Astronotlarım


uzakmavi35Çevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2009
İl: Izmir
Mesaj: 9
uzakmavi35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2009 21:52

2 gün evvel aldığım 30cm boyunda taygır ve 18 cm boyunda albino astronotlarım birşey yemiyorlar. Sebebini öğrenebilirmiyim..?? Tankımın ölçüsü 100x40x45

 

Tank değiştirmedim gerçi Tankıyla birlikte aldım. Tabi yolda kova içinde geldi. Taşıma yeni bir ortam derken stress olabilirmi?.. Işık açmıyorum. Tankın darlığı da söz konusu..Tank içinde  4 adet gap-2 iç filtre çalışıyor. Alsesuar ve kum yok.10 gün için de 200x60x70 ebadındaki tanka koyacağım. Umarım kendilerine gelirler. Bu arada erkek mi dişii olduğunu nasıl anlayabilirim. Çİftleştirmek istiyorum. Yanlarına diğer tankımdaki 12 adet (5-7cm) yavru taygırları koyarsam bir problem yaşarmıyım? Yem olarak ciklit granür yem kullanıyorum. Fakat bu büyklükteki balığa biraz ufak geleceğini düşünüyorum. Olabilir mi? Başka bir yem tavsiyeniz varmı? Ara sıra tavuk ve dana ciğeri vermek niyetindeyim. Çiğ olarak mı veriliyor? Saygılar..

 

A.UÇKUNOĞLU

İZMİR

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

magnumÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2007
İl: Konya
Mesaj: 207
magnumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2009 22:03
Ahmet bey;
Astronotlar stresli veya mutsuz olduklarında isteksiz tavırlar sergileyip akvaryum tabanında yan yatabilirler bunun fazla uzun süreceğini sanmıyorum lakin belirttiğiniz ebattaki tanka biran evvel geçmenizin çok daha iyi olacağı kanaatindeyim.7 cm civarında ki yavrulara zarar vereceğini düşünmüyorum.Seranın büyük balıklar için sticks yemi var astronot beslerken kullanıyordum tavsiye edebilirim.Tavuk ve dana ciğerinden ziyade(akvaryumu aşırı kirlettiğinden dolayı)dondurulmuş karides ve kurutulmuş kan kurdu daha iyi bir tercih olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir