astronot balığımda beyaz benek hastalığı


GoksenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1039
GoksenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2014 10:02
Öncelikle çok geçmiş olsun, astronotlar gerçekten çok sevdiğim balıklardır. Beyaz benek uygun tedavi yapılırsa korkulacak bir hastalık değildir, su değişimlerinde ısı farkından dolayı ve kimi zamanda kötü su şartları sonucu oluşan bir hastalıktır. Yapmanız gereken öncelikle hasta olan balıkları ayırıp ayırdığınız yere bir hava taşı bağlamanız ve metilen mavisi kullanmanız. Metilen mavisini ayırdığınız akvaryum veya kovanın hacmine göre üzerinde yazan oranda kullanmanız. Isıyı 29-30 derece civarına çıkarmanız ve ilk 2 gün karartma yöntemi etkili gelecektir. 2.gün %20 su değişimi  yapıp tekrar metilen mavisi uygulamanız ve aynı işlemleri tekrar yapmanız gerekmektedir. Bu şekilde günlük kontrol ile hastalığın tamamen yok olduğunu görene kadar metilen tedavisi uygulayınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ADONİSÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 63
ADONİSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2014 21:48
beyaz benek ani ısı değişikliklerinde , balığın strese girmesiyle yada su kalitesinin bozulmasıyla olusur. balığın üzerine yapışık haldeyken ne yaparsanız yapın hiç bir zarar görmeden yasamına devam eder. yani öyle metilen mavisi işe yaramaz. tam tersine metileni kullandıgınızda akvaryumdaki bakteri kültürünü çökertmiş olursunuz ve sağlık yönünden büyük zarar acmış olursunuz. tuza gelecek olursak senelerdir söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim. tuz, bizim akvaryumlarımızda beslediğimiz balıklarımız için cok zararlıdır. heleki direk dökülürse, fazla kullanılırsa kısa zamanda bagısıklık sistemi çöker veya iç organları tahrip eder. su dengesini bozar. beyaz benege en iyi cozum ısıyı sabit 28 derecede tutmaktır. balığın üzerinde beslenen beyaz benek olgunluga ulastıgında cogalma iç güdüsüyle balıktan ayrılarak dibe coker ve dipte patlayarak yüzlerce parcaya bölünüp kendine besleneceği bir canlı aramaya baslar. bu dönem içinde cok savunmasız olan beyaz benek 28 derecede yasamını sürdüremiyeceği için ölür. bir arkadas ısıgı kapat demiş. bu çok yanlış tam tersine ısık acık olmalıki balıklar uyku moduna girip dibe cokmesinler. çünkü dipte kendine yapısacabileceği bir canlı arayan beyaz benek var ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mis35Çevrim Dışı

[B]10965,2[/B]
Kayıt: 23/11/2014
İl: Izmir
Mesaj: 165
mis35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2015 13:18
Balıklarınızın şu anki durumu nasıl?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LegendryÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2013
İl: Ankara
Mesaj: 614
LegendryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2015 18:25
Beyaz benek için ani bir müdahalede bulunmanız gereksiz. Hiç öyle ciddi yakalanan astronotum olmadı ama arada beyazlıklar gördüm kafa çevresinde bilmiyorum lekemiydi hastalıkmı hiç karışmadım. Haftalık su çekimi, tuzlama, dinlenmiş su ve metilen mavisinin yanında acil koruma toxivec kullanıyorum. Kendi kendine geçiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir