aquaclay


AttoÇevrim Dışı

Kayıt: 22/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 85
AttoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2009 13:04
[QUOTE=nyucel]Ne kadar acayip öneriler gelmiş şaşırdım doğrusu. Yok büyük bitkiler tutunamıyormuş, yok bitki köküne sünger, o da olmadı sineklik... Arkadaşlar lütfen azıcık olsun bilgimiz olmayan konularda öneride bulunmadan önce (illa bulunacaksak) biraz araştırma yapalım.

Ben akvaryumumda sadece aquaclay kullanıyorum. En kocaman bitkilerden en küçük bitkilere kadar hemen her tür bitkiyi sadece bu kum ile yetiştirdim. Bitkilerin dikimi biraz zahmetli olabilir ama köklenme konusunda sizin bir etkiniz olmuyor, bunu bitki hallediyor. Tedirgin olacak bir şey yok. Hele konuyu başlatan arkadaşın bahsettiği bitkiler neredeyse kum olmasa bile yetişecek bitkiler. O bitkileri kumsuz bir akvaryumda suya bıraksa yine bir şey olmaz.


[/QUOTE]
 
Sizle gereksiz polemiğe girmek istemiyorum fakat;
 
Belki bitkinin ekilecek kısmına,kök salana kadar sünger bağlayıp mukavemetli olmasını sağlayarak,her hangi bir poreblemle karşılaşmadığım ve bitkilerimi sağlıklı bir şekilde büyüttüğümü arkadaşlara paylaşmam konusunda göstermiş olduğum,cahillik ve bilgisizliğim yüzünden, tüm forum huzurunda sizden özür dilemek istiyorum.
 
Ayrıca asıl problemin,"bitkinin kök salana kadar" kumda mukavemetli bir şekilde durmasını sağlamanın yöntemleri olduğunu sanıyordum.
 
Sünger mesajım;

Eline herhangi bir sünger al. 1 cm genişliğinde 5 cm uzunluğunda kes.Bitkinin dikilecek kısmının en altına sar.

Sardığın süngeri de dikiş ipliği ile bağla,çok az da sık. Amaç sünger bitkinin gövdesinden çıkmasın. "Bu şekilde bitkilerini diktiğinde, sünger tampon yapıcağından kolaylıkla kumdan kurtulmayacaktır."
 
Aynı sistemi kullanıyorum. Sonuç muhteşem.
 
Orjinalini yazan: yasim
peki  bu tür bitkilerde  kök  salma  durumu  var mı ?  Ta ki varsa  bu  durumda  nasıl kök  salar?
 
Diğer bir mesajım;
 
Süngerin,bitkilerin kök salmasına herhangi bir etkisi olmamaktadır.
 
Demek ki birşey biliyormuşum ki, birşeyleri denemişim ki tavsiyede bulunmuşum.
 
Varsayalım ki sizin taban kalınlığınız 6cm,arkadaşın ki 3cm. Sizde bitki daha iyi gömülür,arkadaşınki ucundan tutar. 3cm bitki yetişmezmi ? yetişir. Dibinede sünger sardı mı en ufak bir harekette zeminden kurtulmaz,aslanlar gibide kökünü salar.
  
Sizin Aquaclay'nizde bitki dikildikten hemen sonra,en ufak bir temasta yerinden kurtulmuyor ise , bu herkezde kurtulmayacak anlamına gelmiyor.Ön yargılı yaklaşmak yerine,neden taban kalınlığını sormuyorsunuz arkadaşa ?Amaç üzüm mü yemek yoksa bağcıyı mı dövmek?Neden konunun içerisindeki ikinci soruya verdiğim cevap karşısında beni bilgisizlik ile itham ediyorsunuz ? Mademki böyle bir teziniz var,tüm akvaryum dünyasındaki olasılıkları size bağlayalım ve sizin dediklerinizi standart olarak kabul edelim.
 
Özür borcunuz olduğunu düşünüyorum.
 
Saygılar. 
 
Atto2009-04-11 23:12:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir