Araştırma Sonuçları...


H.Cem GÜNLÜÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 262
H.Cem GÜNLÜÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2009 16:53
[QUOTE=Oguzzz][QUOTE=H.Cem GÜNLÜ]  
 
Cihazın fotosu aşağıdadır.
 
 

[/QUOTE]

 
 
 
Cem Bey,
 
Üstteki sizin yazınızdan alıntı yapılan resim, alttaki ise Öner Bey'in Almanya'dan bulduğu cihazın resmi. Üstteki 3500 modeli, alttaki 3000 modeli. Üstteki 500-550 TL (250 EURO), alttaki 40 EURO. 1 W sapma için aradaki fiyat farkı göze alınabilir diye düşünüyorum.
 
Ayrıca, evet haklısınız, kalibrasyon ve raporlama cihazın kendisinden pahalı olabilir. Ama bizim gibi  HOBİ için birşeyler araştıran ve HOBİYİ UCUZLATMAK İÇİN uğraşan amatörlerde aradaki 1-2 W farkı gidermek için, sadece kalibrasyon bedeli olarak bu kadar para ödemeyi ben de gereksiz buluyorum.
 
Bence, Refet Bey'in de belirttiği gibi, önemli olan bizim üzerimizdeki elektrik yükünü bulabilmek. benim evimdeki sistem 800 W çekerken, bu cihaz 798 W veya 802 W dese ne olur? Aradaki 2 W ne kadar fiyat farkı yaratır?
 
Veya, iki cihazı birbiri ile karşılaştırırken, ikisinde de 1 W eksik veya fazla ölçüm yapılıyorsa (sapma varsa) bu, iki cihaza da adil davrandığımızı gösterir diye düşünüyorum. Sonuçta uzaya mekik göndermiyoruz. Eğer insanlar (Dernek Yönetimi) cebinden para harcayarak hobiye faydalı birşeyler yapmaya çalışıyorsa, bu konu üzerinde daha fazla tartışmayıp, o kişilerin önünde saygı ile eğilmeli ve şükranlarımızı sunmalıyız.
 
Son olarak ta, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) maalesef dünya çapında kabul gören bir standardizasyon kurumu değildir. Yurtdışı akreditasyonları olmasına rağmen, Rus Soyuz gibi başka kurumlar ile ortaklıklar kurarak kalibrasyon/sertifikasyon yapmaktadır. TSE tarafından verilen raporlar maalesef yurtdışında saygınlığı olan/ kabul ghörebilir durumda değildir. Eğer böyle bir kalibrasyon yapılacaksa, bu işi daha iyi yapabilen ve akredite özel kurumlarda yapılması gerekmektedir. Doğal olarak ta, özel firmaların fiyatları oldukça yüksektir.
 
Sağlıklı günler...
 
[/QUOTE]
,
 
Siz yanlış anlamışsınız,kişi şayet yaptığının yanlış olduğuna kanaat getirirse karşısındakinden özür
diler,af diler onu kalbini yeniden kazanmak için yapar bunu bu erdemdir.
ama saygıyla filan da olsa ALLAH'dan ziyadesinin önünde eğilmez.
Anlatmak istedikleriniz maksadı aşmamalı.
 
konu hakkında ki görüşlerinize gelirsek,fikirleriniz mutlaka her akvarist gibi bu başlıkta değerlendirilerek ele alınsın umuyorum.
Ben fikrimi belirttim.
 
Şimdi yapmayı planladığım birşey var bu konuda,Digital ohm'metreyle Bir kamu kurumuna ait laboratuarda fotoğraflarla beslenmiş (Harcanan elektrik)konusunda çalışmalar yapıp yine bu başlıktan yayınlayacağım.
Böylesi model 1'deki gibi herhangi bir yatırıma,para harcamaya,satın almaya,vs.gerek kalmadan sıfır hatayla her akvaristin kendinin uygulayabileceği bir sistemi onlara afişe edecektir.
 
Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzzzÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1321
OguzzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2009 17:00
Cem Bey,
 
Sapla samanı karıştırmayalım isterseniz. Tapınma (ibadet etme) amacı ile Allah dışında, kimsenin karşısında eğilmeyi ben de kabul etmem. Ama altını bizzat sizin çizdiğiniz gibi, önlerinde saygı ile eğilmek demek ibadet etmek değildir. Saygı duymak için kimsenin önünde eğilmeyecek kadar kibir, Allah'ın da sevmediği huylardandır.
 
Yukarıdaki ifadelerinizi, mübarek Ramazan Ayı içinde bulunmamıza bağlıyorum.
 
Sağlıklı günler...
 
Oguzzz2009-09-10 17:35:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir