ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
manyah42
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
21
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Kasım 2016 10:12
Son Ziyaret:
28 Mayıs 2017 23:00
Toplam Mesaj:
73 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fatih
Doğum Tarihi:
29 Mayıs 1990
Yaş:
33
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Esaret midir Cesaretin bedeli? Reddeden asmak mı Adaletin temeli? Fatih Çelik

SON 10 MESAJI

Yosunlu Taşlarr
Merhaba
Yanlış anlamadıysam doğadan topladığınız yosunu taşlar. Eğer öyle ise akvaryuma konuştuklarına yoksunları gerekli ışığı alamama ihtimali var. Bu da yoksunları ölmesine neden olabilir. Aydınlatmayı ön planda tutmak gerekli
Mavi Yeşil Alg Ve Yeşil Nokta Yosunu Sorunsalı
[QUOTE=kutluturk]Akvaryumda nitrit ve amonyak değerlerinin [B]kesinlikle[/B][U][/U] 0 olması lazım. Eğer test kitinde nitrit okuyorsan azot döngüsü kurulmamış demektir. Bol su değişimi, akvaryum canlı yükünü azaltma, nitrit ve amonyağı nötralize eden düzenleyiciler öneriyorum. Bu arada akvaryumda nitratında yüksek olması garip bir durum. Canlılarını kontrol edermisin, bir tanesi ölmüş ve bir yerlerde çürüyor olabilir.[/QUOTE] Amonyak 0 değerlerinde ama nitrit nitrat ve fosfat çok yüksek. Acaba yanlış mı diye başka test cihazıyla ölçüm yaptım fakat aynı sonuçları elde ettim. Balıklarda eksilme yok. İlginç olan herhangi bir parazit hastalık da gözlemlemedim. Hiç bir şekilde kimyasal kullanmak istemiyorum.Azot döngüsü konusunda ise 8 aylık düzeni oturmuş akvaryum. Azot döngüsü oturmuş bir tankı.

Eğer çözüme ulaşamazsam tankı komple boşaltıp yeni baştan kurulum yapacağım. En son seçeneğim bu
Green Terror Le Başım Belada...
Bu konuyu kapatmak adına neticeyi yazmadığını fark ettim.

Son 1 ay içerisinde 3 batın yavru aldım. Artık yerim kalmadığı için son yavruları ayırmadım. Dişi tekrar yumurta çizdi ve bu yumurtalar da yavrular için iyi bir protein yemleme oldu. Ana tankın içindeki yavrular yavru tankındakilere boy olarak yetişti. Dişi şimdi tekrar yumurta topluyor. Umarım yavruların yumurtaları yemelerinden dolayı dişi kıskanmaz.

Saygılar ve sevgilerle...
Mavi Yeşil Alg Ve Yeşil Nokta Yosunu Sorunsalı
Merhabalar
Akvaryumumda son 1 haftada camlarda yeşil nokta yosunu gözlemledim. Ayrıca diatom oluşan taşların üzerinde diatomlar mavi yeşil alg e dönmeye başladılar. Düzenli olarak haftalık %25 su değişimi yapıyorum. Flitrem Sunsun Hw 304 b içinde elyaf aktif karbon seramik halkalar ve biyolojik sünger var. Işıklandırma 30w 1 metre t8 beyaz florasan ve 50 cm mavi dalgıç florasan. 125*50*60h akvaryum boyutları. Tabanda 4 cm kalınlığında 0.5 numara silis kum var. Canlılar 2 erkek 11 dişi damızlık altı maswa.

1 haftadır günlük %15 lik su değişimi yaptığım halde suda nitrat patlaması yaşıyorum. O kadar çabaladığım halde nitrit ve nitratı düşüremedim. En son bu gün suyu değiştirmeden önce kumu karıştırıp orada tutunan bakterilerin açığa çıkmasını sağladım ve suyu % 50 civarında değiştirdim. Fakat nitrit ve nitrat seviyesi halen üst sınırda.

Hiç bir kimyasal kullanmadan nitrit,nitrat,fosfat düzenini nasıl sağlayabilirim.

Teşekkürler
Tropheus Duboisi Maswa Yavru Sürekli Dipte
Baliginiz sanirim şokta ve adaptasyon sorunu yasiyor.
Akvaryumu karartmanizi tavsiye ederim. Sadece yemleme zamanlarinda isigi alistirarak acmaniz ve ani hareketlerden kacinmaniz gerrkli. Saklanilacak alanlarin olmasida faydali olur.

Saglikli hobiler..
Akvaryumumdaki Eksiklikler Ve Önerileriniz
Akvaryum ısısını bir anda yükseltmeniz hastalığın geçmesinden ziyade artmasına neden olabilir. Kademeli olarak yükseltin ışıkları kapalı tutun düzenli dip çekimi yapın.1000/30 oranında kaya tuzu ekleyin. Bir kaç güne geçmezse o zaman ilaç kullanın.
Gece Işığı
[QUOTE=ibesirik]Selamlar
Aşağıda resimde görünen balıklardan var bende 5 adet
Acaba gece ışığı kapatsam ne olur.
yardımcı olursanız sevinirim

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195830/270320170104281.jpg[/IMG][/QUOTE]
Selamlar
Hayır olmaz.
Doğal olan da budur.

Edit: Diğer açtığınız konuya binaen yorumu düzenlemekte fayda gördüm. Balığının cinsi Tropheus duboisi maswa yavruları. Afrika'da tanganyika gölünün sığ kesimlerinde yaşarlar. Bu balık ile ilgili detaylı bilgileri forumdan aratabilirsiniz.
Bizim amacımız bu balıkların rahat etmesi için doğal ortamlarına en yakın dekoru yapmak. Bu aynı zamanda görsel bir keyif de verir. Doğada gün dönümü vardır güneş doğar ve batar. Bu yüzden ışıkların geceleri kapalı olması balıkların uyuması gerekir.

Diğer konusundaki balıkların o şekilde durmasına gelince uyuyan balık aniden karanlıktan aydınlığa geçiyor. Bu şekilde dipte yüzgrçlerini açıp durmaları normal. Bunu engellemek için gün dönümü cihazı alabilirsiniz. Işığı yavaş açar ve kapatır. Ayrıca akvaryumcunuz gün ışığı kullanmanız şiddetle tavsiyemdir.

Sağlıklı hobiler.[EDIT]manyah42,2017-03-27 01:48:32[/EDIT]
Nokta Nokta Yosun ?
Selamlar
Yeşil nokta yosunu sudaki fosfat eksikliğinden oluşur ve bünyesinde zehirli bakteriler bulundurduğu için yosun seven balıklar dahi bu yolunu yemezler. Nerite bunu halledebilir lakin katil salyangozlar neriterleri öldürebilirler.
Benim tavsiyem camdaki yoksunları jilet yardımı ile kazıyıp fosfat seviyesini 1-2 arası sabit tutmanız. [EDIT]manyah42,2017-03-27 01:23:03[/EDIT]
Kurulu Akvaryumda Bulanıklık.
[QUOTE=KAAN1071]

15 adet neon tetra 5 adet sae.

Tetra ex 800. Eheim substrat pro sünger fluval seramik.

Hacim 200 litre[/QUOTE]
Benim görüşüm bakteriler den dolayı. Sanırım tankınız oturmamış ve bakteri patlaması olmuş gibi. Nitrivec veya cycle ile bakteri aşılayıp günlük %10-15 su değişimi sorunu çözer diye düşünüyorum.
Ama başka bir problem varsa bunu daha tecrübeli olan ustalara sormakta fayda var.

Sağlıklı ve keyifli hobiler dilerim. [EDIT]manyah42,2017-03-27 01:05:58[/EDIT]
Kurulu Akvaryumda Bulanıklık.
Merhaba
Tankınızdaki flitrelemeyi ve canlı yükünü yazabilir misiniz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.