Akvaryumun kirliliği


harpÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2015
Mesaj: 121
harpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2015 23:05
Arkadaşlar 100 litrelik bir akvaryum hediye geldi. Ben bu hobiye başlıyalı daha 2 ay oldu daha tecrubeli sayılmam bu konularda. Dış filtre gerekli dediler aldım. Quik exp 1000 dış filtre aldım. Akvaryumu kuralı 2 buçuk hafta oldu. Mercimek yeşillik denilen yeşillik verdi arkadaşım suyun üstünde duruyordu. Fakat ben onlara bakamadım ve öldüler ardından da dibe çöktüler. Acaba filtrenin su çekme bölgesi bunları içine çekmiş olabilir mi ? Çünkü çektiği bölgenin ızgarasının çevresi full yeşillikti. Şimdi su bulanık malesef acaba dış motor pislikleri içine mi çekmiştir. Dış motoruda teizlemeyi pek bilmiyorum aldığım yerdede çok dikkatli olmamı parçalarının çabuk kırılabileceğini söylediler. Fakat eğer içine pislik kaçtıysa ve temizlemem gerekiyorsa mecburen bu işe girişicem. Acaba dış filtre suyu temizleyemediğinden mi su bulanıktır?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2015 16:54
Su mercimegini japon türü balık besliyorsan yer suyunda yeşil olabilir. Dış filtreni açıp temizlemelisin tabiki vakti gelince bunda korkacak birşey yok youtube'ye yaz dış filtre bakımı birçok video izlersin, çokta zor değil dış filtrenin üzerinde hortumların başında musluklar var sağa sola çevirince kapanıyor su emiş yahut basış yerleri sonra hortumların diplerinden vidası olur kıvırıp açarsın sökersin dış filtreni nüstünden ayrılır hortumlar sonra dış filtre kuyuyu alırsın banyoya götürürsün, üsteki motor kısmı kutuda altta tutan mandal kısımlarını açarsın gevşetip sonra motor kısmı kaldırınca, altta üst üste sepetler olur onları çıkarır içindeki malzemleri akvrayumdan aldığın suyun içinde sıkarak temizlersin sepetleri aynı üst üste dizersin sötüğün gibi, delikler contalalar aynı söktüğün gibi üst üstü aynı yönde gelecek şekilde kutuları yerleştirirsin, kutuları çıkarmadan bak ne tarafa dönük delikler üst üste ne yönde oturuyor gibi ezberle, sonra takmak kolay söktüğün gibi takarsın, çıkarırken ne pozisyonda malzemeler yani bak ezbere sökme göz aşinalığı yap "haaa tamam bu malzeme bu tarafa bakıyormuş takarkende şu kısım şu tarafa bakacak şekilde takalıy" gibi . 
Haftada bir ne balık besliyorsun sayısı ne bilmiyorumda akvaryumunda 1/4 oranında su değişimi yapmalısın en az. kirli suy çek yerine akvaryumla aynı ısıda klorsuz su ekle. Klorsuz su şöyle elde edersin, çeşme suyunu kullanacağın kadarını kapaksız bir kaba doldur 2-3 gün beklesin kapaksın 2-3 gün sonra kullanabilirsin klorun zararı azalır.
mesutok2015-04-15 17:01:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

harpÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2015
Mesaj: 121
harpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2015 19:31
Sağolun Mesut bey çok teşekkür ederim. Akvaryumu kuralı daha 2 ay bile olmadı neden böyle bir sorunla karşılaştım bende anlamadım ama su gün geçtikçe bulanıklaşmaya başlıyor. Sanırım ben malesef ki herşeyi 0 dan aşlıyacağım. Balık türü olarak kılıçkuyruk, moli, lepistes, vatos besliyorum. Sayıları ise yetişkinlerin 12 adet.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir