B. Calvuslarım Arasındaki Farklar


sancosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/12/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1449
sancosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2009 16:39
Arkadaşlar öncelikle ilk 2 balığım kardeş. Ama buna rağmen erkek sanki black calvus gibi değil bi sarılık var balıkta....
 Üçüncü calvus ise bir arkadaşımdan geldi bana o  balık ile (sanırım dişi) benim dişinin renkleri ve desenleri birbirine hiç uymuyor. Elimde 3 Calvus ama hiçbiri birbirine benzemiyor. Sizin düşünceleriniz nedir?
 
1) Erkek Calvusum..
 
 
 
 
 
 
2) Bu Yukardaki Erkeğin kardeşi dişi olan balığım.
 
 
 
 
3) Buda arkadaşımdan gelen cinsiyeti dişi olarak düşündüğüm Calvus.
 
 
 
 
 
Resimlerle hiçbir şekilde oynama yapmadım. 3. balığın rengi sanki pastel boya ile boyanmış gibi bi acayip geliyor bana nedenseSikkin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orandamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 748
orandamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2009 11:44
Herşeyden önce balıklarınızın kardeş olduklarından ve özellikle anne babalarının türünün güzel örnekleri olduklarından emin olmalısınız.Herhangi bir tür kırılması olmadığından eminseniz.Bu renkleri balığın kendi fiziksel özellikleri olarak kabul etmek gerekir.Yani canlılar kendilerine özel fiziksel nitelikler taşıyabilirler.Ben yavru akvaryumuna baktığında hepsi kardeş olmasına rağmen;aaa bak şurdaki güzel bir dişi,şu erkek çok güzel diyebiliyorum.Yani fabrikasyon ürünü olmadıklarına göre farklı oluyorlar.Bunun yanında balığın akvaryumda psikolojisi de renklerini etkileyen en önemli faktördür.
Kısacası,balığınızın ırkı temiz olmayabilir ya da ırkı çok temiz olsa bile bu balık farklı bir fiziksel özellik göstermiş olabilir,ya da akvaryumdaki psikolojisi onun simsiyah renkler alması için uygun olmayabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir