Ankara'da Bitki Akvaryumu Alabilmek


KalimdorÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2016
İl: Ankara
Mesaj: 57
KalimdorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2017 17:08
Merhaba Arkadaşlar,

Yeni üye olmadım ama çok ziyaret edip katkıda bulunamadığım için kendimi yeni üye forumuna attım. :)

Bir zamanlar oğlum ve anneannesinin bir akvaryumcudan aldıkları 2 tane minik japon dostumuzu evet getirip, bir kavanozda besleme girişimleri sonucu, yıllar sonra tekrar akvarist dünyasına adım atmak gibi bir hikaye ile aranıza katıldım. Bir kaç sorum oldu ve hemen destek olan arkadaşlarımız oldu sağ olsunlar.

Bir süredir kullandığım all in one 16lt akvaryumumuzda artık bir tanesini 5 ay kadar önce kaybettiğimiz japonumuz dışında 1 japon, 2 çöpçü, 1 de vatozumuz git gide büyüdüler. Artık en başından beri planladığım daha büyük bir akvaryuma geçme planlarımızı hayata geçirmek istiyorum. Özellikle de balıklarımız için. Akvaryum içerisinde birbirlerine çok alıştılar ve mutlu görünüyorlar. Su düzeni vs. uygun koşulları sağlamaya çalışıyoruz. Günde bir yemleme, 2 haftada 1 fitre temizliği ile suyun da balıklarında keyfini kaçırmadan idare ediyoruz.

Asıl danışmak istediğim konuya gelecek olursam. Ben normalde bitkili akvaryumların hastasıyım. Ama balıklarımız özellikle de japon nedeniyle bitki seçeneklerimiz çok sınırlı. Ama olsun beraber çıktık bu yola diye, hiçbirini vermek de istemiyorum. Oğlum isimlerini tek tek biliyor. Bu japonlar yok mu bu japonlar, ölen japonumuz tabiri caizse gırtlaktan gitti. Yemleme sırasında hepsi benim hepsi benim diye saldırıp, yem terörü estiriyordu. Sürekli aklında yemek, sonunda sanırım hava kesesi zarar gördü. Hayata döndürmek için baya çabaladım 2-3 hafta ters düz yüzerken vs. hayatta tuttum ama sonunda ölümden döndüremedik. Konu çok dağılmadan Besleyebileceğimiz bitki çeşitleri az da olsa, yine de bu bitkiler ile güzel bir cama cam 60x40x40 ölçülerinde akvaryum kurmak istiyorum. Mobilyası ile mümkünse armatür asma profili ile. Armatür yerine başka çözüm düşüncelerim de var. 1 aydır uygun fiyatlara mal edebileceğim ama beni de yarı yolda bırakmayan bir akvaryum almak için araştırmalar yapıyorum. Ama bulamıyorum. Yani Ankara'nın saygı değer akvaryum üreticilerinden bir kaçı ile iletişime geçip, yerinden ürünlerini de gördüm. Bayıldım ama fiyatlar [:O]. Yani sitelerde bir akvaryumcu buldum. Çok az maliyetle akvaryum mobilya üretiyordu. Ancak kendisine mobilya geldi mi diye ulaşmaya çalışmaktan sıkıldım. İsim vermek istemiyorum. Burada adı çok geçen akvaryumcularda birisi yine. Elimde bir takım hazırlıklarım var ancak akvaryum bulamadığım için artık sıkılmak üzereyim gerçekten. İstediğim gibi bir cama cam akvaryum ve mobilyaya yine uygun fiyatlara (maks. 250-300 TL) edinebilmenin bir yolu var mıdır? Yoksa kaçarı yok istiyorsam 500 TL üzerinde bir parayı gözden çıkarmak mı gerekiyor?

Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

Elimde bulunanlar,
10 Kg Hagen
10 Kg Dere Kumu
10 Kg Lav Kırığı
100W ve 300W ısıtıcı
Sunsun 603B dış filtre
Sera su düzenleyici
Ista CO2 başlangıç kiti
18x1W Power Led Çin'de yaptırdığım ve bitki için gerekli renkleri içeren led ampul
Sıcaklık sensörü ve soğutma fanı yolda.

1 tane 20 cm civarı amazon bitkim var.
1 Tül Kuyruk Japon
1 Albino Çöpçü
1 Bronz Çöpçü
1 Vatoz


[EDIT]Kalimdor,2017-08-03 17:11:55[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2017 20:10
Japonlarla sıkıntı olur hocam. Maksimum anubias java fern amazon tütün gibi bitkiler olabilir. Bence canlılara bu kadar bağlanmaktansa daha iyi bakım göreceği bir yere verin ve yollarınızı ayırın. Çöpçü ve Vatoz kalabilir ama japon gerçekten sıkıntı olur. Akvaryuma gelince mahalledeki bir camcıya istediğiniz ölçülerde yaptırabilirsiniz. Her türlü bitkiyi denemek istiyorum diyorsanız sağlam bir taban gerekir ama lav kırığı+hagen kum taban yapıp misket ve sıvı gübre ile destekleyerek tabiki iyi bir ışıklandırma ile dilediğiniz bitkiyi ekebilirsiniz.

Beğenenler: [T]189058,Kalimdor[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189058,Kalimdor[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

forester64Çevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2015
İl: Ankara
Mesaj: 137
forester64Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2017 22:35
Çokta uzun olmayan bir süre önce benzer araştırmayı bende yaptım. Söylediğiniz boyutlarda extra clear yapan yerleri gezmişsiniz heralde kalitesi çok iyi fiyatları çok pahalı akvaryumlar söylediğiniz fiyata ancak cama cam olarak alınabiliyorlar. Normal üreticiler ise bu boyu pek üretmiyorlar genelde 1 mt üretiyorlar kaliteleri de çok düşük, ben ilk seçenekten akvaryumu aldım dolabını da kendim yaptım daha makul bir fiyata geldi,
İkinci ele bakabimirsiniz birde
kızılayda selanik 2 yi araştırdınızmı orada da bir üretici var

Japon ve bitki konusunda üstte mehmet beyle aynı fikirdeyim. Olsada zevk vermez[EDIT]forester64,2017-08-03 22:36:49[/EDIT]

Beğenenler: [T]189058,Kalimdor[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189058,Kalimdor[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

coco90Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2016
İl: Ankara
Mesaj: 59
coco90Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2017 01:51
Gözde akvaryumdan fiyat aldınız mı? Rakamları diger yerlere gore uygundur.

Beğenenler: [T]189058,Kalimdor[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189058,Kalimdor[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KalimdorÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2016
İl: Ankara
Mesaj: 57
KalimdorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2017 17:34
[QUOTE=forester64]Çokta uzun olmayan bir süre önce benzer araştırmayı bende yaptım. Söylediğiniz boyutlarda extra clear yapan yerleri gezmişsiniz heralde kalitesi çok iyi fiyatları çok pahalı akvaryumlar söylediğiniz fiyata ancak cama cam olarak alınabiliyorlar. Normal üreticiler ise bu boyu pek üretmiyorlar genelde 1 mt üretiyorlar kaliteleri de çok düşük, ben ilk seçenekten akvaryumu aldım dolabını da kendim yaptım daha makul bir fiyata geldi,
İkinci ele bakabimirsiniz birde
kızılayda selanik 2 yi araştırdınızmı orada da bir üretici var

Japon ve bitki konusunda üstte mehmet beyle aynı fikirdeyim. Olsada zevk vermez[/QUOTE]

Kızılay tarafını araştırma imkanım olmadı maalesef. Bu hafta imkan yaratabilirsem bir uğrayabilirim belki. Siz mobilyasını nasıl yaptınız? Becerikli bir insan olsam da yine de en son camlara sineklik için yaptığım başarısız uğraştan sonra güvenim kırıldı biraz :)

[QUOTE=coco90]Gözde akvaryumdan fiyat aldınız mı? Rakamları diger yerlere gore uygundur.[/QUOTE]

Öneriniz için teşekkürler. Mesajınızı görünce Gözde Akvaryum ile iletişime geçtim. 65-35-55 boyutlarında hazır akvaryum varmış ellerinde. Bunun için 300 lira fiyat verdi. Benim aradığım boyutlarda ( 60x40x40 ) akvaryum mobilyası ellerinde olmadığını ve yapamayacaklarını söylediler. Akvaryum camı düz kesim ve rodajsızmış. Asıl önemlisi mobilya suntalam yapıyorlarmış. Mdf çalışmıyorlarmış. Yani çok güvenebileceğim bir akvaryum olmaz gibi görünüyor.

Yine de öneri için teşekkür ederim.[EDIT]Kalimdor,2017-08-04 17:41:58[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir