ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Eray59
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Şubat 2011 00:02
Son Ziyaret:
14 Mart 2013 12:54
Toplam Mesaj:
321 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eray Yurdakul
Doğum Tarihi:
03 Haziran 1981
Yaş:
42
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


100x40x50h 200Lt Limon ciklet ve İkola
60x24x33h 50lt Yavru

SON 10 MESAJI

Tansiyon aletinden sessiz güçlü hava motoru 3v adaptör yada pilli
Terbik ederim denge92   çalıştırmış olman ve memnun kalman güzel olmuş. O ayarlı adaptörlerin birde 1,5v a kadar ayarlanını var onlardan bulun daha iyi olur. 1,5v verirsiniz olur biter :) Benim motor hala çalışıyor  geçen içini açtım ve son derece başarılı bir tasarımı olduğunu gördüm. İçinde 2 adet minik körük var ve adamlar herşeyi ince tasarlamışlar gerçekten son derece başalırı bir tasarım. Tek korkum motorunun içinde bulunan kömürlerin bitip motorun bozulması :( inş uzun zaman idare eder  yoksa bozulacak bir sistem değil.
Tansiyon aletinden sessiz güçlü hava motoru 3v adaptör yada pilli
Dediğim gibi az elektirik ile çok iş yapan mükemmel bir şey bu pompa. Benim yaptığım gibi bir kutunun içine vede pamuk sünger ne varsa sarıp iyice kapatınca ses mes kalmıyor. Konuyu açtığım günden bu güne sürekli çalışıyor ne durdu ne sustu arada sırada dinlendirmek için kapıyorum 1 saat kadar sonra yeniden devam. Bir arkadaş diyot nasıl olcak diye sormuş ama bu konuda öyle anlı şanlı elektronik bilgim yok ve yanlızca deneme yanılma yöntemiyle  yaptım ve kullandığım diyotlar bozuk power supply içinden çıkan siyah diyotlar ve küçüklerini seçtim 5 adet peş peşe ayaklarını lehimledim  ve motora giden bir kutbun uçunu diyot başına ve son diyottan kabloyu motora bağladım. adaptörü ölçtüm 6,25 volt çıktı elektirik ama arada diyorlar girince son diyottan çıkan elektirik 1,9 volt olarak görünüyor arada diyorlar gelen elektirği yiyor açıkçası ve biraz ısınıyorlar ama dayanıyorlar ve elktiriği düşürmüş oluyorlar  bu güne kadar sorun olmadı.
Tansiyon aletinden sessiz güçlü hava motoru 3v adaptör yada pilli
[QUOTE=sinanistanbul]İnternette birbirine benzeyen, birçok farklı model hava motoru mevcut, sanırım bazıları özellikle sessiz üretiliyor.

Eray beyin kullandığı motorun modeli KPM14A.
Diğer arkadaşlar da alıp denedikleri, kullandıkları, motorların modelini yazarlarsa konu daha aydınlatıcı olacak.


[/QUOTE]

Normal olarak benim motorda sesli çalışıyor ama dikkat edin Ben motora giden elektiriği düşürdüm ve motor 3 volttan az elektirik alınca sesi kesiyor fakat performans anlamında yeterli havayıda veriyor. 1,5 volt veriyorum motorun çalıştığını bile duyamazsınız ama verdiği hava yeterli. Anlatmak istediğim bu motora 5 volt adaptör ile bağlayıp öylece sessiz çalışmasını beklemeyin dediğimi yapmadan yani 3 volttan aşağı elektiriği vermeden bir sonuç beklemeyin.  denemek amaçlı 1,5 voltluk kalem bili bağlayın ve ses çıkıp çıkmadığını kontrol edin.
Tansiyon aletinden sessiz güçlü hava motoru 3v adaptör yada pilli
Arkadaş yanlış sipariş etmiş evet su motoru yazıyor :( Benim motor hala çalışıyor çok memnunum sessiz ve kararlı çalışıyor. Potansimetre malesef yandı :( bende 5 dizi diyot peş peşe takarak voltajı ayarladım  şuan iyi durumda  çalışıyor.
Tansiyon aletinden sessiz güçlü hava motoru 3v adaptör yada pilli
Özel mesaj aracılığı ile bu sistemi deneyip ses şikayeti yaşayan arkadaşlara tekrar yazıyorum. 3 volttan fazla elektirik gelirse hava motoru ses çıkartıyor. Sağlam potansimetre yada dayanıklı diyotları peş peşe lehimlerdeniz elektiriği düşürebilirsiniz. Tahmin ediyorum 5 voltluk cep telefonu adaptörü taktınız ama 5 volt fazla geldiği için sesli çalıştı motor işte o yüzden elektiriği düşürmelisiniz netice alabilmek için. Benim potansimetre fazla dayanmadı o yüzden peş peşe 5 diyot lehimledim her diyot arası farklı elektirik olduğu için farklı hız ayarları oluştu. Eray592013-01-25 14:00:26
Yavru yunuslarımı kendi yaptıgım tanka taşıdım fakat...
Benim başıma geldi ve uzun süre balık kaybı yaşadım malesef silikon yüzünden. Silikon zehirli ise aylar sonra bile salınım yapıp balıkları öldürüyor. Çözümü çok basit bir şekilde eski silikonun üzerine yeni sista akvaryum silikonu sıkarak buldum. Silikon işini titizlikle sıçtatmadan dağıtmadan ve eski silikonu iyice kapatacak şekilde yaparsanız pek fazla estetikte sıkıntı olmuyor.
Elektrik Kesilince Devreye Giren Pilli Hava Motoru
Önemli olan pilin bitiş süresi ise hiç bu işe kalkışmayın   başka ucuz bir sistem bulun o zaman. Benim için önemli olan 200 lt tankıma yeterli havayı vermesi idi  ve 1,5v ile bu havayı sağlayamıyor ama 3v yeterli havayı sağlıyor. 10 liraya 15 tane pil aldım pazardan kenara koydum dursun çokmu para yani :)
Ayrıca bu motorların 3 volt olduğunu düşünüyorum   hiç tek pille çalışan bir oyuncak araba yada üzerinde küçük elektrik motor bulunan bir oyuncak ne bilim bir araç görmedim hep 3 volttur yada daha fazla güç.
Eray592013-01-20 20:20:52
Yavru Tank Su ve Hava Değişimi Basit
En basit risk  yavru akvaryumundan ana tanka giden hortumun ucu bir şekilde pislik yada yavru balık çeker ve ana tanka su gitmez olur fakat ana tanktan yavru tankına akış devam edeceği için yavru tankından su dışarı taşacaktır. Riskli bir yöntem yinede yaratıcı olmuş  ve taşmaya karşı bir çözüm bulunabilirse kullanılabilir. Eray592013-01-20 16:31:07
Tansiyon aletinden sessiz güçlü hava motoru 3v adaptör yada pilli
[QUOTE=hakan.selem]Bence bu motor sürekli kulanımda sorun çıkartabilir. Ben güvenemediğim için evimde bozulan bi ışıldak vardı onun led çıkışına motoru bağladım elektrik kesilince otomatik çalışıyor şuana kadar bir sorun çıkmadı yaklaşık 4 saat çalışıyor. [/QUOTE]

Bak bu akıllıca olmuş iyi düşünmüşsün  tebrik ederim :) yanlız ışıldak ledlere tahminim 12 volt falan veriyordur bu tansiyon aletinden çıkan micro pompaya fazla gelir diye düşünüyorum voltajı 2 ile 3 arası bişi vermek gerekiyor sessizliği ve uzun süre kullanabilme açısından.
Elektrik Kesilince Devreye Giren Pilli Hava Motoru
Bu pilli hava motorlarında teknik bir sorun var. 2 adet büyük pil takılıyor fakat pillerin bağlantısı yanlış yapılmış. Tek pilde taksanız çift pilde taksanız motora 1,5 volt gidiyor :) dikkat ederseniz 2 artı uç aynı hatta 2 eksi uç aynı hatta bağlanmış bu yanlış!. artı uç hatta o pilin eksisine 2. pilin artısı ve 2. pilin eksisi hatta bağlanmalıydı ve bu şekilde motora 3 volt gitmiş olacaktı :) ben küçük bir operasyon ile dediğim gibi yaparak motorun gücünü 2 ye katladım ve müthiş hava vermeye başladı her ne kadarda sesi artsada verdiği performans X2 oldu :)


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.