bactopur direct


ceko33Çevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2012
İl: Içel
Mesaj: 94
ceko33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2013 14:26

arkadaşlar bactopur direct kullancamda kullanım kılavuzunda 50 lt bir tablet yazıyor şimdi benim akvaryumum 300 lt ben 6 tabelti birden mi kullancam yoksa işlem sonuna kadar bu altı tableti yayacam mı??ilk defa kullanacak birinin anlayacağı şekilde işlem sırasını ve püf noktaları kısaca anlatırsanız sevinirim..elimde şuan 8 tablet var..biirde kardeşimi göndermiştim 35tl ye almış ilacı sizce pahalımı?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alpaytrÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 126
alpaytrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2013 14:37
Ayrı küçük bir tankda kullanın ilaç hem pahalı hemde o ilaç bütün bakterileri öldürür.. Ana tankda kullanılmamalı..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2012
İl: Antalya
Mesaj: 761
ERCÜMENT ÖZBAŞÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2013 14:39
Merhabalar,

Kullanım Bilgileri
Karınlarının şişkince olmasından, süs balıklarının bakteriyel iç hastalıklardan rahatsız olduklarını anlayabilirsiniz. Bu durum ayrıca, çoğunlukla pullarının kabarık ve gözlerinin fırlak olması görünümü ile birlikte olur. Diğer belirtiler ise, sallantılı yüzme hareketleri göstermeleri, renklerinin koyulaşması, iştahlarının azalması, ve en sonunda tamamen isteksiz bir durum almalarıdır.
Hastalığı geç saptasanız bile, sera baktopur direct kullanarak hastalıklı balıkları tedavi eder ve henüz hastalanmamış olan balıkları hastalıklara karşı koruyabilirsiniz.
Kullanma Talimatı:
- 50 litre akvaryum suyuna 1 hap koyunuz.
- Tedavi süresince akvaryumu iyi havalandırınız.
- CO2 gübreleme sistemini kapatınız. Kömür filtresini kullanmayınız.
- Üç gün sonra kısmen (%50 oranında) suyu yenileyiniz. Balıklar yine hastalık durumu gösteriyorsa, tedaviyi yenileyiniz.
Balıklar sağlıklı iseler, suyu değiştirdikten sonra, sera aqutan ve sera nitrivec ile yeni su hazırlanır. Bu durum, sera baktopur direct kullanımı nedeniyle akvaryumdaki yararlı bakterilerin yok edilmiş olmaları bakımından gereklidir.

Kullanım Şekli;
* Tedaviye başlamadan önce filtredeki karbonu çıkarın ve filtreyi tekrar çalıştırın. %50 su değişikliği yaptıktan sonra ilaçlama 50 litre suya 1 tablet şeklinde uygulayın.

* Tedavi süresince akvaryumu iyi havalandırınız. 
* Bitkil akvaryumlarda Karbondioksit Co2 ve Gübreleme sistemini kapatın

* Tedavi 3 günlüktür, 4. gün %50 su değişimi yapınız.
* Balıkları gözlemleyin hastalık devam ediyorsa ilaç tedavisini tekrarlayınız. 
* Sera Bactopur Direct akvaryumunuzdaki yararlı bakterilerinde yok olmasına neden olur. Bu nedenle tedaviden sonra akvaryum suyunuzu Sera Aquatan ve Sera Nitrivec kullanarak yeniden düzenleyiniz.GEÇMİŞ OLSUN....

Ayrıca forumda açılan bir konu başlığını da paylaşıyorum.

Fiyat olarak çok da pahalı almamışsınız.Genel satış fiyatı 25 ile 35 tl arasında.
Saygılar...


[QUOTE=alpaytr]Ayrı küçük bir tankda kullanın ilaç hem pahalı hemde o ilaç bütün bakterileri öldürür.. Ana tankda kullanılmamalı..[/QUOTE]
Eğer hastalık birden fazla balıkta görülüyor ise ana tankta kullanılmalıdır.Aksi taktirde akvaryumda kalan hastalık yinelemeye neden olacaktır.Bu ilaç kullanıldıktan sonra akvaryumu ilk kurulumda ki gibi kurmak,bakteri kültürü kullanmak kesin çözüm getirir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir