ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Beto
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Aralık 2013 23:59
Son Ziyaret:
19 Mart 2017 15:38
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berkay Tosun
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Green Terror Gözünde Sorun
Başka ihtimal varmıdır? Yada fungu için tedavi uygularken başka bir şey ise daha fazla zarar verirmiyim ? göz fungusu tedavisi için metalin mavisiyle pansuman diyorlar... Başka tavsiyeniz varmıdır?
Green Terror Gözünde Sorun
Arkadaşlar beraber

100 Litre akvaryumda eheim ecco 200, 200W ısıtıcı ile 1 adet erkek green terror 3 adet kuhli 1 elma salyangozu var.

Dün çok ufak belli belirsiz beyaz nokta varken bugün akşam farkettim ki baya hızlı şekilde ilerlemiş beyaz bir oluşum var.

Resimlerden tecrübeli arkadaşların sorunun ne olduğunu söyleyebileceğini ümit ediyorum.[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155368/IMG_4856.JPG[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155368/IMG_4853.JPG[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155368/IMG_4851.JPG[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155368/IMG_4857.JPG[/IMG]
Panda çöpçüm hasta gibi


Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :


 Arkadaşlar dün 5 adet panda çöpçü aldım daha dün ithal geldiler akvaryumcuya karantina tankımda yok dün düzgün bir şekilde ekledim fakat 2 tanesinde beyaz benek veya mantara benzeyen bir sorun var gibi resimden teşhis koyabilecek varsa tavsiye bekliyorum, teşekkürler.
Albino çöpçüm hasta
3 tane panda çöpcüm var 3 bir arada takılıyo hatta 2 si çift olmuş gibi geliyo.gayet sağlıklılarda ama albino çöpçüyle uyuşmadılar sanırım albino çöpçü alıcam ozaman yanına 2 adet..dediğiniz gibi hırpalandı biraz neyla nasıl tedavi edebilirim onu bilmiyorm temleme derken ne demek istediniz anlamadım yemlemeyse eğer yem olarak 2 çeşit dip yemi atıyorm 2 günde bir çöpçü ve otocatşerim yiyor onun haricinde yem artıkları kalıyor..sizce ayırmam gerekirmi balığı bi sürede olsa
Albino çöpçüm hasta




Arkadaşlar merhaba 2 aylık akvarist olarak albino çöpçüm 2 haftadır akvaryumumda. Kardeşim 20 lt lik beta akvaryumunun yanına bilinçsizce bir adet albino çöpçü almış 1 gece betanın tacizlerine uğrayınca ertesi gün kendi akvaryumuma aldım akvaryumda siyah moli rasbora zebra danio sakura karides panda çöpçü otocat ve beta var akvaryum 90 litre civarı çerçevelerle 70 45 45. Su değerlerimi ölçmedim ama bitkilerimin hızlı gelişimi, dişi karidesim yumurta taşıyo olması ve 2 haftalık moli yavrularının bile sağlıklı yaşaması su değerlerinin normal olduğunu düşündürtüyo fakat akvaryuma koyduktan 3 gün sonra durgunlaştı ve yem aramamaya etrafında olup bitenlerin farkında değilmiş gibi hareket etmeye başladı ancak bi balık değince kendini başka bir tarafa atıyor. Yamuk bir şekilde bitkinin yaprağına denk gelse bile bir süre orada kalıyo sarhoş gibi yani sorunu anlasam ona göre tedavi uygulamaya başlıcam. Nasıl tespit edebilirim veya nasıl tedavi uygulayabilirim yardımlarınızı rica ediyorum.
İlk Akvaryumum
Tesekkurler. Jbl kum sera florena bide ölü bitkiler :D hızlandırdı diye düşünüyorum.
İlk Akvaryumum
[QUOTE=draken]Geçekten başarılı bir çalışma umarım daha güzelleri olur[/QUOTE]

Saolun sizinde inşlh
İlk Akvaryumum
Teçrübeli birisi değilim ama betanın doğan arkadaşımızın dediği gibi şimdiye kdr gözlemlediğim kadarıyla akvaryumumdaki en yavaş balık olduğunu söyleyebilirim ..hareketsiz suda yüzeydeki yemi yemeye çalışırken bile yaptığı hamlelerde ıskaladığı oluyor.. En tehlikelisi zebra danio akvaryumun heryerinde geziyor dipte yüzeyde yem arıyor diğer balıklara yem verebilmek için önce bi tutam bi bölgeye atıyorum onlar oraya saldırırlen diğer tarafta diğer balıklar için şans yaratmaya çalışıyorum:) java mossun içine girmeye çalışan bi balık türü yavrular için en büyük sorun olacaktır..ama dediğiniz gibi sadece karides akvaryumu kurmak en güvenlisi olucaktır.
İlk Akvaryumum
[QUOTE=dogangunesk]Akvayumunuz güzel olmuş bence eledoaları çıkartın yerine başka bitkiler tercih edebilirsiniz. Bitki gelişimi çok güzel eledoalar ve sazlar çabuk buyuyeceklerinden gereksiz yer işgal etmeye başlıyacaklar. Karidesler için sorun betta değil otocat haricindeki bütün balıklarınız karides yavrularını tırtıklayacaktır betta'yı ayırmak yerine karideslere 10lt lik bitkili kurun. Tek betta ve karideslerden yavru alırsınız büyütürsünüz çokta güzel canlı yem ile beslenen sağlıklı bir bettanız olur betta yavaştır karides hızlıdır kısacası o kadar iyi bir avcı değildir. [/QUOTE]


Haklısınız. Tesekkurler.
İlk Akvaryumum
Tessekurler..Beta ya ufak bi akvaryum kuriyim ozmn ısıtıcı yeterli olur herhalde 10 lt lik bitkili beta akvaryumuna..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.