Astranot Balığım yan yüzüyor


bthneksiÇevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2015
Mesaj: 8
bthneksiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2015 13:45
[QUOTE=mesutok]Bak şuda olabilir sen bu balığı kepçeyle yakalayıp bu akvaryuma salarken hayvanın çenesini incitmişsindir ne bileyim kepçeye takılmıştır ağzı dişleri sende zorlamışsındır sökerken çeneyi yada yakalamak isterken kaçarken çene biryere kuvvetli çarpmış kıkırdak kırılmış çatlamış incinmiş olabilir, şimdi ise o bölgedeki zedelenme azaldıkça belkide kendine gelmeye başlıyordur balık.
Çok düşük bir ihtimalde solungaç paraziti olabilir ama bu düşük ihtimal diyorum ilgil solungaçta parazit olunca hayvan o solungacını kapalı tutabilir böyle bir parazit olsa zaten balık birden zıplar olduğu yerden ağzını cama vurabilir hızlıca ani zıplama refleksleri gösterir, başını sağa sola sallayabilir. Biraz önlem amaçlı istersen bir iki damla metilen mavisi damlat suyuna.
[/QUOTE]

ilk başlangıçta bende parazit diye düşündüm ama oscar da ani hareket yok öyle zıplama cama kafa atma vb. hiç bir belirti yok..
balığı kepçeyle alırken de çok dikkat ettim ama bilemiyorum bırakırken de çok rahat bir şekilde bıraktım.
2. bir ihtimal olarak vatozla çok kafa kafaya geliyor onu ısırmaya falan çalışıyor dikenleri batmış falan olabilir mi diye düşünüyorum. şuan gözlem altında tutuyorum garip bir hareketi yok gayet sakin yemini falan yiyor bakalım inş düzelir diye umut ediyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2015 09:15
Bence o çene kısmını incitti zamanla geçecektir diye düşünüyorum. İnşaallah sorun çıkmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir