Anadolu Pet Ve Kargo Rezaleti


GomezÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 40
GomezÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2015 10:52
Engin Bey öncelikle çok geçmiş olsun.

Maalesef anadolupet denen firma bazı ünlü markaların tek distribütörü olduğu için bilindik ve güvenilir firmaların ürünlerini bunlar üzerinden almak zorunda kalıyoruz... Düşünün tetra markasının imajını bile sağ olsunlar yaptıkları saçmalıklarla zedeleyebiliyorlar!! Ben şahsen anadolupet firmasının distribütörü olduğu hiç bir marka malzeme ve yemi almıyorum. Önemli olan ürünleri satmak değil çünkü, sattıkları ürünler isim olarak zaten dünya çapında. Önemli olan verdikleri garanti ve hizmet servislerindeki farkları!! Bunu da beceremiyorlar tabi ki. Kurumsallık sıfırın altında bir firma, klasik patron firmalarından olunca böyle problemlerle karşılaşıyoruz bizlerde ne yazık ki. Hiç kargoyla uğraşmayın bunlar anlamaz konuşmaktan filan, açın davayı takip etmek zorunda kalsınlar..

Teşekkür Edenler: [T]74493,engince[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fateÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 919
fateÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2015 10:55
Tüketici haklarına başvurun.

Teşekkür Edenler: [T]74493,engince[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HAKAN_38Çevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 225
HAKAN_38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2015 11:48
Hakem heyeti çalışanı olarak biraz bilgi vermek istedim.Öncelikle ürün size hangi kargo firmasıyla geldi ise karşı ödemeli olarak ürünün hataları ile ilgili bir not yazıp içinede bırakın ve gönderin.Olaki firma ürünü kabul etmedi ve size geri döndü.Kargo evrakları,garanti ve ürünün faturası ile hakem heyetine başvurup paranızı kuruşu kuruşuna alabilirsiniz.İkinci olarak yapabileceğiniz ise firmanın dediğini yapıp kargo ücretlerini parça değişim masraflarını karşılayıp yapılan ödemelerle ilgili belgeleri hakem heyetine ibraz etmeniz halinde bu masrafları iade alabilirsiniz.
[EDIT]HAKAN_38,2015-12-24 11:50:00[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]74493,engince[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginceÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 253
enginceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2015 12:22
[QUOTE=HAKAN_38]Hakem heyeti çalışanı olarak biraz bilgi vermek istedim.Öncelikle ürün size hangi kargo firmasıyla geldi ise karşı ödemeli olarak ürünün hataları ile ilgili bir not yazıp içinede bırakın ve gönderin.Olaki firma ürünü kabul etmedi ve size geri döndü.Kargo evrakları,garanti ve ürünün faturası ile hakem heyetine başvurup paranızı kuruşu kuruşuna alabilirsiniz.İkinci olarak yapabileceğiniz ise firmanın dediğini yapıp kargo ücretlerini parça değişim masraflarını karşılayıp yapılan ödemelerle ilgili belgeleri hakem heyetine ibraz etmeniz halinde bu masrafları iade alabilirsiniz.
[/QUOTE]

Hakan bey çok teşekkür ederim. Lakin ürün bana geldi ben neredeyse 1,5 sene kullandım ürün şimdi arıza verdi. Daha 2016 senesi mayısa kadarda garantisi devam ediyor. Bana ilk hangi kargo ile geldi hatırlamıyorum inanın. Üründe benlik bir sıkıntı varsa tabi ki karşılarım (kullanıcı hatası dedikleri cinsten) Lakin bu ses sorunu çoğu tetrateck 1200 de var. Şimdi işin ehli olarak ben garantisi devam eden ürüne karşı taraf ödemeli mi göndereyim yoksa kendi mi karşılayım. Bu iş artık inada bindi. Ben hakkımı savunacağım... YASAL OLARAK KARGO ONLARA AİTSE ki öyle biliyoruz ben bu parayı onlara yedirmem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HAKAN_38Çevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 225
HAKAN_38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2015 20:20
6502 sayılı kanuna göre garantisi devam eden ürünlerde kargo ücreti firmaya aittir.sizin tek yapmanız gereken anlaşmalı kargo firmalarını öğrenmek bunu öğrendikten sonra karşı ödemeli olarak gönderin kabul etmedikleri takdirde hakem heyeti sizin sorununuzu kolaylıkla çözer.Alternetif bir yol olarakta firmaya bir ihtarname yazın ürünün garantisinşn devam ettiğini onarımının yapılması gerektiğini aksi takdirde hakkınızı hukuki yollarla arayacağınızla ilgili bu ihtarı ptt ile iadeli taahhütlü yollayın ihtarnameyede 15 gün içerisinde tarafınıza yazılı olarak cevap isteyin.bi fotokopisini alın aslını yollayın onlara.15 gün sonra herhangi bir dönüş yapmazlarsa da bu ihtarneme herşeyi çözer onunla faturanız garanti belgeniz ve pttnin gönderi evrağıyla hakem heyetine başvurun seçimlik haklarınızdan herhangi birini kullanabilirsiniz.umarım yardımcı olabilmişimdir.

Beğenenler: [T]74493,engince[/T]
Teşekkür Edenler: [T]74493,engince[/T]
+1: [T]74493,engince[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efelerinefesiÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 11/09/2014
İl: Ardahan
Mesaj: 124
efelerinefesiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2015 20:33
Bende tetra marka ısıtıcı aldım ama düzgün çalışmıyor anadolu peti arayacağım yarın inşallah bendede böyle sorunlar çıkmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginceÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 253
enginceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2015 09:32
[QUOTE=HAKAN_38]6502 sayılı kanuna göre garantisi devam eden ürünlerde kargo ücreti firmaya aittir.sizin tek yapmanız gereken anlaşmalı kargo firmalarını öğrenmek bunu öğrendikten sonra karşı ödemeli olarak gönderin kabul etmedikleri takdirde hakem heyeti sizin sorununuzu kolaylıkla çözer.Alternetif bir yol olarakta firmaya bir ihtarname yazın ürünün garantisinşn devam ettiğini onarımının yapılması gerektiğini aksi takdirde hakkınızı hukuki yollarla arayacağınızla ilgili bu ihtarı ptt ile iadeli taahhütlü yollayın ihtarnameyede 15 gün içerisinde tarafınıza yazılı olarak cevap isteyin.bi fotokopisini alın aslını yollayın onlara.15 gün sonra herhangi bir dönüş yapmazlarsa da bu ihtarneme herşeyi çözer onunla faturanız garanti belgeniz ve pttnin gönderi evrağıyla hakem heyetine başvurun seçimlik haklarınızdan herhangi birini kullanabilirsiniz.umarım yardımcı olabilmişimdir.[/QUOTE]

Anlaşmalı kargolarını bilmiyorum ama ben ptt kargo ile karşı ödemeli göndereyim. Ya da parasını ben versem de kargonun o belgelerle başvursam tüketici hakem heyetine. Çünkü ürün bana geri dönerse kafa göz dalarım ben bunlara. İhtarname nedir nasıl yazılır inanın bilmiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eakinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/12/2015
İl: Antalya
Mesaj: 667
eakinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2015 09:51
Durumu tetra ya yazın ingilizce sağlam bir mail atın. Gerekirse burada sıkıntı yaşayan herkes başlık açar ve birbirimize yardımcı olarak ortak bir bilinç oluştururuz. Böylece sorumsuzca hareket eden tüm firmalar büyük abileri kulaklarını çekince hizaya gelirler..
Hakan Beye de ayrıca teşekkür ederim hem sizi hem de bizleri bilgilendirdiği için .
Durumu merakla takip ediyorum.

