Azot Döngüsü


alperendÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2013
İl: Diyarbakir
Mesaj: 3
alperendÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2013 22:22
Arkadaşlar hepinize merhaba, eski bir hobici olarak doğuya atanmam sebebi ile akvaryum hobisine tekrar dönüş yapmış bulunmaktayım. 2 hafta önce epey bir masraf ederek 200 litrelik bombeli bir akvaryum satın aldım ve bütün ekipmanlarımı tamamlayıp akvaryum tankımın içerisinde bakteri kolonilerinin oluşması için gerekli olan herşeyi tamamladım. Tankın içerisindeki su içerisine rakı katılmış bir kıvam aldı ve tekrar berraklaştı. Daha sonra gidip arkadaşın bir tanesinden 40 tane demasoni yavrusu aldım (2-3 cm) ve koloni oluşturma umuduyla akvaryum tankıma bıraktım. Hallerinden şu anda gayet memnunlar. Ancak 2 gündür su tekrar bulanmaya başladı. Kanımca nitrat seviyesinde artış oldu. Siz değerli üstadlardan nitrat sorununa nasıl çare bulabileceğimi öğrenmek umudu ile bu satırları yazıyorum. Benim bir fikrim var ancak tam emin değilim. Size danışmak isterim. Bilindiği üzre nitrat bildiğimiz gübredir ve bitkiler tarafından tüketilerek yok edilir. Ancak demasonilerde bitki canavarı yaratıklar olduğundan bitki işini akvaryumun tepesine suyun içerisnde kalacak şekilde bir tül gererek içerisinde su mercimeği yetiştirmeyle bu sorunun üzerinden gelinebilirmi. Hepinize şimdiden teşekkürler. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fahrisinanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12342,1[/B]
Kayıt: 24/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1348
fahrisinanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2013 22:32
Nitrat çözünmüş halde gözle görünmez.

O bulanma bakteri popülasyonu sebebi ile. Balıkları eklemenizle bakteri popülasyonu artmış, filtreniz oturunca netleşir, panik yok, sakin.

Test varsa bir test yapın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZaferixÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1038
ZaferixÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2013 05:05
Bir de yeni kurulmuş tankta balık ilavesinden sonra yemlemeyi azar azar yapmalısınız. Bakteri kültürü tam oturmamışken yani yeterli düzeye gelmemişken attığınız yemler tankınızdaki biolojik dengeyi çökertebilir. Yanlış hatırlamıyorsam yemleme sonrası ortaya çıkan amonyak bakteriler tarafından nitrite, daha sonra nitrata dönüştürülür. Ancak fazla yemleme olursa bakteriler bu döngüyü sağlıklı bir şekilde tamamlayamayıp nitrata dönüştüremezse, balıklarınız zehirlenir ve biolojik denge çökebilir. 2-3 hafta az yemleme ile tabiki bir de filtrelemeniz nasıl o da önemli. Dış filtreniz var mı belirtmemişsiniz. Filtre varsa içinde aktif karbon olsun(siyah kömür) Bu yazdığım en kötü senaryoydu. 1 gün yem verme bence. Senin yerinde olsam, tanka nitrivec ya da benzeri su düzenleyici atardım. Amonyak ve ağır metalleri yok eden bir malzeme. Balıklarınızı sık sık takip edin. 
Bitkiler nitratla beslenir tabikide ama şu anda sizin sorununuz bence bakteri kültürünüzün amonyağı nitrata çevirmekte yetersiz kalması ve tekrar bulutlanma.
Zaferix2013-11-25 05:14:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozanercan34Çevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 240
ozanercan34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2013 09:28
Su mercimegine gerek yok 3-4 gune olay cozulur biyolojik dis filitre varsa sera biyo nitrovey dokun yada toxinj dokuk su degisiminden sonra oturur.

Su mercimegi yerine tuttura bilirseniz pistiye tuyturun ama onlarinda koklerini yiyorlar

Saygilar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir