arkadaşlar akvaryum içi tavsiyelerinizi bekliyorum


zamzam_34Çevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2010
Mesaj: 29
zamzam_34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2010 08:23
Evet, birkaç günlük yoğun araştırmalarım neticesinde kurmayı planladığım akvaryumu kafamda oluşturdum. Şöyle ki;
1-100*50*50 ebatlarında mobilyalı (İçindeki kumu taşı çıkarırsak yaklaşık 240 litre)
2-tetratec ex700 dış filtre
3-hava motoru ve hava taşı kullanmıcam.Akvaryumda canlı cansız bitkide istemiyorum. İç filtre alsam gerekli havayı sağlarmı tanka?(İç filtreyi mekanik temizliğe yardımcı olması için takıcam zaten. Birde üstüne hava sorununu çözerse ne ala. Örnek: Dolphin H-80 Askı Filtre (190 litre/saat))
4-Prodac dip temizleme sifonu. Öğrendiğim kadarıyla suyun %20 sini bu sifonla çekip dinlenmiş su ilave edicem haftada bir. Yanlışsa lütfen söyleyin. Birde bu sifonla tankın dibindeki kumu da temizlemek mümkünmüş. Bu nasıl oluyor açıklar mısınız. Mantıken sadece suyu dışarı almak için değil mi bu alet?
5-200W lık bir ısıtıcı (Soğutucu şimdilik gerek yok ama yaz ayrında zorunlu olur sanırım. Bu konuda da tavsiyelerinizi bekliyorum.Okuduğum kadarıyla tankın üzerinde fan çalıştırınca buharlaşma hızlanıyor ve suyun soğuması hızlanıyor. Bu yöndem yerli olurmu yoksa birebir suyu mu soğutmak gerekir yazları?)
6-Tankın dibine silis kum tavsiye edilmiyor. Siz ne önerirsiniz. Krem rengi ince bir kum almak istiyorum. Cinsi önemli mi?
7-Batmayan mıknatıslı cam sileceği,akvaryum kepçesi,


Birinci madde sabit olmak şartı ile, bu maddeye uygun, diğer maddeler için fikirlerinizi bekliyorum. Mesela;
-tetratec ex700 yeterince sessiz ve sorunsuz mudur?
-3. maddedeki mantık doğru mu? yani iç filtre yeterli havayı sağlar mı yoksa hava motoru ve taşı her akvaryum için zorunlu mudur?

Birde benim bu yazıklarım dışında akvaryum için gerekli,almamı önerdiğiniz benim de gözden kaçırdığım başka bir ekipman,bakım malzemesi vs. var mıdır? Teşekkürler.
zamzam_342010-11-15 09:03:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2010 09:53

1-100*50*50 ebatlarında mobilyalı (İçindeki kumu taşı çıkarırsak yaklaşık 240 litre)
2-tetratec ex700 dış filtre(fluval markasını araştırın tetratecler bildiğim kadarıyla çok pahalı.fluval hem uygun fiatlı  hem güvenilir hem sessiz hem de güçlü bir filtre markası)
3-hava motoru ve hava taşı kullanmıcam.Akvaryumda canlı cansız bitkide istemiyorum. İç filtre alsam gerekli havayı sağlarmı tanka?(hava motoru güzel görüntü sağlar fakat istemiyorsanız iç filtre de gerekl oksijeni sağlayabilir
4-Prodac dip temizleme sifonu. (dip sifonu için markaya falan gerek yok.bildiğiniz  hortum mantığıyla çalışan dip sifonları var.onlar da aynı işi görebiliyor.fiyatları da 5-7.5 lira civarında.Dış ve iç filtre bulunduğundan kumunuz hemen hiç kirlenmeyecektir,kirlenme durumunu da bu dip sifonuyla rahatlıkla ortadan kaldırırsınız)
5-200W lık bir ısıtıcı (Soğutucu şimdilik gerek yok ama yaz ayrında zorunlu olur sanırım. Bu konuda da tavsiyelerinizi bekliyorum.Okuduğum kadarıyla tankın üzerinde fan çalıştırınca buharlaşma hızlanıyor ve suyun soğuması hızlanıyor. Bu yöndem yerli olurmu yoksa birebir suyu mu soğutmak gerekir yazları?)(yaz aylarında eğer akvaryum çok sıcak oluyorsa fanı düşünebilirsiniz,fakat yüksek rakamlar vermeyin çok uygun fiata fanlar var.)
6-Tankın dibine silis kum tavsiye edilmiyor. Siz ne önerirsiniz. Krem rengi ince bir kum almak istiyorum. Cinsi önemli mi?(quartz alın kesin önerim)
7-Batmayan mıknatıslı cam sileceği,akvaryum kepçesi,(bunları da mümkün mertebe araştırarak alın 3 4 liralık şeye 10 15 lira vermeyin)
Birde benim bu yazıklarım dışında akvaryum için gerekli,almamı önerdiğiniz benim de gözden kaçırdığım başka bir ekipman,bakım malzemesi vs. var mıdır? Teşekkürler.(hangi türü besleyeceksiniz bunu yazmayı sanırım unutmuşsunuz.örneğin yunus gibi geniş hacim isteyen türleri  düşünüyorsanız bu tankta ancak tek tür olarak bakabilirsiniz)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zamzam_34Çevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2010
Mesaj: 29
zamzam_34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2010 10:19
Dün fluvalı da araştırdım. o daha pahalı. 2.el alacagım için en azından 2.el fluvala daha cok istiyorlar.Beleyeceğim tür balıkları özellikle yazmadım çünkü henüz ben de bimiyorum. tam karar vermedim. Şuan akvaryum ve ekipmanları hazırlayıp sonra karar vericem balığa. Çok fazla balık olmayacak tankın içinde.Amacım, az sayıda olsalar da, yaşam standartı yüksek bir ortamda balık yetiştirmek. Kendim için de akvaryumun şık ve sade olması yeterli.

Şimdi benim anlamadıgım, bu dip sifonuyla suyu çekip yenisini doldurucam ama kumu nasıl temizlicem bununla kirlenirse? Mesajınızda öyle demişsiniz ben mi yanlış anladım?
zamzam_342010-11-15 10:21:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2010 10:23
Pislik kumun üstünde olur zaten.Özellikle de kayaların altına birikir.Kayayı yavaş hareketlerle yerinden kaldırır biraz öne çekersiniz.Sonra bu sifon yardımıyla kumun üzerindeki pisliği alırsınız.Kumun içinin kirlendiğini düşünüyorsanız(ki dış filtreli akvaryumlarda pek rastlanan bir durum değil),o zaman da kumu biraz karıştırarak içindeki pisliği çekmesini sağlarsınız.Dip sifonlarının özelliği hortumdan farklı olarak kumu çekmezler hepsi bu:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zamzam_34Çevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2010
Mesaj: 29
zamzam_34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2010 10:26
O zaman anlaşılıyor ki, ben bu sifonu genelde suyun % 20 sini deiştirirken kullanıcam. Temizlik işini zaten dış filtre yapacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir