Albino nedir? Niçin olur?


KaanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2009
İl: Antalya
Mesaj: 2557
KaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2009 11:38
[QUOTE=unotim123]Albino olan bütün canlılar zararlı ışınlardan daha çok etkilenirler.Buna balıklar da dahil.Yoğun ışık altında bulunan albinolar genelde diğer bireylerden daha duyarlı olurlar ve daha erken ölürler.Olası stres durumunda,ışık altında biyokimyasal olarak albinolar daha fazla serbest radikal oluşturur ve hücreleri daha yoğun bir şekilde hasar görür.Bu sebepten ötürü bağışıklık sistemleri de diğer bireylere nazaran kısmen daha zayıf olur.
 
Her zaman yazarım,yine yazıyorum.Ticaret uğruna hasarlı olup da çoğaltılan canlıları asla ve asla beslemem.
[/QUOTE]
Onur abi sen çöpçüleri çok seviyorsun ve çöpçülerden albino olan sanki daha iyi gibi bir düşünce var mesala benim mbuna tankımda var 3 tane hiç birşey yapmıyorlar fakat diğer çöpçüleri saldın mı kötü sonuçlar oluyor birde bu işte albino balık sanki başka bir tür gibi malavi cichlidleride birşey yapmıyordu, bende yapmıyor ama başka besleyenlerde yapıyor olabilir, gri olan çöpçüler konulduğu zaman garanti ölüyorlar nedense.
murad2009-10-14 17:14:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aşkkuşuÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2016
İl: Izmir
Mesaj: 56
aşkkuşuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2018 14:51
Albinizim (Albinoluk) Nedir?

Genetik ve metabolik bir hastalık olması nedeniyle doğuştan sahip olunan albinizmde kılların beyaz renkte olması özelliğine rastlanır. Canlıların vücudunda olması gereken melanin adındaki renk pigmentlerinin eksik olması bu genetik rahatsızlığa yol açmaktadır. Albino kişilerin bir kısmında melanin pigmentlerine hiç rastlanmaz, bazılarının vücudunda ise bir miktar melanin bulunur. Bu kişilere ise kısmi albino adı verilmektedir.

Albinizm Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Detaylar

Toplumda albinizm sahibi olan bireylerin güneşten uzak bir şekilde yaşamaları gerektiği düşünülür. Ancak gerekli tedbirler dahilinde bu kişiler de rahatlıkla güneşe çıkabilirler. Hastalık kategorisi altında tedavisi aranan bir durum olsa da albinizim genetik faktörlere dayalı gelişen bir özelliktir.

Gelişim açısından herhangi bir olumsuzluğa yol açmaması nedeniyle albinolu çocuklar da bu süreci normal çocuklar gibi tamamlayabilirler. Albinizm sadece insanlara özgü bir durum değildir, doğada bu duruma sahip pek çok hayvan bulunmaktadır. Gerekli önlemler alınmadığı sürece cilt kanserine yakalanma olasılıkları diğer insanlara göre daha fazladır. [URL=https://bilgihanem.com/albinizm-albinoluk-nedir/]Buraya tıklayarak[/URL] Albinizm hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir