Arka fona Beyaz Çimento Denemesi


ColakogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 347
ColakogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2011 12:37
Erdal bey eğer sizin dedeğiniz gibi çimento suda çözünseydi, biz bu gün tüm inşaatlarımızda çimento dışında birşey kullanıyor olurduk, sadece denizin içinde yapılan köprü, ayak, iskele inşaatlarını düşünün. Beton uygulamalarında işin uzmanı olmayan veya hazırlama talimatlarına uymayan veya malzemeden çalan sözde ustalar nedeniyle gördüğünüz başarısız uygulamalar sizi yanıltmasın. Tabi ki çimentonun da özelliklerini koruyarak doğa koşullarına karşı sağlam kalabileceği bir ömrü vardır ama bu ömür asla üç beş yıl değil kullanım alanına ve yapısına göre 10 yıllar, hatta yüzyıllarla ölçülmektedir.
Ben tekrar aşağıdaki linki okumanızı öneriyorum. Konuyla ilgili yüksek lisans yapmış, bu konuda söz sahibi uzman bir arkadaşımızın değerlendirmeledir.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fearless_3327Çevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 89
fearless_3327Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2011 19:14
Düz beyaz çimento, bildiğiniz normal çimento yada derz dolgu hepsinin ana maddesi portland çimentosu dur. Bu yüzden çimento paketlerinin üzerinde PÇ yazar. Düz portlan çimentosu yani bildiğiniz çimento ince oyuklarda donduğunda pek sağlam olmaz çabuk dağılır. 2 3 mm kalınlığın da sağlam bir yapı elde edemezsiniz. Sağlam olabilmesi için mıcır ve kum ile homojen bir şekilde karışıp belirli bir kalınlığın üzerinde olması gerekir. İçerisine katılan katkılar ile elde edilen derz dolgunun çimentodan tek farkı daha ince katmanlarda sağlam bir şekilde donabilmesi ve çatlamamasıdır. Suda daha az salınım yapar demek doğru değildir. Çimento da derz de beyaz çimento da salınım düzeyleri aynı ürünlerdir. Sadece Derz içerisine katılan başka maddelerden ötürü salınımı biraz daha yüksektir. Ürünler arasında ki fark dayanımlarında... Bu yüzden isterseniz derz kullanırsınız incecik bir katman bile size yeterli gelir. Yada Çimento kullanırsınız biraz daha kalın bir kat atarsınız. Çimento ile çalışırken harç kıvamında hazırlayıp sürdüğünüz sürece sorun olmaz. Derz gibi yoğun ayran kıvamı şeklinde hazırlanan çimentonun sağlam yapısı oluşmaz elde bile dağılan bir yapı ortaya çıkar. 

Salınım konusuna gelince eğer merak ettiğiniz balıklarınızı öldürüp öldürmeyeceği ise tarifine uygun bir şekilde yapmışsanız hiç bir zararı olmaz. Yapacağı tek değişiklik suda ki sertliği bir nebze olsun arttırmak olacaktır o kadar. Her hangi bir ZEHİRLİ kimyasal salgılamaz. Ama eğer tarifine uygun yapmazsanız, kürlenmesini tam beklemezseniz, nemli ortamda hatta üzerine su püskürterek değil de kuru ortamda ve belki güneş altında kurutursanız o çimento yada derz zaten 2 3 gün içerisinde dağılır. Yapacağı salınım suyu bulandırır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

msd68Çevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2010
İl: Aksaray
Mesaj: 76
msd68Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2011 21:01
Selam arkadaslar ben kendim fransada yasiyorum dediginiz gibi derz dolguyu bulamamistim bende biraz arastirma yaptiktan sonra bende beyaz cimento ile yapmistim arka fonu 1 yildan fazla oldu gayet memnunum hic bir sakincasini veya zararini gormedim sadece yapim asamasinda bir kac seye dikkat ederseniz ornegin yavas yavas kurumasina ( nemlendirme yaparak) veya kivamina gayet kullanisli oluyor isteyen arkadaslara yardimci olabilirim herkese saglikli baliklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pacific_xyÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2009
İl: Antalya
Mesaj: 211
pacific_xyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2011 01:25
    Arkadaşlar öncelikle fugapool 2900'ü arayıpta bulamayan arkadaşlara, herhangi bir Çanakkale Seramik bayisinden kolaylıkla temin edebileceklerini söylemek istiyorum. Fiyatıda beyaz çimentodan çok pahalı olduğunu sanmıyorum. 20 Kg'ı 35 TL.
    Fugapool 2900'ün tercih edilme sebepleri de; suya oldukça dayanıklı olması, çok iyi bir boya tutucu olması ve en önemliside Anti Baktariel olmasıdır. Ben yaptığım fonlarda bu markayı kullandım ve çok memnunum, bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım.
     Bence fon yaparken çimento kullanmak büyük bir cesaretlik örneğidir. Başarılar diliyorum...
    
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gurkoooÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/04/2011
İl: Izmir
Mesaj: 958
gurkoooÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2016 12:23
Ben fayans derzi ile yaptım taş gibi sağlam oldu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2016 14:31
Çimentoyla yapan birçok hobici var. Bir de derz parlak görüyor. Pek taş efekti vermiyor. Yine de çimentoyla denemediğim için etkilemek istemem sizi. Derzi biraz matlaştırarak yapmakta fayda var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir