ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Atto
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ekim 2008 10:00
Son Ziyaret:
01 Ocak 2012 22:05
Toplam Mesaj:
85 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Atıf Aşk
Doğum Tarihi:
24 Mart 1982
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Atto Atto

SON 10 MESAJI

Yeniden Düzenlediğim 30 Lt Bitkili Akvaryumum
Teşekkür ederim.

Öndeki bitkiler evet subulata. Budamayı düşünmüyorum.Ortamı kendi haline bırakmayı ve doğal olarak ne şekil aldı ise karşısına geçip öylece seyretmeyi seviyorum.

Eleştirinize gelince bende aynı fikirdeyim :) Sanırım forumda bu konu ile bir eklenti yapılmış. Son fotoğrafı büyük eklemiştim fakat sayfa otomatik küçültmüş. Üzerini tıklayınca ayrı bir pencerede açılıyor. Faydalı bir script olmuş.
Dip Çekimi
Yaklaşık dokuz aydır,30 Lt bitkili akvaryumum da su değişimi yapmadım.Sadece haftada bir defa buharlaşan suya karşılık ekleme yapıyorum. Bir adet şelale filtrem var fakat içi boş. Sadece oksijen amaçlı su devir daimi yapıyor. Kesinlikle ilaç,vitamin,sıvı gübre vs... kullanmıyorum. Akvaryumun büyük bir kısmında,şelale filtrenin içi de dahil yosun oluşmasına izin verdim.Akvaryumun içerisi, tıpkı gerçek bir göl havasında. Kurulumdan bu güne dair,yaklaşık 500 civarında yavru yetiştirip,arkadaşlarıma ve akvaryumcuma hediye ettim. Yetişkin balıklarımın yavrulamasını bekliyor,yavrular doğunca,yetişkinleri hediye ediyor,yavruları büyütüyorum.Bu döngü sürekli böyle devam ediyor. Yine bu süre zarfı içinde balıklarım da, ölüm,hastalık,halsizlik,stres gibi istenmeyen durumlar ile karşılaşmadım.

Sadece lepistes,çöpçü ve cüce vatoz besliyorum.

Bilmiyorum ne kadar doğrudur fakat,balıklarım ve ben uzun süredir mutlu mesut yaşıyoruz.

Sadece paylaşmak istedim.
35 Lt. Akvaryum Bilenler İlgilenirmi ?
[QUOTE=CandyWitch]O kesin herşeyin orjinali güzeldir ama oda yaprakları çürürse falan zor gübreleme falan zor yaa :([/QUOTE]
 
Yaprak çürür,yerine yenisi çıkar. Haftada bir akvaryumdan 3-5 yaprak toplamak ve yine haftada bir akvaryuma 20-30 damla sıvı gübre damlatmak pekte zor olmasa gerek.
35 Lt. Akvaryum Bilenler İlgilenirmi ?
Plastik kullanılmaz diye bir kaide yok.Kullanan arkadaşlar var. Ancak bu plastik bitkilerinde kalitelisi ve kalitesizi var. Kalitesizine denk geldin mi,plastik üzerindeki boyayı salar,ortaya istenmeyen durum çıkar. Tamamen bağtına kalmış. Bahtına ne çıkarsa artık.
DIY CO2 kontrol sistemi.
[QUOTE=vuslat][QUOTE=Atto][QUOTE=vuslat]Oğuzhan Beyin sormak istediği CO2 sistemini kontrol eden yani tüpe bağlanacak olan selenoid vana ile irtibatlı çalışan kontrol sistemi. Daha önceleri forumda bir çok kez aynı konu açılmıştı ama herhangi bir devre şemasına ulaşılamadı. Zaten yapmayada kalkar iseniz DIY olarak yapılan ve satılan kontrol sisteminin fiyatında bir harcama yaparsınız. En çok para tutan kısmı kontrol sistemine bağlayacağınız prob olacaktır.[/QUOTE]
 
Sanırım,sudaki co2 miktarını ölçüp,bu doğrultuda tanka co2 vermek yada vermemek.
[/QUOTE]
 
Aynen öyle Tebessüm
[/QUOTE]
 
Peki forumlarda,tankın boyutuna göre, verilmesi gereken co2 miktarının kabarcık olarak hesaplama formülleri mevcut. Eğer bu formüller mantıklı veya işe yararlılığı denenmiş ise, bu kontrol sistemi olmazsa olmaz değildir diye düşünüyorum. Yanılıyormuyum acaba.
35 Lt. Akvaryum Bilenler İlgilenirmi ?
[QUOTE=CandyWitch]Vanayı anlamadım ama o boruyu filitreyi aldığım yerde unutmusum bu gecede kapıycam içerde canlı yok sorun olmaz sanırım yarın gıdıp boruyu alıcam bişi olurmu ? [/QUOTE]
 
Birşey olmaz. Hortumu almaya giderken,birde vana iste. Filitreden vereceğim havayı kısmak veya açmak istiyorum dersen, sana yardımcı olacaktır.
DIY CO2 kontrol sistemi.
[QUOTE=vuslat]Oğuzhan Beyin sormak istediği CO2 sistemini kontrol eden yani tüpe bağlanacak olan selenoid vana ile irtibatlı çalışan kontrol sistemi. Daha önceleri forumda bir çok kez aynı konu açılmıştı ama herhangi bir devre şemasına ulaşılamadı. Zaten yapmayada kalkar iseniz DIY olarak yapılan ve satılan kontrol sisteminin fiyatında bir harcama yaparsınız. En çok para tutan kısmı kontrol sistemine bağlayacağınız prob olacaktır.[/QUOTE]
 
Sanırım,sudaki co2 miktarını ölçüp,bu doğrultuda tanka co2 vermek yada vermemek.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.