Albino çöpçüm hasta


BetoÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 23
BetoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2014 23:58




Arkadaşlar merhaba 2 aylık akvarist olarak albino çöpçüm 2 haftadır akvaryumumda. Kardeşim 20 lt lik beta akvaryumunun yanına bilinçsizce bir adet albino çöpçü almış 1 gece betanın tacizlerine uğrayınca ertesi gün kendi akvaryumuma aldım akvaryumda siyah moli rasbora zebra danio sakura karides panda çöpçü otocat ve beta var akvaryum 90 litre civarı çerçevelerle 70 45 45. Su değerlerimi ölçmedim ama bitkilerimin hızlı gelişimi, dişi karidesim yumurta taşıyo olması ve 2 haftalık moli yavrularının bile sağlıklı yaşaması su değerlerinin normal olduğunu düşündürtüyo fakat akvaryuma koyduktan 3 gün sonra durgunlaştı ve yem aramamaya etrafında olup bitenlerin farkında değilmiş gibi hareket etmeye başladı ancak bi balık değince kendini başka bir tarafa atıyor. Yamuk bir şekilde bitkinin yaprağına denk gelse bile bir süre orada kalıyo sarhoş gibi yani sorunu anlasam ona göre tedavi uygulamaya başlıcam. Nasıl tespit edebilirim veya nasıl tedavi uygulayabilirim yardımlarınızı rica ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PATİKAÇevrim Dışı

Kayıt: 23/06/2013
İl: Adana
Mesaj: 99
PATİKAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2014 09:55
Öncelikle geçmiş olsun balığınızı beta bayağa hırpalamış. Yüzgeçlerini yemiş.çöpçünün durgun olması normal. Akvaryumunuzda kaç adet çöpçü var en az 5-6 gruplar halinde bakılmalıdır.Balığınızı iyi yemler seniz 1 haftaya düzeleceği kanaatindeyim. locked6892014-02-15 13:48:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BetoÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 23
BetoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2014 21:53
3 tane panda çöpcüm var 3 bir arada takılıyo hatta 2 si çift olmuş gibi geliyo.gayet sağlıklılarda ama albino çöpçüyle uyuşmadılar sanırım albino çöpçü alıcam ozaman yanına 2 adet..dediğiniz gibi hırpalandı biraz neyla nasıl tedavi edebilirim onu bilmiyorm temleme derken ne demek istediniz anlamadım yemlemeyse eğer yem olarak 2 çeşit dip yemi atıyorm 2 günde bir çöpçü ve otocatşerim yiyor onun haricinde yem artıkları kalıyor..sizce ayırmam gerekirmi balığı bi sürede olsa

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PATİKAÇevrim Dışı

Kayıt: 23/06/2013
İl: Adana
Mesaj: 99
PATİKAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2014 14:04
.Yanlış yazmışım kusura bakma, yemlemek olacaktı. Çöpçüler su şartlarına çok dayanıklı balıklardır beyaz benek gibi parazit hastalığına yakalanmazlar. Eğer sistemi oturmuş başka akvaryum varsa oraya alıp ve yanına 3-4 arkadaş alırsanız :) keyfi yerine en kısa zamanda gelecektir.Geçen mesajda yemlemeyi iyi yapın derken sakın hayvanları dip yemine boğmayın :) . O akvaryumda balık varsa o yemlerden düşen kırıntılar yeter onlara. 2 güne bir küçük dip yeminden 1 adet atarsanız bol bol yetecektir.
Bu arada bende 8 comando cory(çöpçü) var. Hiç abartmadan söylüyorum orta , yüzey balıklarından daha canlı , daha hareketli bir şekilde hayatlarını sürdürüyorlar 2 cüce vatozumla beraber. Genel olarak formda okuyoruz çöpçüm neden hareket etmiyo , çok durgun vs.. Cevaplarda hep aynı : Çöpçü ve vatozlar gece aktifleşir gündüzleri hareket etmezler :( . Çok yanlış hiç sormuyoruz sorunu olan kişiye kaç adet çöpçün var akvaryumda başka hangi canlıları besliyosun diye asıl cevap bu sorularda saklı :) Fazla uzattım k.b :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir