ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Seçil-Ediz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Aralık 2005 22:35
Son Ziyaret:
15 Nisan 2007 13:03
Toplam Mesaj:
271 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Seçil-Ediz Demirel
Doğum Tarihi:
11 Şubat 1975
Yaş:
49
İl:
Izmir
Meslek:
Serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Seçil-Ediz Demirel

SON 10 MESAJI

Mavi Prensesler
Uygun koşullar sağlandığı sürece beslenemeyecek balık yoktur. Kimi için daha zorlayıcı koşullar olduğu gerçek. Mavi prensesler de en zoru olmasa bile rasgele alınıp beslenmemesi gereken bir tür.
Meltem abla tek batında 74 yavru aldığında ona rekor kırmış olabileceğini söylemiştim. Tahmin ettiğinizin tersine balık o dönemde erişkin boylardan oldukça uzaktı, ve yanlış hatırlamıyorsam henüz 3. yavru denemesiydi. Ve bu performansına rağmen gelişiminde hiçbir sıkıntı yaşamadan düzenli bir şekilde büyüyor :)
Turu ve cinsiyeti ne?
Metriaclima greshakei dişisine oldukça benziyor. Paslı çiklit olmadığı kesin. Kaan bey doğru söylemiş paslı çiklitin vücut yapısı bu balıktan oldukça farklıdır.
Arkadaşlar cinsiyet ve tür yardımcı lüfen

Merak ettiğiniz balık çiftinin cynotilapia afra lardan biri olabileceğini düşünüyorum. Aşağıdaki varyasyon ya da benzeri olabilir.

http://www.cichlidforum.com/profiles/species.php?id=1734

 

Balığın türü nedir?
[QUOTE=Altuğ]

  Selamlar,

Aurora için araştırma yaparken farkettim internetteki bazı sitelerde metriaclima  ve  Pseudotropheus   aynı anlamda kullanılıyor.Sanıyorum arkadaşlar arasındaki anlaşmazlık da bundan kaynaklanıyor.

her iki tanımlamada mubuna gurubunun alt gurubu olarak tasnif ediliyor.

Benim bu sorunuza cevabım   Metriaclima greshakei     dir.

Saygılarımla,

[/QUOTE]

Bunun sebebi metriaclima (kimi yerde maylandia olarak ta geçer) grubunun sonradan oluşturulmuş olması. Eskiden böyle bir grup yoktu ve hepsi pseudotropheus olarak geçiyordu. Bazı kaynaklarda ısrarla eski isimleri kullanıldığı için pseudotropheus olarak görülebilir.

Balıklarla ilgili benim tahminim her ikisi de erkek metriaclima greshakei. Dişiler kahverengimsi bir renkte olur.

auratus ve venüstüs

Auratuslar zaten en çok diğer melanochromislerle ilgilenecektir. Diğer balıklara karşı arada yapılan ufak tacizlerin dışında fazla problem yaşatmazlar. Ama başka bir melanochromis olduğunda iş değişiyor. Daha çok kendi aralarında geçimsiz bir tür denebilir. Venüstüse karşı saldırgan bir tavır almaları düşük bir ihtimal gibi. Venüstüsün yutabileceği boyda olmadığı sürece auratuslara venüstüsten zarar gelebileceğini de düşünmüyorum. Tabi tank ölçülerinin fazla büyük olmaması işleri olumsuz yönde etkileyebilir.

Daha önce dediğim gibi ters beslenmeleri sebebiyle bu iki türün hiçbir şekilde aynı tankta beslenmesini uygun bulmuyorum.

auratus ve venüstüs
Herşeyden önce dietleri farklı. Biri hayvansal diğeri bitkisel ağırlıklı beslenmesi gereken türler. Herşey yolunda gidecek olsa bile (garanti vermek zor) , uygun diet uygulamanız epey güç olacak.
Balığımın türü ve cinsiyeti

Teşekkürler Alaeddin bey . Konuyla ilgili olacağını düşündüğüm için bu resimleri ekledim, ilginç te bir hikayesi var. Bu tank iş yerimde, resimler işyerinde olmadığım bir anda elemanımız tarafından tesadüfen çekilmiş, makina da kendisinin zaten. Geldiğimde balığın ağzı doluydu. Resim çektiğini söyleyince merak edip inceledim ve aralarında bunları gördüm. Kısacası tamamen tesadüfen yakalanmış kareler . Ah o sırada orada olsaydım çok daha ilginç resimler olacaktı.

Yumurtalara gelince her zamanki gibi yutuldu . Artık sayısını ben de bilmiyorum hep aynı şey oluyor .

Canlı Yarışması

İşte korktuğum başıma geldi ve galiba yanlış anlaşıldım.

Ufuk bey benim dereceye girme, girmeme gibi bir sorunum yok. Ya da kimin girdiğiyle de yok. Kendimi ifade edebildiğime inanıyorum o yüzden sizin için tekrar etmeyeceğim.

Tarık bey gösterdiğiniz balıklar arasında zaten farklılıklar var. Saf bir lombardoi'de gözler arasındaki ve onun hemen üzerindeki çizgiler haricinde 6 adet çizgi vardır. İnternetten bulduğunuz resimde ışık parlamasından bu net görülmüyor. Ancak o haliyle bile desenlere dikkatli bakarak aradaki farkı çok net görebilirsiniz.

Arzu edilirse bu balığın kırma bir balık olduğunu sayısız resim ve bilgiyle ispat edebilirim. Ancak konu istemediğim yönlere doğru yönelmeye başladı. Mümkünse bu konunun kilitlenmesini rica ediyorum.

Saygılar...

Canlı Yarışması

Fatih bey o yarışmaya katılan diğer balıklarımdan biri, farklı bir tür. Yarışmada bahsettiğim türden 3 farklı balığım var ancak 3'ü de dişi. Dişilerin renkleri farklı olmakla beraber dikine çizgilerin yeri ve sayısı erkekle aynıdır. Aradaki farkı burdan görebilirsiniz. Balık tanıtımlarındaki resimlerle ya da başka sitelerdeki resimlerle de kıyaslayabiliriniz. Desen dışında da bazı farklılıları var ama görmesi en kolay olduğu için bu örneği verme ihtiyacı duydum.

Hatalar mutlaka olacaktır, hepimiz insanız. Hayal kırıklığım devam etmekle beraber bu yarışmadan beklentilerim çerçevesinde bu durumu hayati bir mesele gibi görmüyorum. Kötü niyet olmadığı sürece, ki benim bundan zaten şüphem yok, bunu sadece talihsizlik olarak değerlendiriyorum.

Saygılar...

Canlı Yarışması

Fatih bey beni rahatsız eden örneği söylemek istiyorum ancak tekrar etme ihtiyacı duyuyorum bunu herhangi bir beklenti ya da art niyetle yapmadığımdan emin olmanızı isterim. Yanlış anlaşılmak beni herşeyden çok rahatsız eder.

Aşağıda linkini verdiğim balık yüzde yüz kırmadır. Ben bu hobiye başladığım ilk günden beri bu türü besliyorum. Zamanında yaşadığım talihsiz bir olay beni bu balıklara bağladı ve bu türün üzerinde harcadığımın zamanın haddi hesabı yoktur. Çok bariz bir kırma olması sebebiyle bu türü iyi bilen herkes bu durumu rahatlıkla farkedebilir.

http://www.akvaryum.com/Yarisma/resim.asp?islem=resimgoster& amp; amp;resim=824

Aldığım puanlardan çok daha kötüsünü alsaydım rahatsız olmazdım, bu yarışma benim için sadece keyif kaynağı. Ancak kırma bir balığın benim saf hemcinslerimden net bir şekilde önde olması beni hayrete düşürdü. Bu durumun hiç değerlendirilmediğini düşünüyorum, bu konuyla ilgili zaten yorum da yapılmamış.

Tekrar ediyorum lütfen yazdıklarım yanlış anlaşılmasın.

Saygılar...

Seçil-Ediz2006-11-10 15:4:57

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.