ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
orandam
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Kasım 2006 19:07
Son Ziyaret:
22 Temmuz 2014 21:57
Toplam Mesaj:
748 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özcan TAŞDEMİR
Doğum Tarihi:
14 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Kocaeli
Meslek:
Bakkal çırağı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özcan Taşdemir-41_GeBZe_Sade ve Sadece Calvus
Msn= yekser@yahoo.com


SON 10 MESAJI

Minik Calvuslarım icin yardım.
Eğer yavruların bulunduğu akvaryumda su sirkülasyonunu iyi tutarsanız kayıp vermezsiniz.2 ay kadar artemiayla beslemeye çalışın.
calvus yavruları
Benim 45 günlük yavrulara arada sırada toz yem verdiğim oluyor.1 hafta boyunca da toz yemle beslenirlerse bir sorun olacağını sanmıyorum.Asıl önemli olan miktarı fazla tutup suyu çok kirletmemek.Geride kalan biri varsa küçük miktarlarda dip çekimi yaparsa suyun kirlenme problemi de kalmaz.
Altolamprologus Compressiceps yavruları.
O zaman yavruluğa almanız gerekecek.Yani bir şekilde anne-babasından ayırmanız gerekiyor.Eğer kuru yem verirseniz az az verin.Bulundukları suyu kirletmesin.
Altolamprologus Compressiceps yavruları.

Başka bir yavru akvaryumu kurun.Cama cam olsun.İçinde sadece ısıtıcı ve filtre olsun.Ana akvaryumdaki suyun yarısını alarak yavru akvaryumuna boşaltın.Yavruları oraya alın.Daha sonra ana akvaryumu hergün bir miktar su koyarak tamamlayın.Yavru akvaryumunu daha uzun bir periodda tamamlayın.

Calvuslar su değişimlerine karşı hassastırlar.Anneler yavrularından ayrıldıklarında daha hassas olurlar.Anneyi akvaryumdan çıkarmayın.Yavrular için anneyi yıpratmayın.
B. Calvuslarım Arasındaki Farklar
Herşeyden önce balıklarınızın kardeş olduklarından ve özellikle anne babalarının türünün güzel örnekleri olduklarından emin olmalısınız.Herhangi bir tür kırılması olmadığından eminseniz.Bu renkleri balığın kendi fiziksel özellikleri olarak kabul etmek gerekir.Yani canlılar kendilerine özel fiziksel nitelikler taşıyabilirler.Ben yavru akvaryumuna baktığında hepsi kardeş olmasına rağmen;aaa bak şurdaki güzel bir dişi,şu erkek çok güzel diyebiliyorum.Yani fabrikasyon ürünü olmadıklarına göre farklı oluyorlar.Bunun yanında balığın akvaryumda psikolojisi de renklerini etkileyen en önemli faktördür.
Kısacası,balığınızın ırkı temiz olmayabilir ya da ırkı çok temiz olsa bile bu balık farklı bir fiziksel özellik göstermiş olabilir,ya da akvaryumdaki psikolojisi onun simsiyah renkler alması için uygun olmayabilir.
frontoza ve calvus yavrularını tek akvaryumda ?

Neden frontosa yavruları artemia yemiyor mu?

orandam2009-02-26 09:56:59
Black Camerun Calvus dişisi hakkında soru

Renklerini stres anında koyulaştırırlar.Yavruları korumanın verdiği stresle rengi yavru dönemi boyunca daha koyu gözlenebilir.

Calvus İle İlgili Bir Soru?
Balıklarınızda ağız deformasyonu olduğunu düşünmüyorum.Çene çıkmaları bu şekilde değildir.Bu tip bir problemle daha önce hiç karşılaşmadım.Sizin dediğiniz gibi solungaçlarında bir tür hastalık veya kistik oluşum mevcut olabilir.Herhangi bir fikrim yok.
Calvus
Aslında anlattıklarınızı yorumlamak kahve falına bakmaya benziyor.Yani birinin size çıkıp balıklarınız yavrulayacak veya şöyle yapıyorlar diyebilmesi hiç bir anlam ifade etmez.Calvuslar her zaman çok karakteristik davranışlar içindeler.Ne yaptıklarını anlamak çok zor.En iyisi siz bekleyin.Ne de olsa kavga gürültü,balıkların birbirini yaralaması gibi bir durum söz konusu değil.
Calvusta kabuk tutma
Ekrem bey erkek dişiyi bazen bekler bazen ilgilenmez.Kesinlikle ayrılmaz ifadesi yanlış olur.Kesinlikle ayrılmayan sadece dişidir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.