iki üç gün kontrol edilemez bir hızda baloncuk sayamayacak kadar hızlı bir şekilde co2 veriyor. Sonraki 3-4 gün yavaşlıyor. Bu yüzdende su bulanıyor. Taban bitkilerimin çoğu çürüdü. Çürümeyen bir iki tane var bir umut kök salıp büyümelerini bekliyorum. Sesiflora Rotala Red var. Balık yok(karides var - ne hikmettir bitkileri dikmeden tepside yarım saat bekletmeme rağmen akvaryumda 5+ ne olduğunu bilmediğim tetra olduklarını düşündüğüm yavru balıklar var sanırım yumurtadan çatladılar) Gelgelelim hiç fotosentez görmememe rağmen sesiflora ve rotala çiçek açıp yeni yapraklar çıkarırken bu taban bitkileri neden çürüyor ilk günden beride co2 veriyorum? Ph 7.2 kh gh ideal standart ölçülerde ve ısı 24~26C. 

İkinci, asıl sorum tüplü hazır setler var. Örneğin ista 1 litre. Bu tüpler doldurulmuyor sanırım. Bunun hazır olup doldurulabilir sekilde satan bir yer varmı ? Hazır sistem derken güvenli olacak (sistemi tam bilmiyorum fakat bu elektrik prizine bağlanıyor sanırım gece vermeyip gündüz veriyor ve ters bir durumda gazı boşaltıyor/kesiyor) ayrıca biraz okudum forumda ph metre varmış. Uygun phı belirliyormuşsun o kendi ph'a göre veriyormuş co2 yi. Bu daha sağlıklıymış sanırım. Bunların hazır sistemle maliyeti nedir. Günde 12+ saatten fazla olmak kaydıyla (bitkilerin bulunduğu coğrafi konumdaki güneş saatinden dolayı) saniyede kaç baloncuk vererek, kaç litrelik bir tüp beni uzun vadede götürür. Difüzör, selenoid valf, ince ayar vanası, göstergeler falan tamamda hiç anlayamadığım (reaktördü yanlış hatırlamıyorsam) motorun yanına konulan co2 gazı orda çözünsün diye alınan şeyin adı neydi? Gereklimidir ayrıca kendisi?

Şimdiden Teşekkürler.


Kadirinazor2014-02-26 15:01:28
Eheim proffesional e3 700 Dış filtre
Merhabalar, filtreyi alalı 6 ay oluyor. En son verdiği sistem mesajında filtreyi temizledim. 1 haftadır sorun yoktu fakat alet tekrardan b1/b2 mesajı verdi. Filtreyi komple açtım tekrardan taktım düzelmedi. Hiç bir sorunu yok. Boruları temiz, filtre temiz, hava yok, dıştan takılı harici bir alet yok, kolda "on" da. Fakat hala minimum düzeyde çalışıyor. İstediğim kalibrasyonu veremiyorum. Bir kaç kez resetledim yine aynı. Aynı şekilde birde Eheim 400 Air pump var. 6 ay oldu debisi düstü nerdeyse vermeyecek hava.. Faturalarımı bulamıyorum. Fakat garanti belgeleri duruyor. Eheim markasından soğudum resmen iyidir diye aldım alman malı diyerek aldım 2 de 2 faul verdi tüm ürünleri. Ne yapmam lazım? 
T5 35 ve 45 Watt için balast sorun
[QUOTE=tdemir]1 watt değeriyle öyle büyük bir ömür kısalması olmaz. :) Düşük olmadıktan sonra bir sıkıntı olmaz. 35 watt florasana 36 watt kullanabilirsiniz.[/QUOTE]

Peki 49watt balast aldım şimdi 45 watt a taksam patlama olmaz değilmi? birde Atıyorum yanlış bağladım yanma gibi bi durum olmaz değilmi? Birde ki en önemlisi bence bu; t5 duy ve t8 duy farkı varmı. elektrikçi bana t5 duy verdi ama ben pek inanmadım çok yaşlıydı t5 mi dedm evet dedi. t8 t5 fark edermi dedim standarttır onlar dedi. Duy farkı varsa klemens ile işi çözermiyim? 
Kadirinazor2014-02-04 19:42:48
Sudaki Bulanıklık
Topraktan dolayı

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.