Teşekkür Edenler: [T]74493,engince[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginceÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 253
enginceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2015 10:27
Az önce Ptt kargo ile gönderdim. 18,50 tl tuttu. Yurtiçinde bu rakam 42 tl idi. vay arkadaş ya. Her neyse arkadaşlar bunu tetranın iletişim mailinden ingilizce ile anlatıcam lakin ingilizce yok. Ben Türkçe yazsam çevirecek bir kardeş var mı acaba? yoksa google translateye mi başvursam:) Ayrıca tetraya kargo meselesini anlatmak ne kadar doğru çünkü Türkiye yasalarına uymuyor tetra ne diyecek ki bu konuya? Yani tetraya ürününüz bozuldu ve distiribitörünüzün kargo politikası yüzünden mağdur oldum mu demeliyim?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/74493/IMG_20151225_101732.jpg[/IMG][EDIT]engince,2015-12-25 10:27:39[/EDIT]

Arkadaşlar ingilizcesi iyi biri aşağıdaki metni çevirebilirse hemen tetraya göndereceğim.


Tetra Yetkilisine

1.Üretimini yapmış olduğunuz tetratec 1200 dış filitre cihazınızı, Türkiye distribütörünüz Anadolu Pet Akvaryum bayisi olan bir pet marketten e-ticaret yolu ile satın aldım. Ürün satın alınma tarifinden 1 sene içinde, elektrik kesintilerinde su sızdırmaya başladı. Durumu ürüne garanti veren distribütörünüz Anadolu Pet Akvaryum’un teknik servisine 0216 346 34 67 nolu telefon üzerinden bildirdim. Teknik servis, ürünün gövde contasından kaynaklandığını bu contayıda Ankara’dan 10 tl gibi bir fiyata alabileceğimi söyledi. Ben ürünün garantili olduğunu ve garantili bir üründe neden dışarıdan parça alacağımı kendilerine bildirdim. Teknik servisin bana cevabı çok ilginçti: Diğer türlü cihazı komple bize göndermeniz gerekmekte onunda KARGO ÜCRETİ size aittir dedi. Ben Türkiye yasalarına göre garantisi devam eden ürünlerde kargo ücreti servise aittir demem karşın laf anlatamadım. Sonra bana kargo bedelini karşılamam şartı ile orjinal tetra 1200 gövde contasını göndereceğini söyledi. Durumu çokta uzakmamak adına kabul ettim. Ve bana 10 tl kargo bedeli ile conta geldi. Bu sorunumuda kargo bedelini haksız olarak bana ödeterek hallettim.

2. Daha sonra ürününüzde aşaı bir ses problemi ortaya çıktı. Bunun içinde tekrar Anadolu pet akvaryum, teknik servisini aradım. Bana cihazda hava kaldığını bu tamamen çıkartmam için bir yol söyledi. Söylediği yol ilede ses sorunu çözülmedi. Tekrar aradığımda. Cihazı kutusu ve tüm aparatları ile bize gönderin fakat gönderim KARGO ÜCRETİ yine size ait. Cihazda sizden kaynaklı bir sorun varsa, değişen parça ve geri kargo gönderim bedelide size ait. Fakat sizden kaynaklı bir durum değilse geri gönderim kargo bedelinin kendilerine ait olduğu ve parça parasınında yine kendileri tarafından karşılanacağını bildirdiler. Ürün garantili bu garanti kapsamında kargo ücreti talep edemezsiniz demem rağmen derdimi dinletemedim.

Şu an ürün kargo bedeli bana ait olmak şartı ile Anadolu Pet akvaryum istanbul teknik servisine gönderilmiştir.Tetra gibi dünya devi firmanızın bu şekilde bir distribütörle çalışması beni ve benim gibi yüzlerce akvaristi üzmüş ve mağdur etmiş ayrıca Tetra markasına olan güvenimizide tamiri zor bir şekilde zedelemiştir. Konuya hassasiyet gösterip ilgileneceğinizi umarım.

Tetrateck 1200 ve Anadolu Pet Mağduru
Engin Badem

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat93Çevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 164
Murat93Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2016 00:41
Sonuç ne oldu merak ettim[:?]

+1: [T]103993,AlperAskan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir