Astronotumun Yanına Koyabileceğim Balıklar


omarcezaÇevrim Dışı

Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 24
omarcezaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 18:44
O zaman yarın aldığım yaşayan kayaları geri götürücem petshop'a teşşekürler arkadaşlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efedenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1489
efedenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 22:51
[QUOTE=muratsg] uretim amacli dusunuyorsan efedeniz beye kesinlikle katiliyorum.ama GT cok canli ve guzel bir balik,o kadarda agresif diil dedikleri kadar,bence oscar daha agresif  GT den,eger oscara kafa tutuyorsa o oscar oscar diildir kedidir o kedi.[/QUOTE]
Hocam GT den ne çıkacağı hiç belli olmaz  Bence risk almaya gerek yok  .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omarcezaÇevrim Dışı

Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 24
omarcezaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 16:03
Arkadaşlar yaşayan kayanın erkeği ile çatışmalar basladı.  rastlantısal2011-11-01 16:54:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2011 00:43
Ömer kardeşim, öncelikle hobide yeniyim demişsin ve direk hobinin premier Ligi'ne bodozlama dalmışsın. Oscar, GT... Bubalıklar öyle bismillah diyerek attım tanka hadi bakalım balıklar değildir. Olmuşla ölmüşe çare yok bir, onun dışında burada herkes sana yardımcı olacaktır. 

Şimdi ilk iş o yaşayan kaya'ları aynen petshopa götür ve yerine yem al. Daha sonra akvaryuma başka balık eklemeyi unut. Tek oscar ile (oscar bile ilk başlayanlara göre bir CANLI  değildir) tecrübe edinmeye çalış. Yaşın daha çok genç, hevesin ile çok fazla bilgi edinebilirsin. Oscarını iyice büyüterek hem sen zevk alır bilgilenirsin, hemde o canlı sağlıklı bir şekilde sana arkadaşlık eder. Merak etme 250 litre bir değil bir kaç balık için "şimdilik" yeterli. Şimdilik diyorum zira Oscar'ın azami boyunun 30-35 cm gibi olduğunu düşününce bir sene sonra 250 lt yetmeyecektir.

Arkadaşlar daha dikkatli tavsiyelerde bulunalım ki Ömer kardeşimiz yeni başladığı bu hobide hevesini çabuk kaybetmesin. Yeni başladım diyor ve Jack Dempsey, Green Terror gibi bakımı zor olan balıkları önermeyelim. Canlı doğuranlar bence ilk adım olmalıydı. Dediğim gibi olmuş ile ölmüşe çare yok. Bundan sonra bu forumu iyice araştır Ömer, oscarlar ile ilgili yazılanları oku, besleyenler ile konuş. Zamanla tecrüben artıp daha farklı balıklar ekleyebilir, hobi zevkini maksimuma çıkartırsın.

İyi hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray59Çevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 321
Eray59Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2011 20:57
Bende astronot besleyen biri olarak şunu söyleyim bu balığın yanına ne koyarsan koy mutlaka didişecektir ve hatta akvaryumda istemeyecek sürekli saldıracak en sonunda öldürecektir.. Bu gözlem küçük kapasite akvaryumlar için geçerli yani 200 yada 250 fark etmez bu hacim bu balık için yeterli değil ben bunu gözlemledim.Astronot besleyeceksen ve uysal olmasını istiyorsan mutlaka canlı yemle ve sık sık beslemeyi önerebilirim.Çoğu yerden bilgi edindim bir çoğu doğru çıkmadı ama ben balıklarımı genel olarak hergün mutlaka bahçe solucanı veriyorum ve 4 aydır hiç sıkıntı olmadan balıklarım sağlıklı güçlü ve uysal olduklarını gözlemledim ve bunun yanına arada taze dana eti yağsız! tavuk yüreği yağlardan ve sinirlerden arındırılmış olmalı çünkü bu balıklar sinirleri ve yağları sindiremiyor ve akvaryumda kirlilik oluyor. Haftada 2 kez etçil ciklet yemi veriyorum vitamin falan açısından he bu arada solucan vermeyi düşünürsen mutlaka temiz olduğunu düşündüğün topraktan ve içindeki kalan toprağı elinle çekerek geriye doğru çıkart ki içinde pislik toprak vs.. kalmasın ondan sonra balıklara verebilirsin çokta seviyorlar çok uysallaşıyorlar :) şimdilik bu kadar. saygılar

not: Bu şekilde beslemeden sonra balıklarımda ayda 4 cm lik büyüme gözlemledim!
Eray592011-11-09 20:59:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir