Amerikan akvaryumu hakkında


TUTKUNÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 270
TUTKUNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 16:41
Selamlar,
180x70x60(h) ölçülerinde bir akvaryum kurmaya giriştim. Akvaryumun sehpası hazır. eheim jager 300w ısıtıcı ile fluval fx5 edindim. Tatil dönüşü tankı yaptırarak kurulumu gerçekleştireceğim. Sormak istediğim sorular var yardımcı olursanız sevinirim.
 
1) 30 kg aquaclay ve bol miktarda dere kumum var karıştırarak kullanmayı düşünüyorum uygunmudur? 25 kg hagen de ekleyebilirim bu karışıma tavsiyeleriniz doğrultusunda.
 
2) Arka fon ne renk olmalı? hazır bulamazsam reklamcıya yaptırma şansım var mıdır?
 
3) Aşağıda bakmak istediğim bitki türlerini listeledim. Bunlar için kaç w ışık kullanmalıyım? kapağı kendim yapmak istiyorum ancak hoparın 180cm 8x21w armatürünü de alabilirim yeterliyse(tank brüt 750 litre)
 
4) aşağıdaki balık türleri birbirleri ile ve yazdığım bitkiler ile uyumlu mudur? ekleme çıkarma yapmamı istediğiniz türleri belirtebilirsiniz.
 

BALIKLAR                                                                      BİTKİLER

ATEŞAĞIZ                                                                     ANUBİAS TÜRLERİ                                                     CÜCE AMERİKANLAR                                                  JAVA FERN

MELEK                                                                          AMAZON
CÜCE VATOZ                                                             PİSTİA
CORY                                                                            DEV SAZ
KRİBENSİS
SAJİCA
ROTKEİL
SEVERUM
KIR. GÖZLÜ TETRA
5) Bu türlerden 1 veya 2 şer çift beslemek istiyorum.Elimde yati kökü ve muhtelif taşlar mevcut mangrow da edineceğim kısa zamanda. Dekor yaparken dikkat etmem gereken birşey var mıdır?
Not: Bitkilerden vazgeçmem söz konusu değil.Çok boş geliyor bitkisiz akvaryumlar.
Teşekkürler.
TUTKUN2013-07-19 18:27:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bilentungulÇevrim Dışı

Yönetici
[B]11883,3[/B]
Kayıt: 04/06/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1405
bilentungulÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 17:15
Cüce Amerikan besleyeceğinizi söylediğiniz için söylüyorum, kum seçiminizi bitkiye göre değil de balığa göre yaparsanız balıklarınız daha mutlu olur. Bende hagen kumlu akvaryumda kumu eşeleme konusunda balıklar isteksizken, silis kumda çok daha doğal davranışlarına rastlayabiliyorum ve zaten doğal ortamına en yakın kum.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2013 19:38
Bitkili akvaryum deyince nedense hep hagen ve aquaclay otomatik ele alınıyor. Ancak konu cüce amerikanlar devreye girince ne bunlar ne de iri dere kumu uygun değildir. İnce dere kumu olursa o zaman cüce amerikanlar için mantıklı olur. Biitkilide alt katman olarak aquaclay, üzerine hagen ve en üste de ince dere kumu veya silis kum olabilir. Katmanlı ve kalın kum sayesinde bitkiler sağlıklı gelişirken üst katmandaki ince ve rengi uygun kum cüce amerikanlara sağlıklı ortam sağlar. Cüce vatoz ve corydoraslar taban balıklarıdır. Cüce amerikanlar ve kribensis de taban alanı ister. Vatoz ve coryler yumurtalarla yavrulara zarar verebilir. O yüzden önermesem de sayı fazla olmazsa olabilir.
Severum türleri (green, gold, red, rotkeil) bitki yiyen türlerdir. Bitkilide ortalığı dağıtırlar. Cüce türlerle de olmazlar. Aynı şekilde ateş ağız da cücelerin yanında büyük kalıp rahatsız eder ve zarar verebilir. Büyük boylar bitkilide olmaz.
Melek ve tetra bitkiliye uygun türlerdir. Bununla birlikte cüce yavruları için en temel tehdit bunlardan gelir. İyi avcılıkla yavruları toplarlar. Sonuçta iş dönüp dolanıp dengeli bir ortam kurmaya, dekoru sağlam tutmaya ve ideal saklanma yerleri oluşturmaya bakar.
Bol dal ve kök, salınım yapmayan kayalar, hindistan cevizi kabuklarından delikli yuvalar, bölgeler halinde ayrılmış alanlar ile tasarım olmalıdır. Tasarım müdahaleye de uygun olabilmelidir. Aksi takdirde balık çıkarma, yavru sifonlama, vb durumlar mümkün olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TUTKUNÇevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 270
TUTKUNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2013 20:23
Köksal Bey cevabınız için teşekkürler. Belirtmeyi unuttum sanırım. Söz konusu bitkileri köklere ve taşlara sabitlemek için seçtim. Kazarak zarar vermesinler diye yani.Bu durumda bitkilere zarar verebilirler mi veya birbirleri ile uyum sağlarlar mı? Geceleri çok hafif bir aydınlatma ile(odada yanan gece lambası gibi) yumurtalar zarar görür mü? Vatoz derken zaten bir çift L serisi istiyorum abartmayacağım yani.
Tekrar teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2013 20:33
Büyükler bitki yer. O yüzden taşa bağlı olup olmaması farketmez. Vatoz sadece bir çift olacaksa sorun çıkacağını sanmam. Yine de dekor  tasarımı önemlidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir