Auratus problemi


muratturcanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2006
İl: Yozgat
Mesaj: 34
muratturcanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2006 00:15
Arkadaşlar akvaryumumda bir çift snowman birçiftte auratus besliyorum. Bi tane dişi diye erkek auratus sattı balıkçım 1 saat içinde diğer erkek onu öldürdü. ve şimdi de problemim erkek auratus dişi auratusu hiç rahat bırakmıyo dişi kafası yukarıda suyun yüzünde bekliyor devamlı fazla hareket etmiyor.
Balıkçım su değişimi yap dedi dip temizliği yap dedi yaptım ama dişinin derdini anlayamadım. Ne yaparsam dişi normale döner. veya erkeği nasıl zapdeterim. Bi dişi daha alsam durumu kurtarırmıyım.yardımlarınız için şimdiden tşk ederim. Bide auratuslarda dişi erkek ayrımı hakkında bilgi lütfen. tşk...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Seçil-EdizÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2005
İl: Izmir
Mesaj: 271
Seçil-EdizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2006 00:35

Murat bey auratuslar oldukça sert balıklardır. Mümkün olduğunca büyük bir tankta bol saklanma yeri olacak şekilde beslenmelidir. Dişinizin sorunu kendini güvende hissetmemesinde, ki bu şekilde hissetmekte haklı. Aşağıya indiği anda erkeğin kendisini kovalayacağını biliyor. Ve müdahele etmezseniz korkarım bu işin sonu yaralanma veya ölümle bitebilir. Şu anda da ciddi bir stres yaşıyor ve sadece bu bile balığın sağlığı açısından tehlike oluşturur.

Lütfen akvaryumcunuzun dediklerini ciddiye almayın. Tabiri caizse sizi başından savmak için o an aklından geleni söylemiş. Su değişimi ya da dip temizliği hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Tahminimce sorunun kaynağı tank koşullarınızın bu türü beslemek için yeterli olmadığıdır. Detaylı bilgi verirseniz daha net cevaplar alabilirsiniz.

Şu an için yapabileceğiniz dişi ya da erkek auratusu tanktan en azından bir süreliğine ayırmak olabilir. Kesin teşhisi koyana kadar dişi balığınızı korumuş olursunuz.

'Melanochromis auratus' ismiyle arama yaparak bu site de dahil birçok kaynaktan bu balıklarla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

builderÇevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2006
İl: Kütahya
Mesaj: 281
builderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2006 02:09

Gerekli şeyler söylenmiş. Dişi sayısını artırırsanız erkeğin saldırıları diğer dişilere de etkiyeceğinden stresi ve yaralanmaları azaltabilirsiniz. Akvaryuma kaya, bitki vb. şeyler koyarak saklanacak alanlar oluşturun bence. Tabi tankın boyutları da önemli. Boyutlar ne kadar büyük olursa kaçacak alan da o kadar fazla olur. Erkek dişiyi sürekli kovalayacaktır. Bu rutin bir olay. Auratus erkeği gerçekten çok sert bir balıktır. Hatta  melanochromis auratus için en sert malawi türü diyebilirim. Dişileri bile diğer türlerin erkeklerine kafa tutabilir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir