ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alperend
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Kasım 2013 22:07
Son Ziyaret:
01 Aralık 2013 02:12
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alperen DİNÇER
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Diyarbakir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 3 MESAJI

Bakteri çakışması
Bakteri çakışması değilde olaya bağışıklıktan girin çünkü bakteriler çakışmaz. Bu terimi bende uygun görmedim hatta uyuz olduğum için bu metinleri yazma gereği duydum. Başka bir ortamdan gelen balık üzerindeki bakteri veya mikropları içine girdiği tanka taşır ve tanktaki balıkları hasta eder. Bunu şunun gibi düşünebilirsiniz. Nezle olan bir insanla öpüştüğünüzde sizde nezle olursunuz. Çünkü bağışıklık kazanmamışsınızdır. Verem olursada verem eder. Nezle hapşurtur verem öldürür. Bu kadar basit. Bağışıklıksızlık desek bence daha uygun olur.  Ayrıca cömert abimi tebrik ederim. Olaya bilimsel yaklaşmış. Birde dezenfekte olayına ben karşıyım cömert abinin dediği gibi. İlik kanseri olan insanları neden karantina odasında tutarlar bir araştırın derim. 
alperend2013-11-27 01:45:45
el yapimi dip cekimi aleti istiyorum
500 ml su şişesinin altını kesip şişenin kapaklı kısmını da iç filtrenin çekiş tarafına bağla. bağlarken akvaryum silikonu kullanabilrsin. filtrenin çıkış kısmınada bir hortum uydur ve onuda bağla. hortumun uzunluğunu kendin belirleyebilirsin.


NOT: Denenmemiş olup teorik bilgidir :D 
Azot Döngüsü
Arkadaşlar hepinize merhaba, eski bir hobici olarak doğuya atanmam sebebi ile akvaryum hobisine tekrar dönüş yapmış bulunmaktayım. 2 hafta önce epey bir masraf ederek 200 litrelik bombeli bir akvaryum satın aldım ve bütün ekipmanlarımı tamamlayıp akvaryum tankımın içerisinde bakteri kolonilerinin oluşması için gerekli olan herşeyi tamamladım. Tankın içerisindeki su içerisine rakı katılmış bir kıvam aldı ve tekrar berraklaştı. Daha sonra gidip arkadaşın bir tanesinden 40 tane demasoni yavrusu aldım (2-3 cm) ve koloni oluşturma umuduyla akvaryum tankıma bıraktım. Hallerinden şu anda gayet memnunlar. Ancak 2 gündür su tekrar bulanmaya başladı. Kanımca nitrat seviyesinde artış oldu. Siz değerli üstadlardan nitrat sorununa nasıl çare bulabileceğimi öğrenmek umudu ile bu satırları yazıyorum. Benim bir fikrim var ancak tam emin değilim. Size danışmak isterim. Bilindiği üzre nitrat bildiğimiz gübredir ve bitkiler tarafından tüketilerek yok edilir. Ancak demasonilerde bitki canavarı yaratıklar olduğundan bitki işini akvaryumun tepesine suyun içerisnde kalacak şekilde bir tül gererek içerisinde su mercimeği yetiştirmeyle bu sorunun üzerinden gelinebilirmi. Hepinize şimdiden teşekkürler. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.