ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yosi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Temmuz 2009 18:19
Son Ziyaret:
15 Temmuz 2009 19:01
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yosun ozyurt
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

African Dwarf Frog

SON 2 MESAJI

albino kurbağa
Yukarıda fotografı mevcut kurbagayı yaklasık 1,5 aydır besliyorum fotografta yesil gibi gorunsede aslında sarı beyaz renklerde..
 
Ben de akvaryumcuda tesadufen gorup, cok sempatik buldugum icin aldım ama sizlerin de soyledigi gibi ne yazık ki besleyen sayısı neredeyse yok  fakat yabancı kaynaklı sitelerde oldukca bilinen bir tur..  Orjinal adı
African Dwarf Frog dwarf zaten cüce anlamına geliyor fakat aynı zamanda pence kurbagası da deniyor cunku ayak yuzgeclerinin uzerinde (tırnak gibi) siyah kucuk noktacıklar oluyur .. Erkeklerin eriskinleri 3 cm. disileri ise diger kurbagalarda oldugu gibi erkegine oranla yarısı oranında buyuk yani 4 - 4,5 cm. civarında oluyorlar.. Oyle soylenildigi gibi yamyam bir kurbaga turu de degil cok eglenceli bir o kadar uyumlu, neredeyse tum kucuk akvaryum balıklarıyla yasabilen hatta beta ile yasabilen tek tur sanırım.. Beslenme konusunda ben de basta sıkıntı cektim cunku elimde kaynak yoktu ama benim kurbiş neredeyse 3 gun ac kaldı hicbisi olmadı,  aynı enerjisiyle suyun icinde suzuluyordu.. Sanırım boyle durumlarda diger amfibianlar gibi  sudaki planktonlardan besleniyorlar .. African Dwarf Frog su kurbagasıdır ve karaya ihtiyac duymaz.. Oksijene ihtiyac duydugunda da zaten bi cırpıda yuzeye cıkıp soluklanıp geri donebiliyorlar.. Yabancı kaynaklı sitelerde, cogunlukla canlı yem ve dondurulmus gida (karides vb.)  ile beslendigi yazıyor, tabi yurt dısında bu ture ozel besin de satılıyor petshoplarda ama ne yazık ki burada solucan dısında onlara uygun canlı yem yok, ben bilmeden kurutulmus karidesle besledim, simdilik onu yiyor bir sorun da yok gibi hali hazırda.. Gorus alanları cok iyi olmadıgından daha cok koku ve hareketi algılama yetenegi ile yiyecegini buluyor evde buldugunuz minik sinekleri de zaman zaman kendisine ikram edebilirsiniz.. Bunların dısında en buyuk ozellikleri akvaryum icinde ölü taklidi yapmak hareketsiz bacaklarını acarak askıda kalabilme yetenekleri var Big%20smile ilk zamanlar cok endiselenmistim ama okuduguma gore onlara has bir ozellikmis. Gercekten cok sevimli bir tur erkekleri eriskinlige gelince tiz ve melodik bir sesle disi cagırıyor, bende mevcut iki ses kaydı var, umarım bu tur bizim ulkemizde de yeterince yayılır :)
 
Son olarak saglıkla ilgili ekleyebilecegim tek sey; sanırım balıklarda oldugu gibi onlarda da akaryum hijyenine baglı mantar rahatsızlıgı olabiliyor, boyle bir durumdan kacınmak icin suyu mumkun oldugunca temiz tutmalısınız. Akvaryum kucukce, motor sesi onlar icin stres yaratabilir o nedenle sıklıkla suyu temizlemek uygun olur. Mantar riskine karsı  10 lt. suya bir yemek kasıgı deniz tuzu iyi gelecektir.. diger ilacların iyot oranı nedeniyle cok dikkatli kullanılması gerekiyor..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.