ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sinem_asgel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Temmuz 2013 01:58
Son Ziyaret:
03 Haziran 2014 16:18
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sinem Asgel
Doğum Tarihi:
09 Temmuz 1987
Yaş:
36
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sinem Asgel

SON 10 MESAJI

Tuğla + fayansla büyük akvaryum yapabilir miyim?
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Ön tarafını cam yapmak süper fikir, dediklerinizi uygulayıp sonucu kısa süre içerisinde burada paylaşırım-merak eden arkadaşlara yardımcı olur.
Tuğla + fayansla büyük akvaryum yapabilir miyim?
2 tane su kaplumbağam oldu ve onlar için 2 metrelik bir akvaryum düşünüyordum fakat pek bir yerde bulamadım, bulduklarımda uçuk fiyatlar istiyorlar. Acaba 4 tarafını tuğla döşeyip içini fayansla döşesem su kaplumbağalarıma bir zararı olur mu? 

Araştırdığım kadarıyla öğrendiğim bilgiler; 
Fayanslar sula salınım yapmıyorlarmış, 
Akvaryum silikonu kullanmam gerekiyormuş


Yorumlarınızı almak istiyorum:) tek istediğim hayvanlarıma özgürce dolaşabilecekleri geniş bir mekan yapmak.

Not : Odanın bir bölümünü buna ayıracağım, ev benim
Su kablumbağasına yuva yapmak
Ömer bey minik kumtanelerini yiyebiliyorlar o yüzden forumda hiç önermiyorlarmış. Bunlar pek akıllı hayvanlar değiller dikkatli olmamız lazım :D minik taşlar daha iyi olur yemeye çalışsalarda yiyemezler
Vitamin Kullanımı
Çok bir bilgim yok fakat açılan mineral konularından öğrendiğim kadarıyla, minerallerin haftada bir mamalarına damlatıp öyle verilmesi gerekiyormuş. Tabi uzman biri yazarsa bende öğrenmiş olurum. Bende vitamin alacağım komandoma :D Ayrıca benim konuma cevap yazdığınız için teşekkür ederim.
Aldığım uvb lamba ve kuru alanım hakkında
Arkadaşlar evdeki sepeti parçalayarak kuru alan yaptım komandoma. Fakat kuru alana hiç çıkmıyordu. 15w beyaz ışık ve okuma lambası koydum fakat istediğim ısıyı sağlamadı. 
Bende 30w aldım. yine istediğim ısıyı sağlamadı + boyutu büyük olduğu için masa lambası yuvasından yarısı taşıyor. bende aleminyum folyoyla taşan kısmı kapatmaya çalıştım bu seferde kötü koku geliyor lambadan.. Ayrıca çok ışık yayıyor, hayvana zarar vermesinden korkuyorum, ne yapabilirim?

Akvaryumum 60 litre, başlangıç için aldım üniversite başlayınca 150litrelik bir tane alacağım. 

Uv-b lamba aldım birtane şu : 

Bugün eve geldi taktım lambaya ama hiç ışık+ısı vermiyor. Bozuk olup olmadığını bilmiyorum çünkü daha önce hiç uv-b lamba kullanmadım. Bu lambanın parlaması mı lazım, çünkü hiç parlamıyor. Bunların işleyişi mi böyle yoksa bozuk mu lamba? 

Arkadaşlar birde kaplumbağamı hemen hergün güneşe çıkarıyorum. 3-4 saat geçince içeri almak istediğimde hiç girmek istemiyor, bu bir sorun olur mu? Akvaryumunu sevmiyor mu acaba. 

Akvaryumdaykende hep dışarı çıkmak istiyor beni görünce bana doğru yüzmeye başlıyor su sıçratıyor. Elimle almaya gittiğimdede ayaklarını kafasını vs içeri çekiyor(almamı izin veriyor) ama dışardan içeri koymak için gittiğimde benden kaçmaya başlıyor.
Bir sorunumda evde dolaşmaya bırakırken hep karanlık kuytu neresi varsa oraya gidip dakikalarca duruyor. Zar zor çıkartıyorum ve artık evde dolaşmasına izin vermiyorum.

Bu hayvanı hangi koşullarda beslediler bilmiyorum, yaklaşık 2-3 yaşlarında sanırım.(kabuk boyu 10cm eni 8 cm). 



komando:


akvaryum: 






Kuru alan:





Güneşlendirirken kullandığım plastik sepet:



Mamasları ve çalışıp çalışmadığını sorduğum uv-b ampul:



Yorumlayabilir misiniz sorunlarımı teşekkür ederim 
Su kablumbağasına yuva yapmak
sağolun teşekkür ederim YİĞİT BEY
Su kaplumbağası gaga taşı
çok teşekkür ederim ilginiz için
Su kablumbağasına yuva yapmak
merhaba bende forumda çok yeniyim çok bilgisizdim sağolsun bana çok yardımcı oldular. 
bana anlattıklarını biraz paylaşayım. 
Cam akvaryum kesinlikle şart dediler ve bende cam aldım 60 litrelik(ilk etap için, ileride onu 100 litrelik yapacağım. 
Ama şeffaf plastik kaplarda da beslenebileceğini biliyorum! Saklama kapları olur onu alacaktım 80 litrelik ama vazgeçtim akvaryum yaptırdım. 
Herneyse. Şelale filtre aldım seninkinden sanırım HF-0400 modeliydi. 60 litrelik akvaryumumu çok güzel temizliyor. Filtreyi haftada bir temizliyorum yetiyor. 
Her gün 3-4 saat balkonda günelşetiyorum(uv-b lamba ve masa lambası araştırıyorum onları alınca kuru alanını da düzenleyip akvaryuma ekleyeceğim) yem olarak raffy-p kullanıyorum. 
ama onların birde vitamine ihtiyaçları varmış. haftada bir Sera Reptilin alıpyemlerine damlatıp öyle vermemiz lazım çok sağlıklı büyümeleri için. Ne kadar yem verildiği konusunda bilgim yok halen.
 küçük kapluşları günde 2-3 kere büyükleri 1 kere beslemek lazımmış. her öğünde kafası hacminde mi mama vermeliyiz yoksa günde toplam kafası kadar mı mama vermeliyiz öğrenince buraya yazarım ben bol bol veriyorum T.T o kapta besleme zaten beslemiycem demişsin. süper. ölürler orda hemen. birde kakasını yaptığı yerde yüzmezmiş demişsinde ben şelale filtre alana kadar kendi kakasında yüzüyordu mecbur :( Kendi kakasını bile yiyordu arada :( :D:D:D şimdi herşey normal. tek sıkıntım balkonda 2-3 saat kalsın yeter diyorlardı güneşin altında ama almaya gittiğimde kaçıyor. ordan ayrılmak istemiyor. mecbur 6-7 saat kalıyor orada :( sorun olur mu bilmiyorum. çok uzun yazdım düzensiz filan oldu k.bakmayın


ha bu arada kesinlikle ama kesinlikle! en önemlisi! ısıtıcı almak lazımmış. suyu hep 28-29 derece tutacak otomatik ısıtıcılardan. ben 15 liraya almıştım 
Su kaplumbağası gaga taşı
Çok sağolun hemen bunu temin etmeliyim komandom için. Siz hangi markanıngaga taşını alıyorsunuz link verir misiniz lütfen bir de uv-b lambanız hangisi hiç bilmiyorum 
bulduğum kaplumbağa - adapte sorunu
[QUOTE=bettaemre35]Günde 2 saat yeterlidir diye düşünüyorum, o güneşlenirken siz de balkonda oturabilirsiniz kargalar var demişsiniz kargalar meraklıdır tehlike oluşturabilir.
Ben günde sabah-akşam yaklaşık kafasının büyüklüğü kadar yem veriyorum.Evet kaplumbağalar ne kadar verilirse yiyorlar, dediğim ölçüde vermenizi tavsiye ederim; tahmin edilebiliceği üzere herşeyin fazlası zarardır.
Mısır gevreği vs. zararlı olabilir.Çeşit marka yemler vermenizi tavsiye ederim ben yem haricinde ufak parçalar olmak şartıyla üzüm,karpuz,marul veriyorum.Karasinek kesinlikle vermeyin, mikrop yuvasıdır.
[/QUOTE]

çok teşekkür ederim bilgiler için. kara sinek vermeyi kestim. zaten maması var arada extra olsun diye veriyordum ama bıraktım. şey sorucam yemek konusunda, sabah kafası kadar + akşam kafası kadar mı vereyim yoksa gün boyunca toplam verdiklerim kafası kadar mı olacak  boyu 10 cm eni 8 cm. kaç yaşında komandom acaba 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.