Aldığım uvb lamba ve kuru alanım hakkında


sinem_asgelÇevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2013
İl: Izmir
Mesaj: 15
sinem_asgelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2013 16:50
Arkadaşlar evdeki sepeti parçalayarak kuru alan yaptım komandoma. Fakat kuru alana hiç çıkmıyordu. 15w beyaz ışık ve okuma lambası koydum fakat istediğim ısıyı sağlamadı. 
Bende 30w aldım. yine istediğim ısıyı sağlamadı + boyutu büyük olduğu için masa lambası yuvasından yarısı taşıyor. bende aleminyum folyoyla taşan kısmı kapatmaya çalıştım bu seferde kötü koku geliyor lambadan.. Ayrıca çok ışık yayıyor, hayvana zarar vermesinden korkuyorum, ne yapabilirim?

Akvaryumum 60 litre, başlangıç için aldım üniversite başlayınca 150litrelik bir tane alacağım. 

Uv-b lamba aldım birtane şu : 

Bugün eve geldi taktım lambaya ama hiç ışık+ısı vermiyor. Bozuk olup olmadığını bilmiyorum çünkü daha önce hiç uv-b lamba kullanmadım. Bu lambanın parlaması mı lazım, çünkü hiç parlamıyor. Bunların işleyişi mi böyle yoksa bozuk mu lamba? 

Arkadaşlar birde kaplumbağamı hemen hergün güneşe çıkarıyorum. 3-4 saat geçince içeri almak istediğimde hiç girmek istemiyor, bu bir sorun olur mu? Akvaryumunu sevmiyor mu acaba. 

Akvaryumdaykende hep dışarı çıkmak istiyor beni görünce bana doğru yüzmeye başlıyor su sıçratıyor. Elimle almaya gittiğimdede ayaklarını kafasını vs içeri çekiyor(almamı izin veriyor) ama dışardan içeri koymak için gittiğimde benden kaçmaya başlıyor.
Bir sorunumda evde dolaşmaya bırakırken hep karanlık kuytu neresi varsa oraya gidip dakikalarca duruyor. Zar zor çıkartıyorum ve artık evde dolaşmasına izin vermiyorum.

Bu hayvanı hangi koşullarda beslediler bilmiyorum, yaklaşık 2-3 yaşlarında sanırım.(kabuk boyu 10cm eni 8 cm). 



komando:


akvaryum: 






Kuru alan:





Güneşlendirirken kullandığım plastik sepet:



Mamasları ve çalışıp çalışmadığını sorduğum uv-b ampul:



Yorumlayabilir misiniz sorunlarımı teşekkür ederim 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigitgurdalÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 412
yigitgurdalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2013 23:43
Tekrar merhaba.Yanlış uvb lamba almışsınız ama olsun 6 ay işinizi görecektir bi dahakine exo terranin bu ürününü alabilirsiniz:http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-surungen-exo-terra-repti-glo-5.0-compact-light-26-watt-131554658/detay/ .Uvb lamba zaten sıcaklığı arttırmaz bunun için normal tasarruflu watt ı yüksek bir lamba yada spot lamba alabilirsiniz ama yazın gerek yok ben kışında kullanmıyorum ama isterseniz alabilirsiniz eger eviniz çok soguksa vs.Onun dışında akvaryum şuan sizi idare eder eger büyük bir akvaryuma geçerseniz daha şık bir kuru alan alabilir yada yapabilirsiniz.Kaplumbaganızı evde dolaştırmayın balkona koyacaksanız başından ayrılmayın yada ona korunabileceği bir ortam yapın yoksa kuşlar kapa bilir en kötü kabuğuna zarar verir.Ama yinede güneş ışığının geçmesine dikkat edin yaptıgınız kabın üstünü naylon yada camla kapatmayın çünkü bunlar yararlı ışınları tutacaktır bir ızgara işinizi görecektir.Kaplumbağanızın dışarı çıkmak isteyeceğini sanmıyorum onların bütün derdi yemektir :).Sizi gördüğünde yemek beklediği için o hareketi yapar aldırmamaya çalışın inanın belli bir süre sonra alışıyorsunuz onun dışında bir sorun görmüyorum.Yaşını tahmin edemem çünkü bu çevresel şartlara göre değişiklik gösterir ama bana kuyruguna başına ve ayaklarına yakın çekimli fotograf gösterirseniz cinsiyetini söylerim çünkü sanırım artık belirginleşmiştir.
yigitgurdal2013-08-17 23:48:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir