albino kurbağa


alacabettaÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2008
İl: Kütahya
Mesaj: 166
alacabettaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2009 12:43
Balıklara hiçbir şekilde zarar vermiyor. Benim bitkili karışık akvaryumumda oldukça sakin ve dikkan çeken bir evsahibi oldu. Akvaryumumdaki yaprakların üstündeki salyangoz yumurtalarına bile ilişmiyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EneesÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2009
Mesaj: 16
EneesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2009 15:06
Benim lepistes yavru akvaryumum vardı lepistesler ayçiçek çekirdeği kadardı ve 20 -22 tane balık vardı yarım saat içinde 4 tane kaldı  :D çok oburlar onu söyliyim. Büyüdükçe o akvaryumda balık kalmaz :D ayrıca çok hızlı hakereket edebiliyor.Ve ısıtıcısız suda da yaşıyabiliyor çok ufak bir kuru alan bile rahatlıkla ihtiyacını karşılayabilir.Ve ağzına sığabilecek her şeyi yer :D murad2009-01-28 16:07:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

babylonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2008
Mesaj: 16
babylonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2009 03:07
[QUOTE=Enees]Benim lepistes yavru akvaryumum vardı lepistesler ayçiçek çekirdeği kadardı ve 20 -22 tane balık vardı yarım saat içinde 4 tane kaldı  :D çok oburlar onu söyliyim. Büyüdükçe o akvaryumda balık kalmaz :D ayrıca çok hızlı hakereket edebiliyor.Ve ısıtıcısız suda da yaşıyabiliyor çok ufak bir kuru alan bile rahatlıkla ihtiyacını karşılayabilir.Ve ağzına sığabilecek her şeyi yer :D [/QUOTE]
 
Merhabalar,
Siz obur diyorsunuz ama ben burda yemek yedirmek için can atıyorum çok nadiren ağzına bişey attığını görüyorum acaba yanlış yemlemi besliyorum?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kabaltahÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]2399,3[/B]
Kayıt: 05/02/2007
İl: Edirne
Mesaj: 1369
kabaltahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2009 16:09
 Selam, bu albino kurbağaların iki cinsi var biri cüce bir cins ve diğer canlılara pek zarar vermez ama diğeri oldukça büyüyebilen, büyüdükçe vücudunda soluk desenler çıkan ve çok obur bir cins. Türkiyede satılanlar %90 ihtimalle bu çok büyüyen cinsten oluyorlar, iki cins de afrika kökenli. Kesinlikle yakalayabildiği balıkları yer, bu türü sadece balıkla besleyen bir tanıdığım var. Protein ağırlıklı ve dibe çöken yemlerle beslerseniz beslenmede sorun olmaz. Ayrıca hayvanın sağlıklı kalması için 20'li derecelerin alt seviyelerinde tutmanız lazım, 24-25 derece üstünde hastalıklara açık olurlar, iştahsızlığının sebebi de yüksek su sıcaklığı olabilir. Canlı yeme özellikle oprak solucanına bayılırlar ama canlı yeme alıştırırsanız kuru yem vermekte daha da zorlanırsınız. Bütün amfibyumlar gibi deri solunumu yaptıklarından suda çok bol oksijene ihtiyaç duyarlar. Kuru alan olmadan da sağlıklı bakılabilirler ama üzerine çıkabilecekleri birşeyler varsa kaçmamalaı için mutlaka akvaryumun üzeri kapalı olmalıdır.
 Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

holysafraÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2008
Mesaj: 29
holysafraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2009 17:14
Mustafa Bey'in cümlelerini onaylayarak ; şunları eklemek istiyorum :
 
 
burdaki bahsi geçen cüce tür bu hayvan .
Dwarf Clawed Frogs (Hymenochirus boettgeri)
 
Ancak bu türün Albinosunu şu ana kadar kayıtlarda görmedim ve pek çok üreticiye sorduğumda da olumsuz cvp aldım . Belki vardır ancak forum sitelerinde bile raslamadım .
 
Sanırım Türkiye de satılan tür bu:
http://www.pollywog.co.uk/gallery-xenopus_laevis.html           
African  Clawed Frogs (Xenopus laevis)
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakan_79Çevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2
hakan_79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2009 11:02
Öncelikle merhaba.. bende yaklaşık 1 yıldır albino kurbağa besliyorum şu anda ayağa kalktığında boyu yaklaşık 10 cm. arada hava almak için yüzeye çıkması dışında hiç bir zaman akvaryum dışına çıkma eğilimi göstermedi, ancak bu hayvanlarla birlikte kesinlikle küçük balık beslememeli akvaryumumda yaklaşık 40 adetlik bir neon sürüm vardı şu anda 1 neonum kaldı bunun yanında kaybolan lepistes ve zebrayı saymadım bile bir ara elden çıkarmaya niyetlendim ama ne kadar daha büyüyeceğini merak ettiğim için vazgeçtim. murad2009-04-03 13:31:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakan_79Çevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2
hakan_79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2009 11:07
 
Sizin balıklarda da eksilme var mı? 
murad2009-04-03 13:32:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yosiÇevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2009
Mesaj: 2
yosiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 18:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yosiÇevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2009
Mesaj: 2
yosiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 19:01
Yukarıda fotografı mevcut kurbagayı yaklasık 1,5 aydır besliyorum fotografta yesil gibi gorunsede aslında sarı beyaz renklerde..
 
Ben de akvaryumcuda tesadufen gorup, cok sempatik buldugum icin aldım ama sizlerin de soyledigi gibi ne yazık ki besleyen sayısı neredeyse yok  fakat yabancı kaynaklı sitelerde oldukca bilinen bir tur..  Orjinal adı
African Dwarf Frog dwarf zaten cüce anlamına geliyor fakat aynı zamanda pence kurbagası da deniyor cunku ayak yuzgeclerinin uzerinde (tırnak gibi) siyah kucuk noktacıklar oluyur .. Erkeklerin eriskinleri 3 cm. disileri ise diger kurbagalarda oldugu gibi erkegine oranla yarısı oranında buyuk yani 4 - 4,5 cm. civarında oluyorlar.. Oyle soylenildigi gibi yamyam bir kurbaga turu de degil cok eglenceli bir o kadar uyumlu, neredeyse tum kucuk akvaryum balıklarıyla yasabilen hatta beta ile yasabilen tek tur sanırım.. Beslenme konusunda ben de basta sıkıntı cektim cunku elimde kaynak yoktu ama benim kurbiş neredeyse 3 gun ac kaldı hicbisi olmadı,  aynı enerjisiyle suyun icinde suzuluyordu.. Sanırım boyle durumlarda diger amfibianlar gibi  sudaki planktonlardan besleniyorlar .. African Dwarf Frog su kurbagasıdır ve karaya ihtiyac duymaz.. Oksijene ihtiyac duydugunda da zaten bi cırpıda yuzeye cıkıp soluklanıp geri donebiliyorlar.. Yabancı kaynaklı sitelerde, cogunlukla canlı yem ve dondurulmus gida (karides vb.)  ile beslendigi yazıyor, tabi yurt dısında bu ture ozel besin de satılıyor petshoplarda ama ne yazık ki burada solucan dısında onlara uygun canlı yem yok, ben bilmeden kurutulmus karidesle besledim, simdilik onu yiyor bir sorun da yok gibi hali hazırda.. Gorus alanları cok iyi olmadıgından daha cok koku ve hareketi algılama yetenegi ile yiyecegini buluyor evde buldugunuz minik sinekleri de zaman zaman kendisine ikram edebilirsiniz.. Bunların dısında en buyuk ozellikleri akvaryum icinde ölü taklidi yapmak hareketsiz bacaklarını acarak askıda kalabilme yetenekleri var Big%20smile ilk zamanlar cok endiselenmistim ama okuduguma gore onlara has bir ozellikmis. Gercekten cok sevimli bir tur erkekleri eriskinlige gelince tiz ve melodik bir sesle disi cagırıyor, bende mevcut iki ses kaydı var, umarım bu tur bizim ulkemizde de yeterince yayılır :)
 
Son olarak saglıkla ilgili ekleyebilecegim tek sey; sanırım balıklarda oldugu gibi onlarda da akaryum hijyenine baglı mantar rahatsızlıgı olabiliyor, boyle bir durumdan kacınmak icin suyu mumkun oldugunca temiz tutmalısınız. Akvaryum kucukce, motor sesi onlar icin stres yaratabilir o nedenle sıklıkla suyu temizlemek uygun olur. Mantar riskine karsı  10 lt. suya bir yemek kasıgı deniz tuzu iyi gelecektir.. diger ilacların iyot oranı nedeniyle cok dikkatli kullanılması gerekiyor..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CaNBaZzzÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2010
İl: Konya
Mesaj: 1
CaNBaZzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2010 12:45
Bu bahsettiğiniz kurbağayla üç hafta önce sürekli alışveriş yaptığım akvaryumcuda karşılaştım satıcı hiç sorunsuz yaşayacağını söyledi. Çok hoşuma gitti ve denemek için bir tane aldım. Akvaryum içerisinde gayet uyumlu görünüyor ve balıklar etrafında dolaşıyordu sürekli. Verdiğim kuru yemi de gayet güzel yiyordu. Bir kaç gün sonra balıklarım azalıyor gibi hissettim fakat pek ihtimal vermedim balıkları yiyeceğine. Taki bir kaç gün sonra akvaryumumdaki neonlardan birini afiyetle mideye indirişini görene kadar Sok Bunun üzerine hemen ayrı bi kaba aldım kurbağayı geri iade etmek için. Akvaryumda sayım yaptığımda da 4 neon 3 lepistes ve 1 karidesin olmadığını farkettim. Beslemeyi düşünen arkadaşların dikkatli olmasını tavsiye ederim akvaryumunuzda küçük balığınız varsa kurtulamayacaktır. Bu arada kurbağa da ayırdığım kaptan kaçmış ve evin altını üstüne getirmeme rağmen bulamadım Big%20smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AsumanÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2011
İl: Konya
Mesaj: 219
AsumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2011 12:32
Konu açılalı çok olmuş ama yine de yazayım. Mart ayından beri albino kurbağa besliyorum.  Başka bir başlıkta bir kaç ay önce yazmıştım ama eklemeler yaparak buraya da yazacağım. Bence bu kurbağalar;
*Çok korkaklar, bu yüzden mutlaka bir taş, kaya parçası falan koyulmalı, ben bunu yapınca hepsi altına saklanıyor, öyle rahatlar demekki.
*En çok granül yemi seviyorlar; sera vipagran ve tetra ciklet yemi karışımı kullanıyorum. Pond yemi de yiyorlar, ezmeden bir kaç parça halinde atıyorum bazen, su yüzeyinden kapıyorlar.
*Çok yüksek su seviyesi sevmiyorlar, seviyeyi biraz yüksek tutmuşsam kafalarını su yüzeyine çıkaracak şekilde kayanın kenarına gidip tutunuyorlar.
*En küçük deliklerden bile geçebiliyorlar. Fare kuyruğunun sığdığı yerden geçermiş ya bu kurbağa fareden daha yumuşak, sıfır kemik, çok esnek. Bu hafta bir tanesi kapaktaki kendisinin 1/4'ü kadar bile olmayan delikten çıkmış. Her yeri alt üst ettim; halıları kaldırdım, koltukları devirdim yok malesef.
*Sadece 2 cm iken bile kendisinden büyük lepistesimi kuyruğundan başlayarak yemişler. Ağızlarından aldığımda lepistesim ölmüştü.
*Bir ara bir kaç günlüğüne 3 tanesini yavruluğa koyup akvaryum camına vantuzlamıştım. Çok küçüklerdi daha. Malesef bir ay daha büyük olan diğer ikisini paramparça etmiş tok olmasına rağmen. Asla dar alana koymayın lütfen.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ThesweepmasterÇevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 61
ThesweepmasterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2012 16:34
Konunun üzerinden çok sular akmış ancak bi kaç deneyimde benden.

aynı diğer arkadaşlar gibi akvaryumcuda görüp sevdim ve aldim. Akvaryumum bitkili ve içerisinde saldırgan veya etcil hiç canlı yok. 25 kadar karidesim vardi kurbağayi koyduğumda aydinlikti ve kurbağalar burnunun ucundan geçen yavru karideslere bile dokunmuyordu e tabi bunu görünce içim rahat etti. Ertesi sabah hiç yavru karidesim kalmamişti :( 7 tane karidesim kalmiş sadece ki yatmadan önce 2 kurbağayada olta mantiği ile kuru karides yemlerinden vermiştim 3 er tane hani aç olmalirinin imkani yok yani. Ama yemişler işte bi sürü karidesimi. Küçük büyük farketmiyor her şeyi yiyorlar. Obez olmuş hallerinin fotolarina denk geldim internette ve hiç şaşirmadim açikçasi.

özetle tek tür olarak beslerseniz izlemesi keyifli. Ancak karma akvaryumda beslemeyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canan numanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 733
canan numanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2012 12:19
Paylaşımların özellikle görsellerin paylaşımının artmasını dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ORHUN CESUR ÇAKÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2012
Mesaj: 4
ORHUN CESUR ÇAKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2012 13:35
Bu bilgileri verdiğiniz için teşekkür ederim.Ben de almayı düşünüyordum.Babam bir araştır dedi.Yazdıklarınızı görünce vaz geçtim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir