Alternatif Balık Bitki Vb. Temin Edilecek Yerler


manyah42Çevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2016
İl: Konya
Mesaj: 73
manyah42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2017 01:10
Herkese merhabalar.
Malumunuzdur ki akvaryumculardaki canlı ve bitki fiyatları çok abartılıyor. Talebin olmamasından dolayı da birçok tür getirilmiyor. Ticaretini yapabilmek için de bir arada olmaması gereken balıkları '' yaşarlar abi hiçbir şey olmaz " diyerek alakasız türleri bir akvaryuma konulmasına neden oluyorlar. Hatta beta ları bardakta bile yaşar diyerek satan bir akvaryumculardaki şahit bile oldum.
Nadir türler ve safkan ırka sahip olan balıkları bulmak da biraz zorlaşıyor.

Bende bunlardan bunaldığım için alternatif yollar aramaya başladım. Biraz araştırma yaptım ama pek bir sonuç elde edemedim. Talih bu ya o günlerde üniversite yakınlarında bir kafe tarzı yere kahvaltı yapmaya gittim ve sohbeti hoş bir arkadaşla tanıştım. Bu arkadaş ziraat fakültesinde okuyordu ve küçük de olsa akvaryum hobisiyle uğraşıyordu. Ondan öğrendiğime göre zootekni bölümünde akvaryum balıkları inceleniyor ve yetiştiriliyormuş. Gittim bölüm hocaları ile görüştüm. Fakültenin üretimhanesinde damızlıklar her 6 ayda bir değiştiriliyor. İstediğimiz bir çok tür bulunuyor. Ve bu damızlıklar veya bunların yavruları çok makul fiyatlara bulunabiliyor.

Sonuç olarak ben eş tutmuş yavru veren 3 çift discus aldım. Fiyatları çifti 200 liradan. Piyasa araştırmasında aynı balıklar 700-1000 lira arası. Akvaryumcularda bulmak zaten imkansız. Gidip görüşülmeye değer yerler

Dip not: Ben Konya Selçuk Üniv. den aldım balıkları[8)][8)][EDIT]manyah42,2017-03-01 01:17:19[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir