Astronot Hakkında Sorular


PlustreÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 31
PlustreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2014 21:17
Merhabalar Arkadaşlar;

Astronot beslemeye karar verdim.390 Litrelik (130x50x60) ölçülerindeki akvaryumda beslemeyi düşünüyorum.Son 3 gündür Forumdaki astronot ile ilgili tüm konuları okudum diyebilirim.Ancak kafamda sorular var.Yardımcı olursanız sevinirim.

- 2 adet almayı düşünüyorum.Sanırım yavruyken almam daha mantıklı. Yavru iken cinsiyet ayrımı yapmanın çok zor olduğunu okudum.Eş tutmalarını istiyorum.Acaba ilk etapta 1 tane alıp eş tutacak yaşa geldiğinde yanına o yaşlarda bir astronot mu almalıyım, Yoksa 2 den fazla alarak cinsiyet ayrımı kıvamına geldiklerinde 1 d,1e olarak seçip diğerlerini göndermelimiyim?

- Günde 3 kere beslemem gerektiğini okudum.Yavru iken aldığımda ne tarz yem ile beslemeliyim.Hiç bir yerde bunun ile ilgili bilgi bulamadım. Yani 1 aylıkken x ile, 3 aylıkken y ile besle gibilerinden.

- Kuru yem ile besleyeceğim ancak anladığım kadarıyla çeşitlilik gerekiyor.Haftada 2-3 kere tavuk ciğeri ve tavuk göğsü okumuştum. Cahillime verin, çiğ olarak ve parçalayarak vermem gerekiyor değil mi? Beslenmelerine ve gelişimlerine yarayacak,sağlık bakımından balıklara zarar vermeyecek kolay bulunabilen başka yemler varmıdır? Kuruyem olarak hangi marka hangi ürünü kullanmalıyım?

- Akvaryum dekorunu minimal tutmam gerektiğinide okumuştum.Bunun üzerinden ne tarz bir kum ve bitki kullanmalıyım?Kullanmalımıyım? 

- İleride ihtiyacım olacak bir bilgi ama şimdiden öğreneyim.Yumurtlama için düz taş veya mermer gerekiyormuş. Bunu nereden temin edeceğim.Sokaktaki mermeri çıkarıp akvaryuma atmayacağım heralde =)

- Astronotun yanına cama yapışan vatozlardan koyabilirmiyim? Veya ne ebata ulaştıklarında ne boyutta bir vatoz eklemeliyim?

- PH dengesi ile ilgili birşey daha okumuştum. Astronotun sağlıklı ve mutlu yaşaması için yukarıda belirttiğim tankta bu dengeyi oturtmak için ne yapmalıyım aslında öğrenmek istediğim şey bu. Kum olsun, bitki olsun. 390 Litrelik tankta sadece astronot bakmak isteyen ustalari, siz tankı nasıl kurardınız?

Şimdiden teşekkür ediyorum .




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

paoniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 433
paoniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2015 14:08
Merhabalar
1)Yavrudan büyütmenin zevki ayrıdır, aranızda daha farklı bir etkileşim olur. Yavrudan 4-5 adet alınarak büyütülmesi eş tutmaları için daha uygun olacaktır.
2)Yavru iken hızlı gelişim istiyorsanız artemia şart, ama uğraşamam diyorsanız nls there a güzel bir yem. Sera ve tetranın yemleride keza öyle ne kadar yem çeşitliliği olursa o kadar iyi olur.
3)Balıklarımı hiç tavuk ciğeri vs. gibi yemlerle beslemedim, bir şey diyemeyeceğim bu konuda.
4)Kaya ve köklerle bir dekor oluşturmanız gerekiyor, bu konu için kafa yormanız ve sitedeki amerikan tanıtımlarını incelemenizi öneririm.
5)Piyasada her yerde satılan leopar vatolardan konulabilir.
6)İlla düz bir taş veya mermere gerek yok çift oldukları zaman onlar cama bile yumurtlayabilir özel bir şeye gere yok. Eğer üretim akvaryumu olarak düşünülecekse küp, testi gibi şeyler konulabilir.
7)Siz akvaryumu kurup boş olarak 1-2 hafta çalıştırın bakteri kültürü oluştuğu zaman rahatlıkla balıkları ekleyebilirsiniz. Bakteri kültürünü hızlı oluşturmak istiyorsanız, kurulu olan bir başka akvaryumun suyundan takviye yapabilir veya piyasadan hazır satın alabilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir