Artemia Canlandıramıyorum


peacerbilÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 207
peacerbilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2012 22:02
Arkadaslar Artemia Dedikleriniz Bir süre Sonra Canlanıyormu o toz halinden 1 haftadır bir türlü cıkaramadım sera artemia mix i temiz dinlenmis suya koyuyorum hicbir hareket yok pet shop ta bana canlı canlı yüzüyorlar demişti yok 24 saat bekletiyorum suda orta derece havayla süzme vakti gelince makineyi durdurduqumda o toz hala toz hicbir hareketlilik yok 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omarfako2Çevrim Dışı

Kayıt: 21/06/2012
İl: Burdur
Mesaj: 323
omarfako2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2012 23:51
Biraz daha ayrıntı verir misiniz?Mesela artemiaları nerede çıkartmaya çalışıyorsunuz? Akvaryumunuzda mı, havalandırma yapıyor musunuz, ışık kullanıyor musunuz? Aynı markadan ben de kullandım gayet sağlıklı pek çok artemia çıkartmıştım. Öncelikle bu işi artemia çıkartma setleri ile ya da kendinizin de yapabileceği bir düzenekle yapabilirsiniz. Su sıcaklığı stabil olmaldır 25-26 civarında. Ayrıca yumurtadan çıkma işlemi bazen 24 saati geçebilir. Ayrıca artemia yumurtalarını havalandırmanız da gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fenomen_09Çevrim Dışı

Kayıt: 24/06/2011
İl: Aydin
Mesaj: 101
fenomen_09Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2012 01:14

Ben internet üzerinden 10 tl ye artemia çıkarma seti aldım. Aynı siteden de salt lake artemia yumurtası satın aldım. Acemi bir akverist adayı olarak ilk artemia çıkarırken dahi çok iyi sonuç elde ettim. Yaptığım aynen şu:

Çay kaşığı silme olarak dolu olacak şekilde;aynı oranda da iyotsuz tuzu artemia çıkarma setinin içine atıyorum. Dinlendirilmiş suyu da artemia çıkarma setinin işaretli yerine kadar su dolduruyorum. Altan hava verince 24 saat sonra artemialarım hazır. Çıkan artemialarıda setin içinden çıkan süzgeç ile musluğun altında yıkıyorum. Sonra yeteri kadarını akvaryuma atıp,geriye kalanları da buzluğa pet şişede bekletiyorum. 

kolay gelsin. ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir