ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Plustre
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Aralık 2014 22:22
Son Ziyaret:
24 Şubat 2016 11:50
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Savaş Çavuşoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Savaş Çavuşoğlu

SON 10 MESAJI

Dış Filtre Yüzünden Evi Su Bastı :((
Ozelyem.com ile görüştüm istanbuldaki servise yönlendirdi . Bir sorum olacak arkadaşlar sumplu sisteme geçiş yapmaya karar verdim, bu tarz bir sorun yaşarmıyım sumplu sistemlerde? Siz ne öneririsiniz?
Dış Filtre Yüzünden Evi Su Bastı :((
Hepinize çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Temizliğini 4 ay önce yapmıştım bu günlerde yapacaktım ama yapmadım. Şimdi satın aldığım ozelyem.com ile iletişime geçip durumu anlattım, Akşam açıp durumu çözmeye çalışacağım. Ancak sizin kadar tecrübeli olmadığım için çözebileceğimi pek sanmıyorum. Elektrik kesintisi sırasında yaşanmasaydı bu durum gerçekten büyük zarar olurdu. Bunu riske atıp kendim çözmeye çalışmam çok riskli. Odamda işimden dolayı pahallı elektronikler var. Ozelyem.com un dönüşüne göre tekrar yazacağım hepinize teşekkür ederim.
Dış Filtre Yüzünden Evi Su Bastı :((
[QUOTE=amiga1200] geçmiş olsun öncelikle, bu hobide en tatsız olayı yaşamışsınız malesef. bu noktada yapılacak en güzel şey dış filtrenizi banyoya götürüp borularını içi dolu bir kovaya sokmak ve o şekilde çalıştırarak su sızıntısının nereden kaynaklandığını bizzat görerek tespit etmek. muhtemelen motorun olduğu kafa bölgesinin gövdeye kenetlendiği yerden olabilir yada muslukların contalarından kaynaklanmış olabilir. kaç yıllık filtreniz ?[/QUOTE]

1 yıl bile olmadı alalı. yaklaşık 10 ay.. Acaba durduğu pozisyon mu hatalı? Elektrik kesintisi ile nasıl bir bağlantısı olabilir? Teşekkürler

Şimd filtreyi çalıştırdım resimde göreceğiniz üzere kapaklardan su geliyor (hepsi tam olarak kapalı kontrol ettim) . Bu durumu nasıl düzeltirim?

[url=http://i.hizliresimupload.com/e8q88obx.jpg][img]http://i.hizliresimupload.com/e8q88obx.jpg[/img][/url]
Dış Filtre Yüzünden Evi Su Bastı :((
Arkadaşlar gece elektrikler gitmiş ben işteydim. Annem bir uyanmış ev komple su. Dış filtrem Dolphin C-1000 su sızdırmış.Aşağıdaki resimdeki gibi duruyordu.
[url=http://i.hizliresimupload.com/ofzb9YT7.jpg][img]http://i.hizliresimupload.com/ofzb9YT7.jpg[/img][/url]

Bundan 3 gün önce çok az bir su sızıntısı olmuştu, 2 gün izledim hiçbir sorun olmadı ama bu gece böyle bir sorun yaşadık. Suyun nerden geldiğini anlayamadım eve geldiğimde temizlemişti annem her yeri. Balıkların yaşayacağı kadar su var ancak filtreyi kapattık tekrar su basmasın dıye.Ne yapmam gerekiyor lütfen yardım eder misiniz?
Balıkların Beyazlaması
Yok mu yardımcı olacak?
Balıkların Beyazlaması
Merhaba arkadaşlar..
Aslında uzun süredir yaşadığım bir sorun ancak işlerimin yoğunluğundan dolayı bir türlü ilgilenme fırsatım olmadı.Ancak bugün ilgilenebiliyorum.
160 x 50 x 40 ölçüsünde akvaryumum var içinde 6 adet japon 3 adet çöpçüm var. Ancak japonlardan bir tanesi beyazlaşmaya başladı.Beyazlık ilk etapta karından başlıyor daha sonra yukarı doğru çıkıyor. Bundan 4 ay önce bir teleskopum bu şekilde ölmüştü. Diğer balıklarda sorun yok. Bir de teleskop sürekli dışarıdan nefes almaya çalışıyor. Dış filtre var su pırıl pırıl , hava motoruda var. hava sıkıntısı çeken tek teleskop bunun sebebi nedir?

Beyazlama örneğini bu resimden görebilirsiniz.

[url=http://hizliresim.com/0Ldn2V][img]http://i.hizliresim.com/0Ldn2V.jpg[/img][/url]
Dolphin c-1000 Dış Filtre Çalışmıyor
[QUOTE=Uzman Biyolog]Bir kutu bundan alin http://www.petburada.com/jbl-nitratex-nitrat-yokedici-170gr250ml 2 kutuda bundan alin http://www.petburada.com/haqos-a-grade-biyolojik-filtre-halkalari-500-gr karbonu en üste koyun seramik sünger elyaf haqos glassring aldığı kadar aşağıdan yukarı en üste de nitratex ve karbon birer miktar koyun yeterli olur. Filtrenin içinde gelenler çok az ve karbonu çok kullanmanıza gerek yok, 1 ay sonra karbonu çıkarıp ring ekleyin. Keyifli sağlıklı yaşam dilerim[/QUOTE]

Zaman ayırıp böyle bilgilendirdiğiniz ve araştırdığınız için teşekkür ederim.Ring dediğiniz seramik halka oluyor sanırım. En altta olması gerekmiyor mu onun acaba ? Yukarıdan geri akvaryuma veriyo  suyu çünkü aşağıdan değil
Dolphin c-1000 Dış Filtre Çalışmıyor
Hepinize çok çok teşekkür ederim. Çözdüm sorunu. İçi boşken çalışmamıştı(su yokken) bu seferde cok fazla su doldurmuşum sanırım.İçinde suyun bir kısmını boşalttım.Üflemekle olcak gibi değildi cidden.Daha sonra hava boşaltma pompasından basarak bayağı su çektim çalışır gibi hemen fişe taktım ve çalıştı.Şuan hiç bir sorun gözükmüyor.Ancak içinde gelen 3 sepet var. 4. sepete zaten yer yok. Elyak,Siyah sünger gibi birşey var  (elyafla aynı sepette sanırım karbonlu sünger oluyor) , Delikli seramik ve karbon var. Sıralama en alt delikli seramik,karbon , karbon sünger ve elyaf olacak şekilde koydum. Elimde zeolit taş var el yapımı dış filtreden kalma bunlar bir işime yarar mı sepete eklemelimiyim? Ve ekstra malzeme almalımıyım?  Astronot akvaryumuna çevireceğim ona göre yardımcı olursanız cok makbule geçer.Saygılar
Dolphin c-1000 Dış Filtre Çalışmıyor
[QUOTE=M.Tuna]İzledim tamam.

Galiba filtrenin içinde su var.
Bu yüzden gelen su basıncı filtredekini ittiremiyor.

Yapmanız gereken şey aslında basit.
Ağzınızla tanka su basan hortuma hava verin ve filtredeki suyun tanka akmasını sağlayın.
Sonra tekrar hortumu takıp pompalamaya devam edin.

Su giriş ve çıkış vanalarına doğru hortumları taktığınızdan emin siniz değil mi?

Nefesinize güveniyorsanız filtredeki suyu pompaladığınız hortumun ucundan siz hava üfleyerek ittirin.

Kendinizi çok zorlamayın beyninize aşırı basınç gidebilir (ciddiyim aman dikkat edin)

Son olarak filtrenin motor kısmındaki pervane ve mil takımıyla oynadınız mı hiç?

Elektriğe bağladığınızda ' şakır şukur' ses gelmiyorsa yerinden çıkmış olabilir.
[/QUOTE]

Dedikleriniz ibiraz sonra yapacağım. Ancak vanaların 2 side birbirinin aynısı ve üzerlerinde birşey yazmıyor. Farkediyor mu?
Dolphin c-1000 Dış Filtre Çalışmıyor
[QUOTE=M.Tuna]Su giriş kısmına çıkışı ya da çıkış kısmına girişi bağladıysanız ağzınızla suyu tanktan çekerken bile gelmeyebilir.

Bileşik kaplar yasasına göre çalışan filtrelerde bunu doğru yere bağladığınıza emin olmak gerek.

Ben hiç bir filtremde hava boşaltmak gibi bir durum görmedim.

Zaten filtreye ilk su gelişi ya ağzımızla suyu ilk biz emerek ya da filtre üzerindeki pompa vasıtası ile öyle kuvvetli bir debiyle gelir ki , işte buna bileşik kaplar yasası denir ve değil hava kumları bile yerinden sökebilir.

Bence siz tanktan filtreye şöyle kuvvetli şekilde suyu aktarım yapın hatta pompayı bırakın ve ağzınızla kuvvetlice emip hemen hortumu filtreye bırakın ki yerler su olmasın (eski ama hep çalışan sistem)

Son durumu yazın lütfen,kolay gelsin.
[/QUOTE]

Video yüklüyorum durumu anlamanız için hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.